Τα βιβλία που παίρνουμε μαζί στις διακοπές (2021 edition)

Τα βιβλία που παίρνουμε μαζί στις διακοπές (2021 edition)

Ακόμα μια δύσκολη χρονιά έφτασε στα μισά της. Αλλά είμαστε εδώ, υγιείς και δυνατοί (ακόμα) για να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Και τι καλύτερο, από το να πάρουμε μια αρμαθιά βιβλία στις διακοπές μας.

Φέτος είχα την τύχη να υπογράψω στον εκδοτικό οίκο των ονείρων μου και να κυκλοφορήσω το πρώτο μου βιβλίο μετά το 2015. Ωστόσο φυσικά δεν πρόκειται να σας το προτείνω σε αυτή τη λίστα, απλώς σας αφήνω το λινκ ΕΔΩ..

Τώρα οι επιλογές μου για τα βιβλία που θα πάρω στην βαλίτσα μου δεν έχουν να κάνουν με την γελοία ταμπέλα: «βιβλία για το καλοκαίρι». Είναι αυτά που θέλω να διαβάσω εγώ αυτές τις μέρες που θα αράξω. Ένα από αυτά είναι εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο αλλά είναι εύκολο να βρεθούν ως μεταχειρισμένα.

Είναι βιβλία που ήθελα να διαβάσω εδώ και καιρό, ενώ άλλα είναι φρέσκα, που δεν υπήρχε καλύτερη εποχή από το καλοκαιρινό διάλειμμα για να τα πιάσω στα χέρια μου.

1) Ο Παρίας / Graham Masterton (εκδ. Οξύ)

Ένα βιβλίο που έχω σχεδόν από όταν κυκλοφόρησε εδώ και 20+ χρόνια αλλά για κάποιο λόγο έμεινε στα αδιάβαστα. Πολλοί λένε ότι είναι το καλύτερο του Masterton με διαφορά. Μένει να το μάθω σε λίγες μέρες.

2) Μόνο αν μυρίζει αίμα / Stephen King (εκδ. Κλειδάριθμος)

Η συλλογή με τις 4 νουβέλες του Stephen King που κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο είναι το δικό μου must για τις διακοπές, αφού παραλία χωρίς «βασιλιά» δεν γίνεται.

Θεσπέσιο πτώμα - Poppy Z. Brite (1999)

3) Ζωντανός Πυρσός / Δημήτρης Δελαρούδης (εκδ. Υδροπλάνο)

Καλοκαίρι χωρίς Έλληνες συγγραφείς, δεν παίζει. Ο Δημήτρης Δελαρούδης είναι η ήρεμη δύναμη του χώρου που ονομάζεται ελληνικό φανταστικό. Έχει κάμποσες βραβεύσεις στο ενεργητικό του και 3 βιβλία. Διάλεξα το πιο πρόσφατο, τον Ζωντανό Πυρσό που είναι μια συλλογή 5 διηγημάτων αν και έχει πάρει άριστες κριτικές σε όλα του τα έργα.

4) Παγανιστικές δοξασίες της Θεσσαλικής επαρχίας / Χρυσόστομου Τσαπραΐλη (εκδ. Αντίποδες)

Ακόμα ένα βιβλίο από Έλληνα συγγραφέα και βουτιά στις ιστορίες που έμειναν στόμα με στόμα μέσα στα χρόνια για να μας στοιχειώνουν. Ένα από τα πιο πετυχημένα βιβλίων των τελευταίων ετών στην Ελλάδα και σίγουρα πολλές από αυτές τις ιστορίες τις έχετε ακούσει με παραλλαγές και στα δικά σας μέρη.

5) Αθήνα 1204-1456 / Λευτέρης Καντζίνος (εκδ. Μεταίχμιο)

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου το Μπαϊρακτάρης, πολιτικοί και κουτσαβάκηδες από τις εκδόσεις Άγκυρα και ήταν τρομερά ενδιαφέρον. Σου μετέφερε το νοσηρό κλίμα μιας Αθήνας του 1870 που δεν απείχε πολύ από την Άγρια Δύση και από τα σκηνικά που είδαμε στο Συμμορίες της Νέας Υόρκης.

Έτσι, θέλω να προχωρήσω 400 χρόνια πιο πίσω τώρα. Πώς ήταν η Αθήνα κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.

6) ΜΟΤΕΛ 430-71 / Μαυρομάτης Παντελής (εκδ. ΠΗΓΗ)

Τι νόμιζες ότι τελειώσαμε με τους Έλληνες; Χαχα! Υπάρχει παραγωγή και υπάρχει και ταλέντο. Μην στα λέω εγώ, τράβα διάβασε. Για το εν λόγω βιβλίο έχω ακούσει μόνο καλά λόγια για τον υπαινικτικό τρόμο του. Που είναι και το καλύτερο είδος τρόμου.

7) Με όλες τους τις Δυνάμεις / Συλλογικό (εκδ. Χρονικό)

Last but not least. Το βιβλίο που ένωσαν τις δυνάμεις τους συγγραφείς, γραφίστες, επιμελητές, εκδότες και πόσος κόσμος ακόμα, παρέα με τον Θανάση Παπαγεωργίου της Λογοτεχνίας Τρόμου και τον Graham Masteron. Μια πλούσια συλλογή φαντασίας και τρόμου που όλα τα κέρδη του βιβλίου πάνε για καλό σκοπό.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και μείνετε ασφαλείς!

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *