Ο Frank Darabont (επιτέλους) δάγκωσε το The Walking Dead

Ο Frank Darabont (επιτέλους) δάγκωσε το The Walking Dead

Μετά από μια χρονοβόρα και ψυχοφθόρα δικαστική διαμάχη του Frank Darabont με τους ιθύνοντες του AMC , που κράτησε κοντά 9 χρόνια, το τελικό αποτέλεσμα τον δικαιώνει αφού το κανάλι καλείται να του καταβάλει αποζημείωση 200 εκ. δολάρια για διαφυγόντα κέρδη που υπέστει ο πρώτος, όταν απολύθηκε από showrunner του The Walking Dead.

Σε κάποια αρχαία μας άρθρα (ΕΔΩ) και (ΕΔΩ) είχαμε αναφερθεί σε αυτή τη διαμάχη που ξεκίνησε όταν μετά την πρώτη σεζόν και την τεράστια επιτυχία της μεταφοράς του graphic novel του Robert Kirkman, το κανάλι ήθελε να μειώσει το κόστος παραγωγής. Αποτέλεσμα ήταν τα οργισμένα email του Darabont που έβριζε θεούς και δαίμονες μέχρι να τον οδηγήσουν εκτός του project (στα μισά της δεύτερης σεζόν, με τη φάρμα).

Μάλιστα ένα περιστατικό που εμείς το αγνοούσαμε είναι, πως ο θάνατος του Dale (Jeffrey DeMunn) στην 1η σεζόν δεν ήταν προαποφασισμένος αλλά ο ηθοποιός παραιτήθηκε μετά την απόλυση του Darabont σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Frank Darabont είναι γνωστός και ως ο άνθρωπος που με ένα δολάριο απέκτησε τα δικαιώματα του The Shawshank Redemption από τον Stephen King, δημιουργώντας έτσι μια ταινία που ακόμα μνημονεύεται από μερικούς και ως «η καλύτερη όλων των εποχών». Έτσι, το 2009 έβαλε πλώρη για μια ζομποιστορία που θα μιλούσαν οι πάντες.

Και το κατάφερε, καθώς όσοι θυμούνται την πρώτη σεζόν του show έχουν να λένε για την διαφορετική τροπή που πήρε αργότερα και έχασε κάθε υπόληψη. Μάλιστα ο δημιουργός, σε αυτό το ποσό, αποζημιώνεται και για τις spin off σειρές που ξεπήδησαν από το τηλεοπτικό σύμπαν που δημιούργησε. Μην ξεχνάτε πως χαρακτήρες όπως ο Daryl Dixon (Norman Reedus), είναι εφεύρεση του Darabont για να χωρέσει ο συγκεκριμένος ηθοποιός που είχε σκίσει στο casting αλλά δεν υπήρχε ρόλος (αφού δεν υπήρχε στο κόμικ ο συγκεκριμένος).

Για την ιστορία, την 2η σεζόν ολοκλήρωσε ο Glen Mazzara και από την 3η σεζόν μέχρι την 9η, το show το έτρεχε ο Scott Gimble (με τα γνωστά αποτελέσματα).

Μέχρι πριν ένα μήνα, στο κανάλι δήλωναν πως δεν του ανησυχεί αυτή η διαμάχη που κρατάει όσο και το show. Μαντέψτε ποιοι έκαναν λάθος.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *