Τα βιβλία που παίρνουμε μαζί στις διακοπές (2020 edition)

Τα βιβλία που παίρνουμε μαζί στις διακοπές (2020 edition)

Τι χρονιά και αυτή. Είμαστε ήδη κάτι παραπάνω από τα μισά του 2020 και το αισθανόμαστε λες και έχει φτάσει ήδη το 2025…

Και δεν είναι μόνο το θέμα του κορωνοϊου, αλλά προσωπικά είχα θέματα υγείας με το ξεκίνημα της χρονιάς. Έτσι οι διακοπές επιβάλλονται και τα βιβλία που θα πάρω μαζί μου, είναι πιο σημαντικά από το μαγιό.

Οι επιλογές μου δεν έχουν να κάνουν με την γελοία ταμπέλα: «βιβλία για το καλοκαίρι» αν και ένα από αυτά, μοιάζει να είναι ιδανικό για τέτοια εποχή.

Είναι βιβλία που ήθελα να διαβάσω εδώ και καιρό, ενώ άλλα είναι φρέσκα, που δεν υπήρχε καλύτερη εποχή από το καλοκαιρινό διάλειμμα για να τα πιάσω στα χέρια μου.

1) Ο Κλέφτης του Πάντοτε / Clive Barker (εκδ. Οξύ)

Μια ιστορία που έχω ακούσει τα καλύτερα και η αλήθεια είναι ότι έκλεψα λίγο, αφού έχω διαβάσει πάνω από το μισό βιβλίο όσες μέρες ετοιμάζω τη βαλίτσα μου. Το ίδιο είχα πάθει πριν μερικά χρόνια με το Μίζερι του Κινγκ. Το είχα διαβάσει πριν αναχωρήσω από Αθήνα. Ηθικό δίδαγμα: Πακετάρετε πρώτα τα βιβλία.

2) Θεσπέσιο Πτώμα / Poppy Z. Brite (εκδ. Οξύ)

Το ιερό δισκοπότηρο της Κόλασης των εκδόσεων Οξύ. Αφού έφαγα το κόσμο να το αναζητώ, θα το αφήσω να βάψει κόκκινα τα βράδια μου εκεί στην εξοχή για να δω επιτέλους προς τι ο τόσος χαμός για την πάρτη του.

Θεσπέσιο πτώμα - Poppy Z. Brite (1999)

3) Άνυα / Γιώργος Χαρτζηκυριάκος (εκδ. i-Write/Πηγή)

Το καλοκαιρινό (φαινομενικά τουλάχιστον) βιβλίο που λέγαμε. Ο φίλος, συνονόματος, συνΠειραιώτης και συνάδελφος συγγραφέας, με το νέο του πόνημά μας υπόσχεται μαγικά ταξίδια.

4) Οι Μακάριοι / Μάριος Δημητριάδης (εκδ. Bell)

Ακόμα ένα βιβλίο από Έλληνα συγγραφέα και βουτιά στον τρόμο. Μια ιστορία που έχω ακούσει μόνο καλά λόγια και ήταν το μεγάλο βήμα του φίλου Μάριου σε ένα τόσο μεγάλο εκδοτικό οίκο όπως η Bell. Ανυπομονώ…

5) Το χρονικό του χρόνου (εκδ. Κάτοπτρο)

Δεν το παίζω ψαγμένος, ούτε συνηθίζω να διαβάζω επιστημονικά βιβλία. Ωστόσο είχα διαβάσει ένα άρθρο του Stephen Hawking παλιά για το διάστημα, και η γραφή του έμοιαζε τόσο βατή για έναν ανίδεο όπως εγώ, οπότε… θα το τολμήσω.

6) Μικροί δρόμοι της Αθήνας (εκδ. Μεταίχμιο)

Ήταν ένα βιβλιαράκι που μου κέντρισε το ενδιαφέρον σε μια βιτρίνα. Σπάνια αγοράζω βιβλία με αυτόν τον τρόπο πια. Έτσι θα του δώσω μια ευκαιρία κι ας είμαι μακριά από την Αθήνα, προσπαθώντας να ξεχάσω τα πάθη της για 3 βδομάδες.

Bonus επιλογή:

Ιστορίες από τα φαντάσματα των πύργων / Nyctophilia

Μια ακόμα δουλειά από τα παιδιά της Nyctophilia που μπορείτε να αποκτήσετε ΕΔΩ με μια ελάχιστη συνεισφορά. Θα έλεγα πως είναι η ιδανική επιλογή για τις καλοκαιρινές νύχτες παρέα με το τάμπλετ σας, αλλά επειδή είμαι κωλόγερος εγώ το εκτύπωσα σε χαρτί για να νιώσω. Όπως και να έχει, ανυπομονούμε να περιπλανηθούμε στα κάστρα με τις βασανισμένες ψυχές.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού και μείνετε ασφαλείς!

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *