Είναι το Gotham, η ντροπή του Batman Universe;

Είναι το Gotham, η ντροπή του Batman Universe;

[dropcap size=dropcap-big]Ο[/dropcap]μολογώ πως αν και geek, τα νεαρά πλοκάμια της σπασικλίασης μου (εχμ, όταν ήταν νεαρά), αναπτύχθηκαν σε άλλα μήκη και πλάτη ενδιαφερόντων και όχι στα DC Comics. Η εξαίρεση ήταν ο Batman ο σκοτεινοπρεπής.

Δεν είχα κάνει διατριβή στα comic books, αλλά γευόμουν τις πικάντικες στιγμές του σκοτεινού Gotham μέσα από τις ταινίες και το cartoon του ANT1. Α, είχαμε στο σπίτι και πολλά επεισόδια σε βιντεοκασέτες, από σειρά Batman του ’60 (νομίζω…) που πολλά καρέ της έχουν γίνει memes.

Αυτή ήταν η εισαγωγή για να σας τοποθετήσω στην αφετηρία μου και είχα ανυπομονησία να ξεκινήσει το Gotham που το παρακολουθώ up to date.

Όπως είχα γράψει βλέποντας τα δυο πρώτα επεισόδια, η σειρά είναι σαν ένα ευχάριστο διάλειμμα από ότι κάνεις. Και πραγματικά δεν περνώ πίσω ούτε τελεία απ ότι έγραψα.

Κάθε επεισόδιο και ένας κακός, που όσο και αν φαίνεται ανίκητος στην αρχή, τον βγάζουν ηλίθιο στα επόμενα 45 λεπτά τα δυο τσακάλια μας (James Gordon – Harvey Bullock). Φυσικά στο backround μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ της μαφίας του Gotham για τα φιλέτα της πόλης, καθώς η εξιχνίαση της δολοφονίας των Waynes. Σε κάποια επεισόδια έχει πιο πολύ στόρι με τον εκάστοτε κακό και σε άλλα, πιο πολύ με την μαφία. Και ο Bruce Wayne;

Πραγματικά μια καρικατούρα. Ένα πλουσιόπαιδο που κάθεται όλη μέρα στην έπαυλη του και ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! Μη σας ξεγελούν ο πίνακας ανακοινώσεων και ότι κοτσάρει πάνω. Αν ο ρόλος του μικρού Bruce τελείωνε στο πρώτο λεπτό του πρώτου επεισοδίου, όπου σκοτώνονται οι γονείς του, θα ήταν το ένα και το αυτό. Η σειρά δεν θα επηρεαζόταν.

Για μένα λοιπόν που δεν είμαι batman geek, η σειρά είναι το ευχάριστο διάλειμμα μου γιατί γουστάρω να βλέπω διεφθαρμένους (και βλάκες) αστυνομικούς και τη σαπίλα του Gotham. Πέρα από την πλάκα, έχει πολύ καλή φωτογραφία.

Τα σχόλια και τα κείμενα όμως από τους πραγματικούς λάτρεις του Νυχτόβιου Εκδικητή είναι κοφτερές. Στέλνουν κατάρες στους δημιουργούς του και ίσως κάποιος από αυτούς να είναι έτοιμος να φορέσει και στολή εκδίκησης. Αλλά να είμαστε δίκαιοι… Το δελτίου Τύπου της σειράς ανέφερε πως θα δούμε ένα Gotham χωρίς τον Batman. Οπότε το λάθος είναι, ίσως από άνωθεν πιέσεις, να μας πείσουν ότι ο 12χρονος Wayne δεν μένει άπραγος για μια δεκαετία, αλλά ακονίζει… το μυαλό του. Αυτή είναι η μαλακία τους για μένα. Η σειρά μας είχε προετοιμάσει για την ζωή του James Gordon και όχι για το πως αυνανίζεται ο Bruce.

Πρόσφατα ο Joel Schumacher είχε τονίσει πως το δημιούργημα του, ήταν μάλλον το χειρότερο Batman Ever αλλά κάποιοι διαφωνούν και βάζουν το Gotham πρώτο πια.

Η τελική απόφαση δική σας, αλλά το άτιμο Gotham βλέπεται. Το Batman & Robin δεν βλεπόταν με τίποτα ρε γαμώτο…

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *