Αν το Walking Dead ήταν η παρέα σου από το σχολείο (part 1)

Αν το Walking Dead ήταν η παρέα σου από το σχολείο (part 1)

[dropcap size=dropcap]Τ[/dropcap]ο παραδέχομαι, όταν τρώω αργά το βράδυ μετά δεν μπορώ να κοιμηθώ. Και επειδή είμαι δημιουργικός άνθρωπος σκέφτομαι. Όταν έχεις φάει κρεμμύδια όμως, επηρεάζεται η σοβαρότητα σου (μου).

Έτσι λοιπόν, μιας και αερολογούμε περί Walking Dead, αφού είμαστε στη μέση σχεδόν της off season και έχουμε πάνω από 1,5 μήνα για το Fear Of The Walking Dead, προσπάθησα να κάνω ένα συσχετισμό, πραγματοποιώντας τον παρακάτω διάλογο με τον εαυτό μου.

-Οι επιζώντες του Walking Dead είναι παρέα;
-Είναι!
-Όσο και να μην είναι εμφανές επειδή εστιάζει στην άμεση επιβίωση, έχει στερεότυπα;
-Έχει!
-Ποια είναι η πιο χαρακτηριστική φάση της ζωής μας όπου κατακλυζόμαστε με στερεότυπα;
-Το σχολείο/σχολή και ο στρατός.
-Μπορείς να γράψεις ένα κείμενο που να τα συνδυάζει, κυρίως με το σχολείο;
-Όχι… Αλλά θα προσπαθήσω για τη χώνεψη.

Προς υπεράσπιση μου, αναλύω τους χαρακτήρες σε μια συνολική εικόνα αυτού που μας έχουν δείξει και όχι το απόσταγμα τους στην τελευταία σεζόν. Και φυσικά με τα στερεότυπα που μεγάλωσα εγώ στο σχολείο.

Rick Grimes

Ο κλασικός τύπος που έχει «σχέση» και «κορίτσι» από το δημοτικό (την ίδια) αλλά μένει μπάκουρος στο λύκειο, καθώς μέχρι τότε τον έχει βαρεθεί και η μάνα του.

Ανεπιτυχώς θα προσπαθήσει τότε να μπει για πρώτη φορά στις «αντροπαρέες» που έκλανε τόσο καιρό καθώς ήταν «ανώριμες» και «ασόβαρες». Επί μια 5ετία (τουλάχιστον) έσερνε παντού την κοπέλα του και έτσι δεν έχει πραγματικούς κολλητούς και αφού ξέμεινε και από σχέση, είναι ο σοβαρός σιωπηλός τύπος στη μέση της τάξης. Φυσικά πάντα σηκώνει το χέρι να απαντήσει σε κάθε… μα κάθε ερώτηση.

Συνήθως είναι και handyman, πιάνουν δηλαδή τα χέρια του από μικροεπισκευές και κατασκευές, αφού όταν οι συνομήλικοι του διάβαζαν τσόντες (σημερινή εποχή έβλεπαν redtube), αυτός διάβαζε το Κήπος και Σπίτι (σημερινή εποχή έκανε subscribe σε κανάλι Φτιάξτο Μόνος Σου).

Κλασικός πάτερ φαμίλιας από τα 21 (χωρίς ωστόσο γυναίκα και παιδί), θα σου πει να μην γελάς και ρουθουνίζεις σε μπαρ και πως «Άνθρωποι είναι και αυτοί», όταν βρίζεις την ομάδα σου που τρώει 4 γκολ και δεν μπορεί να πάρει τα πόδια της.

Καταλήγει συνήθως σε γάμο από αναγκαστική εγκυμοσύνη και γίνεται δημόσιος υπάλληλος, ασφαλιστής ή μπάτσος (τυχαίο;).

Glenn

Για να διαβάζεις School of Rock, υπάρχει πιθανότητα να είσαι εσύ, αλλά για να κάνουμε μια προσπάθεια.

Κλασική περίπτωση βλάβης: Παρθένος ετών 21. Από το δημοτικό έχει κάνει πλούσιο τον εκδοτικό οίκο της De Agostini μαζεύοντας όλα τα περιοδικά για Δεινόσαυρους, Πολύτιμες Πέτρες, Σκάκι Star Wars, Αυτοκίνητα του ’30 και τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο των ανθρώπων της στέπας.

Πρώτος ανακάλυψε το napster και μετά μας τα έπρηζε με το πόσο γαμάτο ήταν το emule (με σήμα το μουλάρι), ενώ πάντα είχε εισιτήριο για τις πρεμιέρες geek ταινιών, όταν δεν υπήρχαν Marvel, Avengers και Iron Man. Με λίγα λόγια το να ήσουν geek, ήταν χειρότερα από το να είχες λέπρα.

Αν του την έπεφτε κανένας Bully, ήταν ο μόνος που μάλωνε τραβώντας μαλλιά και δαγκώνοντας χέρια, ενώ δεν δίσταζε να καρφώσει όλη την τάξη του στον διευθυντή όταν οι συμμαθητές του, του έκρυβαν τη τσάντα. Ναι, φυσικά και ήταν… ο δεύτερος απουσιολόγος και δεν έκανε ποτέ αποχή ή κοπάνα.

Αυτή τη στιγμή είναι υπεύθυνος τμήματος σε κάποια εταιρία λογισμικού και έχει γνωρίσει κοπέλα που είδαν μαζί το Jurassic World, της άρεσε και της ετοιμάζει πρόταση γάμου σε έξι μήνες στο Star Wars VII.

Abraham

Ναι, δεν είναι από αυτούς που λες main character στη σειρά, αλλά τον συμπαθούμε γιατί είναι ο γιγάντιος τύπος με τη χρυσή καρδιά που όλες οι παρέες έχουν ή έστω γνώρισαν έστω και ξώφαλτσα.

Μάλιστα έχω και συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό μου. Τον Πολύκαρπο, καλή του ώρα όπου και να είναι. Γιγάντιος, επιβλητικός και με χρυσή καρδιά (το ξανάπαμε). Πιστός σε σχέση αλλά και στον στόχο που έχει θέσει. Από το δημοτικό έπαιζε σέντερ στο μπάσκετ, πράγμα που του δημιούργησε πρόβλημα όταν θέλησε να παίξει στη Γ’ Εθνική αφού εκεί τα 190 εκατοστά του, τον έκαναν το πολύ σούτινγκ γκαρντ ενώ δεν είχε αναπτύξει το σουτ.

Ξέρει τόσο από σκληρές δουλειές, όσο και από πιο τεχνικές. Η διαφορά του με τον Rick Grimes style, είναι πως ενεργεί πάντα πιο δυναμικά χωρίς πολύ σκέψη. Κάνοντας συχνά πατάτες αλλά και περισσότερες επιτυχίες από τον άλλον τον μονόχνοτο.

Στο σχολείο καθόταν στο προτελευταίο θρανίο δίπλα στο παράθυρο και σβέρκωνε όλη την ώρα το κωλόπαιδο που καθόταν στο τελευταίο και του πετούσε σαλιωμένα χαρτάκια στα αυτιά, μέσα από στυλό bic.

Αυτή τη στιγμή δουλεύει σε εργοτάξιο της ΔΕΗ σαν εργομηχανοδηγοςεπιστάτηςυποδιεθυντής, έχει κάμποσα παιδιά και κάθε Κυριακή, η σφαγή νεογνών από τον Ηρώδη είναι ανέκδοτο μπροστά στα μοσχαράκια και αρνάκια που παρελαύνουν από την ψησταριά του για αυτόν και τους κουμπάρους. Πάντα με μπίρα amstel, λαστιχένια παντόφλα, μπάκα έξω από πουκάμισο και λαϊκή μουσική από ραδιόφωνο με παράσιτα. Ώπα…

Τι; Ήθελες να διαβάσεις για τον Daryl Dixon από το πρώτο αφιέρωμα; Σε λίγες μέρες θα έρθει και αυτό μαζί με την Maggie, την Beth, την Carol αλλά και την Lori, τον Shane και τον Κυβερνήτη. Μέχρι να ξεκινήσει το The Walking Dead τον Οκτώβριο, θα καούμε παντελώς..

Αν ωστόσο είναι οπαδός της νοσταλγίας, διάβασε:

Λατρεύουμε τα 90’s (part a)

Λατρεύουμε τα 90’s (part b)

Related post