Υπάρχει όντως περίπτωση να ακύρωσε η Marvel το Daredevil και όχι το Netflix;

Υπάρχει όντως περίπτωση να ακύρωσε η Marvel το Daredevil και όχι το Netflix;

Πριν μια εβδομάδα, το Netflix σόκαρε το μαρβελικό κοινό του, για τέταρτη και πολύ πιο βαρβάτη φορά, με την ανακοίνωση πως κόβεται ο Daredevil.

Αυτό ήρθε ως συνέχεια των ανακοινώσεων για τους Defenders, τον Iron Fist και τον Luke Cage. Αλλά ο Matt Murdock, ο ατρόμητος άνθρωπος που η μοναδική σούπερ ικανότητά του είναι το… σόναρ που έχει στο κεφάλι του μέσα, απλώς δεν συγκρινόταν με τους υπόλοιπους heroes.

Μάλιστα, η ανακοίνωση ήρθε μετά από μια 3η σεζόν που κύλησε σε υψηλά στάνταρντς και οι αντιδράσεις στον μαγικό κόσμο του ίντερνετ δεν ήταν ευχάριστες. Για την ακρίβεια, παρόλο που το Netflix γενικά δεν δίνει στη δημοσιότητα δεδομένα για την απήχηση των ταινιών και των σειρών του, το προχτεσινό ρεπορτάζ του Deadline αναφέρει ότι το Daredevil ήταν ο 4ος πιο δημοφιλής τίτλος της streaming πλατφόρμας τη στιγμή που κόπηκε.

Υπάρχει όντως περίπτωση να ακύρωσε η Marvel το Daredevil και όχι το Netflix;

Τα στοιχεία έρχονται από την υπηρεσία Parrot Analytics, η οποία ασχολείται με την μέτρηση της ζήτησης για τηλεοπτικές σειρές σε κάθε είδους πλατφόρμα. Σύμφωνα με αυτούς, λοιπόν, την βδομάδα που κόπηκε, το Daredevil ήταν η 4η σε ζήτηση σειρά του Netflix, μετά από το Narcos, το Chilling Adventures of Sabrina και το Stranger Things. Και προφανώς, αυτή είναι και η κατάταξη στις ΗΠΑ εν γένει, αφού το Netflix είναι πλέον αδιαμφισβήτητα ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στο τηλεοπτικό πεδίο.

Ωστόσο, ένα από τα στοιχεία που αμαυρώνει ακόμα περισσότερο την εικόνα των εμπλεκομένων πλευρών, είναι το παρακάτω tweet του ρεπόρτερ του Collider που αναφέρει, πως υπάρχει πιθανότητα η ίδια η Marvel να έβαλε το χεράκι της να κοπεί η σειρά.

Με λίγα λόγια, η απόφαση του Netflix πιθανώς να ήταν driven από την δημιουργία της νέας streaming πλατφόρμας εκ μέρους της Disney, η οποία θα θέλει λογικά να τα μαζέψει όλους τους τίτλους της στο ίδιο καλάθι. Ωστόσο, τα πράγματα, σύμφωνα με φήμες πάντα, δεν είναι τόσο απλά. Το Netflix, όπως είχε αναφερθεί και στην ακύρωση του Luke Cage, ήθελε να κρατήσει όλες τις σειρές με άλλο format (10 αντί 13 επεισοδίων). Αυτό όμως θα έπρεπε να το κάνει σπάζοντας το συμβόλαιο με την Marvel.

Στο μεταξύ, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με το Jessica Jones και το The Punisher, αφού είναι οι δύο σειρές Marvel/Netflix που έχουν απομείνει και αμφότερες ετοιμάζονται για τον επόμενο κύκλο τους.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *