Το X-Men τα ‘σπασε λέμε!

Το X-Men τα ‘σπασε λέμε!

Πέμπτη βράδυ και το δίλημμα μεγάλο: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ή X-Men; Υπό άλλες συνθήκες θα επέλεγα μέχρι τέλους τον αγώνα αλλά βλέποντας τον Ολυμπιακό να δίνει νέα έννοια στην λέξη ‘’αυτοκτονία’’, ο Wolverin φάνηκε η ιδανικότερη επιλογή. Και ευτυχώς δεν το μετάνιωσα.

Από τον Βαγγέλη Παπαδημητρίου

Αναμφίβολα, η νέα ταινία των X-Men, είναι μία εκ των πιο πολυαναμενόμενων ταινιών της χρονιάς. Είχαμε αρκετά χρόνια να δούμε το παρεάκι των μεταλλαγμένων του Charlse Xavie. Και με μια πρώτη φράση, άξιζε η αναμονή! Για όσους δεν έχετε δώσει ακόμα το 7ευρω, η ταινία είναι αυτό ακριβώς που περιμένετε, αυτό ακριβώς που είδατε στο εντυπωσιακό τρέιλερ.

Τι δηλαδή; Ό,τι χρειάζεται να έχει ένα action hero movie που σέβεται όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και εμάς τους ίδιους. Εσωτερικές αναζητήσεις και μάχες, εξωτερικές αναζητήσεις και μάχες (προφανώς), μία ακόμα εκδοχή της αιώνιας μάχης του καλού εναντίον του κακού. Πρόκειται για μια ταινία που είναι ένα οπτικό αριστούργημα, όπως αρμόζει στην ”σχολή” των ηρώων αυτών, ένα οφθαλμόλουτρο. Έχει γενικά μία επεξηγηματική αρχή, ένα καλά δοσμένο κύριο θέμα και φυσικά ένα γραφικό τέλος που αφήνει όμως μεγάλες υπόνοιες για την συνέχεια (το 2016 αναμένεται η δεύτερη συνέχεια της νέας τριλογίας των X-Men, με τον ιντριγκαδόρικο τίτλο ”Αποκάλυψη”).

Ζωτικής σημασίας διευκρίνιση πριν συνεχίσω: απευθύνομαι σε εκείνους τους νορμάλ τύπους που δεν έχουν χάσει την μισή τους ζωή να διαβάσουν τα αναρίθμητα κόμικς της σειράς. Γιατί για αυτούς ίσως το στόρι της ταινίας να είναι fail γιατί δεν συνάδει με το τεύχος 3.956 ή γιατί τα νύχια του Wolverin είναι 2 εκατοστά μακρύτερα από το ‘’κανονικό’’.

Το σενάριο πλέον λίγο πολύ γνωστό: Σκοτώστε τους μεταλλαγμένους. ΟΚ, πολυφορεμένο αλλά αν το πλασάρεις με τα κατάλληλα μέσα και τρόπους, δεν θα βαρεθείς. Ευτυχώς ο σκηνοθέτης Bryan Singer τα κατάφερε αρκετά καλά, παρόλο που είχε το δύσκολο έργο να κουμαντάρει την παλιά και την νέα ομάδα των X-Men. Ναι, παλιοί και νέοι μέσα σε 130 λεπτά. Από μόνο του, σε ενθουσιάζει. Και μην ξεχνάμε πως τόσες πολλές φίρμες του παγκόσμιου κινηματογράφου, δεν τις βλέπεις και πολύ συχνά στο ίδιο project! Άλλη μία επιτυχία των ταινιών αυτού του είδους!

Εν τάχει, θα πω πώς κινείται η ταινία. Στο –όχι τόσο- μακρινό μέλλον, γιγάντια ρομπότ έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν και να υιοθετούν τις δυνάμεις των μεταλλαγμένων, με μοναδικό σκοπό την έκλειψη της ύπαρξής τους. Τελευταία ευκαιρία είναι να γυρίσει στο παρελθόν ο Wolverin, γιατί πολύ απλά είναι τούμπανος και μόνο αυτός θα άντεχε σωματικά ένα τέτοιο πισωγύρισμα, για να προειδοποιήσει τους νεαρότερους σε ηλικία Xavie και Magneto, για την επικείμενη καταστροφή.

x_men_days_of_future_past_movie-wide

Spoilers!!!!

Κλειδί στο όλο θέμα είναι η Mystique, το μπλε κορίτσι που την έχει δει κάπως σε όλη την ταινία και θέλει να τα καταστρέψει όλα. Καλή, χρυσή αλλά μας ζάλισε λίγο η αλήθεια είναι. Άλλο βασικό πρόσωπο είναι ο άνθρωπος που υλοποιεί το σχέδιο εναντίον των μεταλλαγμένων, ο επιστήμονας Bolivar Trask -”πατέρας” των γιγαντομηχανών-, ο οποίος είναι hater των χαρισματικών ανθρώπων και θέλει να τους αφανίσει. Η αλήθεια είναι ότι ο τυπάκος είναι λίγο κομπλεξικός και αν σκεφτεί κανείς πως τον ρόλο έχει αναλάβει ο αγαπητός σε όλους Peter Dinklage (λάθος, ο Tyrion Lannister ήθελα να πω), τότε μόνο ένα ‘’κρίμα το παιδί μπορείς να πεις’’. Και αυτό γιατί εν τέλει το έφαγε το κεφάλι του. Εμ, πήγε και αυτός να τα βάλει με τους X-Men εις διπλούν. Τι περίμενε δηλαδή;

Μπορεί γενικά να μην σας κατατόπισα για την ταινία, μιας και υστερώ από καλλιτεχνικές ανησυχίες και δεν είναι εύκολο να επιτύχω σε αυτό που επιχειρώ, παρόλα αυτά έγινε αντιληπτό πως η χειρότερη κριτική που μπορεί να γίνει είναι πως δεν θα μετανιώσει ψυχή που πέρασε ένα γεμάτο 2ωρο στην σκοτεινή αίθουσα. Εκτός και αν είσαι γκόμενα κάποιου που γουστάρει X-Men και πήγες εκεί με το ζόρι. Αλλά με Hugh Jackman και Michael Fassbender στο καστ, μέχρι και εσύ θα περάσεις καλά! Όσοι λοιπόν πιστοί της Marvel δεν την έχουν δει ακόμα, να το κάνουν πάραυτα. Όσοι θέλουν απλά να δουν μία ταινία και ίσως δεν εκτιμήσουν αυτό που θα δουν, να το αποφύγουν. Γιατί πολύ απλά δεν είναι μία ακόμα ταινία της Τετάρτης!

ΥΓ1: Το  “Days Of Future Past” αποτελεί μια εκ των κορυφαίων ταινιών της Marvel. και γενικά του αστερισμού των hero movies. Παρόλο που αυτές δεν αποτελούν και την κορωνίδα του σύγχρονου κινηματογράφου, είναι ένα σημαντικό και λαοφιλές κομμάτι του και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο.
ΥΓ2: Πότε θα σταματήσει αυτή η κοροϊδία μεταξύ Magneto και Xavier. Όλο φίλοι δηλώνουν ότι είναι και όλο σκατά τα κάνουν. Μας χλευάζουν μέσα στην μάπα μας τα παλικάρια. ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΦΙΛΟΙ! Τέλος!
ΥΓ3: Πρέπει να θεσπιστεί κάποιος κανόνας στους κινηματογράφους και όσοι παρακολουθούν ταινίες της συγκεκριμένης εταιρείας, θα πρέπει να ενημερώνονται ότι υπάρχει σκηνή και μετά το τέλος της ταινίας. Είναι που είναι βλαμμένοι όλοι αυτοί, δεν τιμούν και τα λεφτά που πληρώνουν!
ΥΓ4: Όποιος θέλει, από τους τυπάδες που αναλώνονται στα κόμικς και ξέρουν 2 πράγματα παραπάνω, ας μου εξηγήσει τι ακριβώς παίχτηκε στην εν λόγω σκηνή. Απλά χάθηκα..

Related post

2 Comments

  • Tha emfanistei o apocalypse… kai kala o upermegistos exthros… re file kai gw tin eida tin tainia alla kanenas paparas den eipe oti exei kai alli skini meta… para mas anoiksan fwta kai mas ediwksan… to eida kai 3D!!!!!!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *