Το Interstellar μου «έκαψε» το μυαλό….

Το Interstellar μου «έκαψε» το μυαλό….

[dropcap size=dropcap-big]Τ[/dropcap]ι καλύτερο από ένα βράδυ Πέμπτης να πας και να δεις μία ταινία στον κινηματογράφο. Επειδή τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ το μετρό συνεχώς, είδα να διαφημίζεται το Interstellar με πρωταγωνιστή τον Matthew McConaughey μαζί με την Anne Hathaway, τον Michael Cane και τον Matt Damon. Θυμήθηκα και τα ατελείωτα post του School of Rock με τα trailer, τις φωτογραφίες, τις δηλώσεις και τις… γάτες του και έτσι, αποφάσισα τι ταινία θα δω.

Η αλήθεια είναι πως ήδη είχα ψιλοακούσει απόψεις για την ταινία σε φάση (έχει πολλά στοιχεία της φυσικής, πρέπει να ξέρεις διάφορα περί φυσικής, είναι πολύ ανατρεπτική δύσκολα την καταλαβαίνεις κλπ κλπ) . Άρχιζα λίγο να ανησυχώ καθώς με την φυσική και με όλες αυτές τις επιστήμες, ανέκαθεν ήμουν τσακωμένος και δεν είχαμε καλή επαφή. Εκτός από την φυσική, η ταινία έχει και σχέση με σύμπαν, διάστημα, πλανήτες και άλλους γαλαξίες που πάντα ήταν ενδιαφέρον για τα γούστα μου. Anyway προσπέρασα όλα αυτά τα σχόλια και λέω «Δεν γίνεται, θα το ρισκάρω».

Η ταινία ξεκινάει με τον κλασσικό τρόπο πως ο πλανήτης και ιδίως η Αμερική, κινδυνεύει και πρέπει να βρεθεί ο τρόπος να σωθεί η ανθρωπότητα. Ο Cooper (Matthew McConaughey) είναι ένας πρώην πιλότος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας και πλέον είναι αγρότης. Έχει δύο παιδιά τον Tom και την Murph. Η γυναίκα του έχει πεθάνει και μαζί τους ζει και ο πατέρας της γυναίκας του, ο Tom, που είναι ο μεγαλύτερος έχει ενδιαφέρον προς τα χωράφια και τη Γη. Η Murph, ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα της. Του έχει αδυναμία και ασχολούνται ώρες ατελείωτες με τη φυσική, νόμους και οτιδήποτε συνεπάγεται. Από εκεί και πέρα αρχίζουν όλα τα σενάρια ανατροπών που δεν μπορώ να αναφέρω καθώς είναι πάρα πολλά και κυρίως θα θεωρηθεί -όχι και άδικα- ως spoiler.

interstellar

Γενικά η ταινία κρατάει τον θεατή σε μία εγρήγορση ένα ενδιαφέρον για το τι θα συμβεί, ξέρεις ή δεν ξέρεις από φυσική. Μην ξεχνάτε πως είναι μία ταινία επιστημονικής φαντασίας. Υπάρχουν στιγμιότυπα συγκινητικά (εγώ εντόπισα τρία) και φυσικά προς το τέλος φτάνεις σε ένα σημείο το μυαλό σου να «καίγεται» με όλα αυτά που συμβαίνουν.

Τα υπόλοιπα πρέπει να τα δείτε στην μεγάλη οθόνη (ή στη μικρή, αυτή του υπολογιστή σας), απλά θεωρείται από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας. Προσωπικά είναι από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει στη ζωή μου. Απλώς κάνει τα πάντα να φαίνονται πραγματικά, τα οπτικά εφέ και τα ηχητικά, είναι εξαιρετικά. Θεωρώ αδιανόητο να μην δει κάποιος αυτή την ταινία και στην πλειοψηφία θα αρέσει κιόλας. Βέβαια υπάρχει και το μικρό ποσοστό κάποιοι να κουραστούν (είναι 160 λεπτά) και στο τέλος που είναι αριστούργημα η ταινία, μερικοί να παρακαλάνε να τελειώσει ώστε να φύγουν.

Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα, όσοι ήδη την έχετε δει, περιμένω από κάτω τα σχόλια σας!

Related post

2 Comments

  • Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα μαζί σου. Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα ταινία, σε κρατάει συνεχώς σε αγωνία και δεν βαριέσαι. Γνώμη μου πως το τέλος είναι υπερβολικά επιστημονικής φαντασίας. Όσο την έβλεπα ήθελα να δω κάτι άλλο για τελείωμα της ιστορίας, όχι κάτι συγκεκριμένο αλλά είχα και προτίμηση! Το διάστημα και το ταξίδι σε πλανήτες, άλλους Γαλαξίες και Μαύρες Τρύπες του διαστήματος, καθώς και η διαφορετική μέτρηση του χρόνου, πιστεύω ότι καθηλώνει κάθε άνθρωπο με μηδαμινές εξαιρέσεις. Νομίζω δεν έκανα κάποιο spoiler.

  • Είναι σίγουρα από τις πιο ψυχοπλακωτικές ταινίες του Nolan.και κατά τη γνώμη άμα εξαιρέσεις την Τριλογία Dark Knight που την μετράς σαν super hero movie.σίγουρα το Interstellar ήταν το καλύτερό του έργο. Ηταν επική ταινία..

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *