Τι εστί καμένος;

Τι εστί καμένος;

[dropcap size=dropcap]Μ[/dropcap]ετά το θέμα που έγραψα σχετικά με τους «καμένους», πολλοί με ρωτήσανε γενικά με το τι θεωρώ ότι πρέπει να κάνει κάποιος για να είναι καμένος και να το χαίρεται. (Μεταξύ μας…. Κανείς δεν με ρώτησε απλά κάτι έπρεπε να βάλω για πρόλογο και επειδή είμαι άνθρωπος που δεν του αρέσει να παιδεύεται, προτίμησα την εύκολη λύση).

Και για να μην συνεχίσω και εκτεθούμε τελείως μπαίνω στο θέμα.

Το δωμάτιο

Το δωμάτιο αποτελεί το προσωπικό sanctuary (όχι την μπάντα) ενός καμένου. Είναι αρκετά εύκολο να το ξεχωρίσεις με την πρώτη κιόλας ματιά.

Το πρώτο που παρατηρεί κάποιος είναι η επιτομή της ακαταστασίας, λες και ένας τυφώνας πέρασε και τα σάρωσε όλα. Και όταν λέμε όλα…. Δεν εννοούμε  όλα. Κάπου στο βάθος υπάρχει μια γωνία από την οποία αντλείται χρυσό φώς, αλλά μόνο λίγοι εκλεκτοί μπορούν να το δουν. Φυσικά μιλάω για το μέρος που έχει φυλαγμένα τα παιχνίδια του. Ναι για αυτό το ιερό μέρος το οποίο είναι ανέγγιχτο από τις φυσικές καταστροφές που έχουν περάσει κατά καιρούς εκεί μέσα. Ε ίσως να υπάρχει λίγο σκόνη γιατί έχει να τα ακουμπήσει χρόνια αλλά δεν κολλάμε σε λεπτομέρειες (έχει πιο σημαντικά να κάνει από το ξεσκόνισμα).

Αν υποθέσουμε ότι ένα δωμάτιο έχει 4 γωνίες τότε έχουμε τα εξής. Στην μια γωνία είναι τα παιχνίδια, στην δεύτερη είναι το γραφείο του, στην άλλη είναι το κρεβάτι του. Άρα μας μένει μια.

Να την αφήσει άδεια; Όχι θα χαλάσει το feng shui. Οπότε κάπως πρέπει να γεμίσει και αυτή.

Ευκολάκι. Εκεί υπάρχει μια τεράστια στοίβα από ρούχα, πλυμένα άπλυτα κανείς δεν ξέρει. Μπορεί να βρεις μέσα σε αυτόν τον μπόγο ακόμα και την πιτζάμα σου με τα χελωνονιντζάκια που φόραγες στο δημοτικό.  Αυτό μπορεί να γίνει είτε από την δικαιολογία «τα άφησα εκεί γιατί είναι βρόμικα» μέχρι και από το «αφού θα βγω και αύριο γιατί να τα ξαναβάλω στην ντουλάπα». Και τα δύο είναι τεράστιες δικαιολογίες του «δεν έβλεπα την ώρα να γυρίσω σπίτι και να αράξω στον υπολογιστή» (και χέστηκα που θα παρατήσω τα ρούχα μου, αν τα ξαναχρειαστώ κάπου εδώ θα είναι ).

Ας πάμε στο γραφείο τώρα. Ένα φωτιστικό (ναι οκ, τι μας ενδιαφέρει αυτό), Η/Υ (ναι παρακάτω), μερικά στυλό και μολύβια σκόρπια παντού που βέβαια ποτέ δεν δουλεύουν όταν τα χρειάζεσαι (σοβαρά τώρα;) (και πως γίνεται να μην δουλεύουν τα μολύβια ρε μπαγλαμά) και τέλος άπειρες μικρές και ανούσιες μαλακίες, από μικρές φιγούρες kinder μέχρι μασελάκι για τον ύπνο (μια μέρα τον είχε πάρει ο ύπνος πάνω στο pc για αυτό αποφάσισε να το αφήνει στο γραφείο από δω και πέρα). Α και κάπου εκεί μέσα στο χάος μπορεί να διακρίνεις μια άδεια κορνίζα που κάποτε είχε φωτογραφίες με εσένα και μια τυχαία πρώην που σε παράτησε γιατί άρχισες να δίνεις περισσότερη σημασία στον night elf hunter σου παρά σε εκείνη (όχι μαλάκα, το ότι ονόμασες τον χαρακτήρα σου με το παρατσούκλι της γκόμενας σου δεν διορθώνει την κατάσταση).

Τέλος το κρεβάτι. Αυτό είναι το πιο απλό. Πάντα θα είναι ξέστρωτο για εύκολη πρόσβαση και πάντα σε απόσταση λίγων μέτρων από το γραφείο έτσι ώστε να μπορεί να μεταφερθεί από το γραφείο του μέχρι εκεί με την καρέκλα με τα ροδάκια, που πλέον έχει γίνει μια προέκταση του σώματός του. (Ε φίλος, το μασελάκι ξέχασες!)

Και αφού καλύψαμε τις βασικές γωνίες, ας πάμε τώρα στις μικρές λεπτομέρειες που μένουν.

messy desk 2

Ας ξεκινήσουμε από τα χαμηλά. Το πάτωμα είναι καλυμμένο με μια μοκέτα γκρι χρώματος, που βέβαια αν κοιτάξεις καλά θα καταλάβεις ότι δεν είναι μοκέτα, ούτε χαλί. Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι έχει πλέον μεταμορφωθεί σε μια ανεξερεύνητη σπηλιά με χαμένους θησαυρούς (το πολύ πολύ να βρεις ένα δίευρο που είχες χάσει και είχες πέσει σε κατάθλιψη για τρεις μέρες). Επίσης σκόρπια στο πάτωμα βρίσκονται διαφόρων λογής μικροαντικείμενα που η αρχική  τους θέση ήταν πάνω στο γραφείο αλλά τα εξφεντόνησες μια μέρα που σε ενοχλούσαν (γιατί φυσικά είχαν μετακινηθεί από μόνα τους) καθώς έπαιζες (και έχανες) στο πι σι. Τέλος κάτω από το γραφείο θα υπάρχει πάντα ένα άδειο μπουκάλι.

Οι τοίχοι, από την άλλη, είναι σχετικά άδειοι.  Σκόρπιες αφίσες, μερικές κολλημένες στραβά, είτε από συγκροτήματα, είτε από αφίσες δράκων. Οι ντουλάπες είναι για κάποιο λόγο πάντα ανοιχτές και άδειες αφού όλο το περιεχόμενο τους βρίσκεται στο πάτωμα. Επίσης  καρφωμένη πάνω από το γραφείο είναι κι αυτή η μαλακία που είναι σαν φελλός  (ποτέ δεν έμαθα πως λέγεται) και καρφώνεις πάνω της χαρτιά (εδώ και καιρό δεν έχει τίποτα χρήσιμο πάνω της).

Πάνω κάτω κάπως έτσι είναι το δωμάτιο ενός καήλα. Φυσικά και μερικές λεπτομέρειες αλλάζουν ανάλογα διαφόρων παραγόντων  (π.χ. αν μένεις μόνος σου, αν έχεις γκόμενα/ο ) .

Υ.Γ. Κανονικά έπρεπε να γράψω και για την προσωπικότητα αλλά βαριέμαι αυτή τη στιγμή (ας μην το μάθει αυτό ο κ. Μεσολογγίτης παρακαλώ).

Υ.Γ. Όσο αναφορά το γραφείο όταν λέω Η/Υ εννοώ όλα τα μπλιμπλίκια και extra εξαρτήματα που έχει κανείς (πληκτρολόγια/ δεύτερες και τρίτες οθόνες / σκληροί δίσκοι/ κ.ο.κ)

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *