Ο hater του καναπέ: Σήμερα μισώ… τους «Λυπάμαι, αποχωρώ από την ομάδα»

Ο hater του καναπέ: Σήμερα μισώ… τους «Λυπάμαι, αποχωρώ από την ομάδα»

Είμαι ο Γιώργος και ποτέ δεν τραγουδάω (ευτυχώς) και εγκαινιάζω αυτή τη στήλη στο site μου, γιατί μετά από τόσα χρόνια συσσωρευμένης ξινίλας, κάπου πρέπει να τα πω γιατί θα σκάσω ρε παιδί μου.

Σήμερα μισώ τους τύπους και τις τύπισσες που κάνουν δραματικό fade out από ομάδες και σελίδες του facebook, μερικές φορές εξηγώντας μάλιστα με λεπτομέρεια τους λόγους που τους οδήγησαν εκεί. Και δεν μιλάμε σε σελίδες και ομάδες που δημιουργήθηκαν για κάποιο ενεργό σκοπό ή φέστιβαλ π.χ. Λέμε για τις βιβλιοφιλικές, σινεφίλ, μουσικές αλλά ακόμα και τις χαβαλατζίδικες.

ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΝΑ ΑΡΧΙΔΙ ΚΑΙ ΕΙΠΑΜΕ: «ΡΕ, Η ΜΑΡΙΑ ΡΕ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΙ ΣΠΑΖΟΚΛΑΜΠΑΝΙΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΕΤΡΩΓΕ».

Λοιπόν Μαρία, Μάριε, Διονυσία και Πέτρο, ακούστε… Αν πάτε σε καφετέρια και δεν σας αρέσει ο καφές ή το κλίμα γενικά, τι κάνετε;

Δεν ξαναπατάτε, το δυσφημείτε στην παρέα σας και άντε και στα τρελά κέφια (αγένεια λέγεται) ζαλίζετε τον χαμηλόμισθο σερβιτόρο που στο τέλος τέλος, δεν σας έφτιαξε αυτός τον καφέ ή την χάλια ατμόσφαιρα.

Σηκώνεστε μήπως να το βροντοφωνάξετε σε όλη την καφετέρια; Τύπου: «Εδώ ο καφές είναι σκατά, αποχωρώ!»

Όχι, γιατί θα σας περάσουν για τρελούς.

Πάτε και πιάνεται μήπως έναν έναν τους θαμώνες και λέτε: «Έλα ρε φιλαράκι, άσε την παρέα σου και το γεγονός ότι περνάς καλά εσύ εδώ ή έστω, δεν σε νοιάζουν τα στραβά και ακολούθησέ με να κάνουμε δραματική έξοδο»;

Όχι, γιατί θα σας περάσουν για τρελούς!

Τότε ρε αυτάρεσκε μπαγλαμά, γιατί το κάνεις στο facebook; Επειδή είσαι 50φεύγα, είσαι ψηφιακά και κοινωνικά αμόρφωτος και νομίζεις ότι “ε, κομπιούτερ είναι δεν πειράζει”;

Καταρχάς, μακάρι να το έκαναν μόνο οι μεγαλύτεροι, θα ήταν μια κάποια παρηγοριά. Αλλά ναι, πειράζει και παραπειράζει ρε αμοιβάδα. Μολύνεις το σύνολο με ακόμα μια άχρηστη πληροφορία από τις τόσες που έχουμε να διαχειριστούμε. Αδειάζεις το γαμημένο τασάκι σου στο δρόμο που περπατάμε όλοι μας. Και ακόμα χειρότερα. Νομίζεις ότι θα μας αγγίξει αυτό συναισθηματικά πέρα του: «τι κάνει ρε ο μαλάκας;»

Φίλε μου, άκου να δεις. Στο δρόμο να σε δω να πνίγεσαι με τα καλώδια του handsfree, δεν θα με νοιάξει και θα σε σπρώξω πέρα για να περάσω. Οπότε καταλαβαίνεις πόσο με νοιάζει ο λόγος που γεμίζεις τον τοίχο μου με σκατά.

Οπότε την επόμενη φορά που θα νιώσεις την ανάγκη να μας πεις ότι είσαι πιο ανώτερος από εμάς επειδή γουστάρουμε κάτι που δεν γουστάρεις εσύ, πάρε μια βαθιά ανάσα, βράσε μια φασολάδα και έλα να μας τα κλάσεις γιατί κάνει κρύο. Να φανείς και κάπου χρήσιμος.

Υ.Γ. Όσοι συμφωνείτε με τα παραπάνω, θα βρείτε ενδιαφέρουσα την ομάδα This isn’t an airport; no need to announce your departure.

Οι υπόλοιποι, να μην μας ενημερώσετε, δεν μας ενδιαφέρει.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *