Ξεθάψτε το The Suffering

Ξεθάψτε το The Suffering

[dropcap size=dropcap-big]Ε[/dropcap] κεί που μάζευα τα games μου για να τα βάλω σε μία σειρά, έπεσα πάνω σε αυτό το αρρωστημένο αριστούργημα. Το The Suffering. Αμέσως μου ήρθε στο μυαλό η περίοδος που το είχα λιώσει όταν πήγαινα γυμνάσιο ακόμα.

Τι θυμήθηκα ο πούστης… Ωραίες εποχές. Είναι από εκείνα τα games από μικρές εταιρείες που καταλήγουν να είναι δυνατά και να σε αφήνουν με την τρίχα κάγκελο. Οι πιο παλιοί σίγουρα θα το ξέρουν και θα το ξαναθυμηθούν, οι πιο νέοι είναι μια καλή ευκαιρία να το μάθουν και να νιώσουν αυτήν την εμπειρία από πρώτο χέρι.

Λοιπόν…

Πρόκειται για horror game στο είδος δημιουργημένο από την Midway, είναι περισσότερο action και λιγότερο survival αλλά παρ’ όλα αυτά είναι horror όπως και να χει.

Το παιχνίδι εξελίσσεται στην φυλακή Abbot State Penitentiary στο Carnate Island. Ο πρωταγωνιστής μας ονομάζεται Torque και πηγαίνει εκεί με την κατηγορία ότι σκότωσε την γυναίκα του και τα παιδιά του, αν και ο ίδιος δεν θυμάται αν το έκανε η όχι. Σαν μελλοθάνατος πλέον ο Torque τον πηγαίνουν στο κελί του και εκεί που κάθεται και κοιτάζει την φωτογραφία της οικογενείας του σβήνουν τα φώτα, γίνεται ένας σεισμός και τα τέρατα ξεπηδούν και αρχίζει το μακελειό.

[embedvideo id=”tvO8CqYKj1c” website=”youtube”]

Στη πορεία για να γλυτώσει ο Torque θα έρθει αντιμέτωπος με αηδιαστικά τέρατα, ψυχολογικά διαταραγμένους χαρακτήρες, θα ανακαλύψει την αιματοβαμμένη αλήθεια που κρύβει η φυλακή καθώς και θα μάθει την αλήθεια πίσω από την δολοφονία της οικογενείας του. Το παιχνίδι περιέχει 2 εναλλακτικά finishing, τα οποία ξεκλειδώνονται μέσα από κάποιες πράξεις στο game.

Όσο αφορά το gameplay πιο απλό δε γίνεται. Τρίτου προσώπου κάμερα με την επιλογή να γυρίσεις σε πρώτου προσώπου. Μεγάλη ποικιλία σε όπλα, grenades, flashbang grenades για να τυφλώνεις τους εχθρούς και flares για να βλέπεις στο σκοτάδι όταν σου τελειώνουν οι μπαταρίες στο φακό. Ω ναι..!! Έχεις και φακό για να βλέπεις στο μαύρο σκοτάδι και πρέπει να προσέχεις πως το χρησιμοποιείς για να μην σου τελειώσουν οι μπαταρίες. Όπως είπα και παραπάνω είναι και λίγο survival horror. Στο οπλοστάσιο πέρα από τα κλασσικά ( revolver, tommygun, shotguns και τα λοιπά) περιέχει το Insanity mode.

Τι είναι αυτό θα με ρωτήσετε τώρα. Το Insanity είναι μία μπάρα η οποία γεμίζει όσο σκοτώνετε εχθρούς και όταν γεμίσει πιστεύω καταλαβαίνεται τι γίνεται μετά. Η απόλυτη σφαγή. Ο πρωταγωνιστής μεταμορφώνεται σε ένα τέρας και ξεκοιλιάζει, διαμελίζει και εξαϋλώνει ότι βρεθεί μπροστά του.

[embedvideo id=”LjRveBf2CVo” website=”youtube”]

Ότι είχα να πω για gameplay και υπόθεση το είπα, εντάξει τώρα για γραφικά μην περιμένετε και πολλά, πρόκειται για παιχνίδι του 2004 – 2005 . Ωραία σκοτεινή ατμόσφαιρα όπως ακριβώς πρέπει να είναι, οι εχθροί να σου πετάγονται από παντού και να έρχονται κατά πάνω σου ορδές. Αιματηρό, βίαιο, άρρωστο και έντονες σκηνές δράσεις.

Προτείνω όσοι δεν το έχετε παίξει να το παίξετε και όσοι το έχετε παίξει να το ξαναπαίξετε και να θυμηθείτε το συναίσθημα που σας έβγαλε όταν το παίξατε για πρώτη φορά. Γιατί κακά τα ψέματα τα καινούρια horror games δεν πιάνουν μία μπροστά στα παλιά (ResidentEvil 1,2,3, Legacy of Kain, Silent Hill 1,2,3 και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα). Σε αυτή τη λίστα για μένα ανήκει και το The Suffering.

ΥΓ 1. Κυκλοφόρησε και sequel με την ονομασία The Suffering Ties That Bind, που εξηγεί περισσότερο την ιστορία του Torque, ήταν αρκετά καλό αλλά όχι τόσο όσο το πρώτο.

ΥΓ 2. Επίσης ξέθαψα και το Doom 3, άρα ξέρετε τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *