Λίγα λόγια για το Salem

Λίγα λόγια για το Salem

Όπως είχα ομολογήσει σε προηγούμενο post, μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό σειρών (και όχι μόνο), το Salem είχε διαφύγει της προσοχής μου.

Ξημερώματα πρωτομαγιάς λοιπόν, αφού βρήκα ένα διωράκι ελεύθερο, ψάχνοντας να βρω κάτι που θα με κρατήσει ξύπνιο μέχρι να αρχίσει ο αγώνας των Dallas Mavericks – San Antonio Spurs, θυμήθηκα ότι την Κυριακή του Πάσχα, είχε κάνει πρεμιέρα στο Αμέρικα το Salem, οπότε είχα στη διάθεση μου 2 ολόκληρα 45λεπτα επεισόδια.

Άραξα λοιπόν με τσιμπολογώντας τα πατατάκια που είχα για τον αγώνα και… είδα.

Spoilers, spoilers παντού!

Μέσα από το trailer που είχα δει εγώ, πίστευα πως θα είχαμε να κάνουμε με κάποιο δράμα εποχής και μισότρελους κυνηγούς μαγισσών, λαϊκά δικαστήρια και τα λοιπά. Αν και τα σκηνικά, κοστούμια και η χρονολογία τοποθετούνται στον 17ο αιώνα, δεν με πείθει. Δεν με βάζει στο κλίμα καλά. Και φυσικά δεν πρόκειται για δράμα. Στα δυο επεισόδια λογικό είναι να μην έχει ξετυλιχτεί ακόμα το κουβάρι της υπόθεσης, αλλά σίγουρα υπάρχουν οι κυνηγοί μαγισσών με εμμονές, όμως οι δημιουργοί μας παρουσιάζουν πως δεν είχαν και άδικο.

Για να εξηγούμαι, μας δείχνουν ξεκάθαρα την επαφή των μαγισσών με τον Σατανά και την ύπαρξη μιας σκοτεινής δύναμης, άρα είναι σαν να δικαιολογούν το κυνήγι. Φυσικά με τις υπερφυσικές δυνάμεις τους εκείνες (και εκείνοι), στρέφουν την οργή των αρχών, πάντα σε λάθος και αθώα πρόσωπα.

Άρα υπάρχουν δυο κακοί που μάχονται για την “εξουσία”. Οι Πουριτανοί (Η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ της εποχής) αλλά και οι Μάγισσες (Ο Τσίπρας;). Ακόμα και αυτός που υποβόσκει σαν το ηρωικό παλικάρι, όλο μούτρα είναι και αργές αντιδράσεις, πάντα όμως με ένα βλοσυρό βλέμμα και αμπελοφιλοσοφίες.

Πίο συγκεκριμένα, ο John Alden, που ο πατέρας του ήταν κάτι σημαντικό στην πόλη, στέλνεται από τον Κυβερνήτη της πόλης στον στρατό της τότε Αμερικής στον πόλεμο κατά των Γάλλων και των Ινδιάνων, με πρόθεση να τον ξεφορτωθεί. Μια χαμηλοβλεπούσα καυλίτσα, η Mary Sibley είναι η κοπέλα του και τον περιμένει… όχι αρκετά όμως. Μετά από 4 χρόνια που επιστρέφει (σε 5 λεπτά), εκείνη είναι η αρχόντισσα της πόλης, μιας και έχει παντρευτεί τον γεροξεκούτη Κυβερνήτη. Πριν από αυτό όμως, είχε θυσιάσει το παιδί που περίμενε με τον Alden στο Σατανά (σε αντάλλαγμα θα αποκτούσε δύναμη για να προάγει τη Μαγεία).

Και όλα κυλάνε γύρω από αυτό με μπόλικο μπλα-μπλα. Οι θάνατοι είναι καλοί έως τώρα μπορώ να ομολογήσω, αλλά, προσωπικά πάντα, τους δίνω περιθώριο άλλα τρία επεισόδια για να με πείσουν. Τα πέντε (άντε έξι) 45λεπτα, είναι αρκετός χρόνος για να αποφασίσω αν αξίζει να συνεχίζω να στριμώχνω το ήδη υπερφορτωμένο, καθημερινό μου 17ωρο, ώστε να χωρέσει ακόμα μια ασχολία.

Για να μην ξεχάσω, μέχρι τώρα έχουμε δει και κανα δυο ωραία κωλαράκια, οπότε αυτό συμπεριλαμβάνεται στα λίγα καλά της υπόθεσης.

Για να μην είμαι υπερβολικός. Δεν είναι κακή η σειρά (είπαμε, δυο επεισόδια). Απλά, το παίξιμο κυρίως δεν με πείθει εμένα ότι βλέπω κάτι “εποχής” και να μην ξεχνάμε την αργή και στατική πλοκή. Βέβαια, αφού τα γεγονότα εξελίσσονται στο Salem, Salem θα μας δείχνουν.

 

Δείτε δυο trailer για το τρίτο επεισόδιο που βγήκε στον “αέρα” της Αμερικής την Κυριακή (04/05).

[embedvideo id=”-fepRj7ouDk” website=”youtube”] [embedvideo id=”yaxAvI3yirA” website=”youtube”]

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *