Κάτι «βρωμάει» στην Αλεξάνδρεια

Κάτι «βρωμάει» στην Αλεξάνδρεια

[dropcap size=dropcap]Δ[/dropcap]εν είμαι ξερόλας, δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω για την συνέχεια του Walking Dead αλλά κάτι μου βρωμάει στην Αλεξάνδρεια, την νέα κοινότητα που «μένουν» οι πρωταγωνιστές της σειράς.

Για όσους έχουν παίξει το παιχνίδι του Walking Dead της Telltale games με πρωταγωνιστή τον Lee, η υπόθεση της Αλεξάνδρεια μοιάζει με την Crawford Community, μια κοινότητα που ο καθένας έχει μια δουλειά και συνεισφέρει στην επιβίωση όπως τώρα.

Θα αναρωτιέστε πως κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα. Λοιπόν η αρχή έγινε με την Ένιντ, το κοριτσάκι που γνωρίζει ο Κάρλ στην Αλεξάνδρεια. Όταν την είδα να σκαρφαλώνει την μάντρα ώστε να βγει έξω (ο Κάρλ της έριχνε και μια ματιά γιατί προφανώς του αρέσει) μου θύμισε την Molly από το videogame που τα πήγαινε επίσης καλά στο «παρκούρ».

Molly

H Molly στο videogame το έσκασε από αυτήν την κοινότητα γιατί οι νόμοι τους ήταν απάνθρωποι. Η Ένιντ προσπαθεί να το σκάσει από την Αλεξάνδρεια γιατί νοιώθει (;) κάτι αντίστοιχο μάλλον. Το δεύτερο στοιχείο είναι ο Έιντεν, ο γιος της Ντιάνα που κάνει κουμάντο στην Αλεξάνδρεια. Ο τύπος είναι αυταρχικός και του αρέσει να βασανίζει ζόμπι κρεμώντας τα. Στην Crawford Community υπάρχει ένα τοίχος «χτισμένο» από walkers κρεμασμένους ή μη ως τιμωρία.

Το τρίτο στοιχείο είναι ο θάνατος τριών μελών της Αλεξάνδρειας πριν ο Γκλέν, η Τάρα και ο Νόα πάρουν την θέση τους. Ο Έιντεν προσπάθησε να τους επιβληθεί και η Τάρα παραλίγο με τους χειρισμούς του να έχει την ίδια τύχη με τα ζόμπι, αφού σώθηκε εκ θάυματος και δεν την δάγκωσαν. Στην Crawford Community ο δυνατός προσπαθούσε να επιβληθεί με τον ίδιο τρόπο στους αδύνατους και οι περισσότεροι κατέληξαν ως walkers.

moly 4 skarfalwma walking dead

Βέβαια ακόμα δεν ξέρουμε το ποιος θεωρείται αδύνατος και ποιος δυνατός γιατί ο Ρικ είναι αποφασισμένος να φέρει την τάξη, αν κάτι συμβεί στην «οικογένεια του», δηλαδή τους πρωταγωνιστές μας.

Στο video μετά το 10:33 εμφανίζεται η Molly και μιλάει για την κοινότητα…

[embedvideo id=”dxewBiZHYwE” website=”youtube”]

Related post