Η Annabelle απλά ξεφεύγει λίγο από την κατηγορία…

Η Annabelle απλά ξεφεύγει λίγο από την κατηγορία…

[dropcap size=dropcap]Τ[/dropcap]έτοιο καιρό πέρσι, η νύχτα με είχε βρει σε μια από τις αίθουσες του Villaga στο Μall για να δω μια ταινία που με είχαν πρήξει οι φίλοι μου. Το The Conjuring…

Αργότερα στο σπίτι μου, δυσκολεύτηκα να κοιμηθώ. Όσοι το έχετε δει, ξέρετε τι εννοώ. Δεν ήταν άλλη μια ταινία τρόμου της σειράς. Ήταν ο ΟΡΙΣΜΟΣ πως πρέπει να είναι μια σωστή ταινία που θέλει να έχει τον τιμητικό (για μας) τίτλο, «τρόμου». Τα εφέ, το σενάριο, οι ερμηνείες και η σκηνοθεσία, έδεναν ένα εφιαλτικό σκηνικό, που δεν μπορούσες παρά να χαθείς στο σκότος του. Κύριο συστατικό της ταινίας, ήταν η κούκλα, η Annabelle.

Έτσι λοιπόν, έγινε η προσπάθεια να γίνει ένα prequel της ιστορίας, με πρωταγωνίστρια την κούκλα. Όπως λέμε, άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας, έτσι λοιπόν, άλλα τα μάτια των James Wan (σκηνοθέτης – The Conjuring) και άλλο John Leonneti (σκηνοθέτης – Annabelle, κινηματογραφιστής στο The Conjuring).

Το σημαντικότερο πρόβλημα που εντόπισα ήταν ότι η φωτογραφία, δεν με παρέπεμπε στα 70’s, όπως στο αρχικό φιλμ. Τα υπερφυσικά φαινόμενα ήταν ενδιαφέροντα, η ροή ήταν όμως λίγο κουραστική. Στο τέλος που εκεί έγκειται πάντα το ενδιαφέρον σε αυτές τις ταινίες, είχα ήδη βαρεθεί και το ένιωθα σαν ξεπέτα (εμένα προς το φιλμ). Οι ερμηνείες ήταν αρκετά flat, ενώ στο Conjuring έχουμε τη σκηνή του εξορκισμού που είναι ίσως από τις καλύτερες του είδους και όχι μόνο. Αντίθετα, η καλύτερη σκηνή της Annabelle ήταν στο trailer… (στο 2:14)

[embedvideo id=”xz-uuE0Shvg” website=”youtube”]

Σίγουρα είναι ανώτερη από ταινίες τύπου Oculus (αίσχος) αλλά τα μετάλλια τιμής, φτάνουν ως εκεί. Δεν θέλω να γράψω άλλα γιατί είναι φρέσκο και τα spoilers δεν είναι σωστή τακτική (αν και μ’ αρέσει). Το 2016 θα έχουμε νέο The Conjuring από τον Wan και ας ελπίσουμε να σταθεί στα ίδια επίπεδα του πρώτου. Το Annabelle πάντως είναι ακριβό για κινηματογράφο…

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *