Γιατί ο Quicksilver εμφανίστηκε τόσο στους Avengers όσο και στους X-Men;

Γιατί ο Quicksilver εμφανίστηκε τόσο στους Avengers όσο και στους X-Men;

[dropcap size=dropcap]Α[/dropcap]κόμα και όσοι δεν απόλαυσαν στο σύνολο του το X-Men: Apocalypse, τουλάχιστον έχουν να μιλάνε για την -εκ νέου- σκηνή του Quicksilver που έσωσε τους μεταλλαγμένους από την έκρηξη στο σπίτι.

Μετά το The Days Of Future Past που είχε κάνει μια ακόμα cool δυναμική εμφάνιση ήταν καλό που τον ξαναείδαμε σωστά; Ενδιάμεσα στις ταινίες X-Men όμως τον είδαμε και αλλού. Σοβαροφανή, όχι πολύ ξουράφι και με διαφορετικό ηθοποιό. Που;

Μα, στο Avengers: Age Of Ultron.

Η Scarlet Witch και ο Quicksilver, δηλαδή η Wanda και ο Pietro Maximoff, είναι τα παιδιά του Magneto (δηλαδή του Ian McKellen και Michael Fassbender).

Στο σύμπαν των X-Men έχει γίνει πολύ επιδερμική αναφορά της Wanda στην ταινία του 2014, ενώ στη Marvel είναι κανονικά πρωταγωνίστρια στο Captain America: Civil War.

Τι παίζει λοιπόν με τα δικά τους δικαιώματα;

Τα δυο στούντιο έχουν εξίσου τα δικαιώματα των χαρακτήρων (αν και σε αυτό της Marvel, φρόντισαν να ξεκάνουν γρήγορα τον Quicksilver).

Ποιο είναι το κόλπο όμως; Η Marvel δεν έχει το δικαίωμα τα χρησιμοποιεί τον όρο Mutant, είναι αποκλειστικότητα των X-Men και ΦΥΣΙΚΑ, δεν έπρεπε να υπήρχε ούτε υπόνοια του πατέρα τους, του Magneto.

Διαβάστε το Mega Άρθρο για την πορεία της Marvel μέσα στα χρόνια. Από την Χρεοκοπία στην Κορυφή!

Αν και ο Magneto ήταν Πολωνός και όλη η βαβούρα στο Avengers 2 γίνεται σε μια ανατολικό-ευρωπαϊκή πόλη, τη… Σοκόβια.

Οπότε στο Age Of Ultron είχαν μια δική τους, origin story μακριά από τους X-Men, συνδέοντας το μάλιστα, κατευθείαν με τον Tony Stark και τα όπλα του όταν και βομβαρδίστηκαν μαζί με τους γονείς τους.

H πρώτη τους εμφάνιση ήταν σε μια σκηνή στο Winter Soldier που τους έδειχναν σαν πειραματόζωα της Hydra (Hail Hydra) όπου και απέκτησαν τις δυνατότητες τους.

Βεβαία επειδή στη Marvel υπάρχει και η ιστορία των InHumans, που είναι γενετικά μεταλλαγμένοι επίσης, ο Kevin Fiege είχε δηλώσει στο παρελθόν πως οι συγκεκριμένοι δεν θα εμπλακούν με τους Inhumans και γι αυτό, τα αδέρφια ονομάστηκαν… Enhanced.

Μπλέξιμο, ε;

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *