Αυτό είναι το Half Life που σπάει το internet

Αυτό είναι το Half Life που σπάει το internet

[dropcap size=dropcap]Υ[/dropcap]πάρχουν games και games που έχουν δημιουργήσει ντόρο, αλλά ποτέ όπως το έχει κάνει η σειρά Half Life. Είναι από τα games που ακόμα και τώρα παραμένουν διαχρονικά και έχει κάνει τους οπαδούς του να παραμιλάνε και να τρελαίνονται, για το απίστευτο story και εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών.

Ας πούμε λίγα πράγματα.

Το Half Life είναι First Person Shooter στο είδος, επιστημονικής φαντασίας , το οποίο αναπτύχθηκε από την Valve Software και ήταν το προϊόν ντεμπούτο τους. Κυκλοφόρησε το 1998 και αργότερα το 2001 κυκλοφόρησε και για PlayStaion 2.

Η Valve για όσους δεν γνωρίζουν είναι στημένη από πρώην υπάλληλους της Microsoft, και είχε δυσκολία να βρει εκδότη για το παιχνίδι. Τελικά η Sierra On- Line υπέγραψε για το παιχνίδι μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη μεριά της για την δημιουργία ενός 3D τίτλου παιχνιδιού δράσης.

Το game έχει κερδίσει πάνω από 50 βραβεία PC  Game of the Year ( αυτό είναι βιογραφικό). Το gameplay του όπως είναι λογικό, επηρέασε και τα παιχνίδια first person shooter αργότερα. Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου του 2004 κατάφερε να πουλήσει 8 εκατομμύρια αντίτυπα. Ενώ στις 14 Ιουλίου του 2006, δύο χρόνια μετά, πούλησε πάνω από 20 εκατομμύρια μονάδες.

Είπαμε κάποια πράγματα για την Valve. Ας πούμε και για την υπόθεση.

Οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο του Dr Gordon Freeman, θεωρητικού φυσικού. Το παιχνίδι παίρνει μέρος σε μία έρημο στο New Mexico στην Black Mesa Research Facility. Ο Freeman γίνεται ένας από τους επιζώντες μετά από ένα πείραμα που πάει στραβά, ένα φανταστικό φαινόμενο με την ονομασία resonance cascade, το οποίο ανοίγει διαστάσεις, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται η εγκατάσταση και εξωγήινοι να έρχονται από έναν άλλο κόσμο, γνωστοί και ως Xen. Έτσι λοιπόν ο Freeman πρέπει να σωθεί και να φυσικά βρει τη λύση στο πρόβλημα με τους εξωγήινους. Είπαμε βέβαια πριν για τα βραβεία που πήρε όπως και για τις πωλήσεις που έκανε. Λογικό είναι λοιπόν ότι δεν γίνεται να περιοριστεί σε 1 παιχνίδι.

[embedvideo id=”QhtrB52rd30″ website=”youtube”]

Και πάμε στο Half Life 2. Το οποίο κυκλοφόρησε στις 16 Νοεμβρίου του 2004 μετά από 5 χρόνια προετοιμασίας. Στο sequel ο παίκτης αναλαμβάνει πάλι τον ρόλο του Gordon Freeman, αυτή τη φορά αρκετά χρόνια μετά το περιστατικό στη Black Mesa, και εξελίσσεται στην πόλη City 17. Εκεί πρέπει να  δώσει μάχη ως μέρος μίας εξέγερσης ενάντια σε ένα εξωγήινο καθεστώς. Όπως και το πρώτο της σειράς έτσι και το Half Life 2 έλαβε αναγνώριση και βραβεία για τον ήχο, γραφικά και την αφήγηση. Κέρδισε 39 βραβεία εκ των οποίων Παιχνίδι της Χρονιάς και το 2012 βραβεύτηκε Παιχνίδι της Δεκαετίας από την Spike, μια τηλεοπτική εκπομπή για βραβεία παιχνιδιών. Αργότερα κυκλοφόρησαν το Half Life Episode 1 και Episode 2 που συνεχίζουν την ιστορία, με περισσότερες αποστολές. Αλλά υπάρχει μια παγίδα, δεν κλείνουν το story.  Ναι, σε αφήνει σε χοντρό Cliffhanger. Και περιμένουμε. Τι περιμένουμε ; Το Half Life 3, η τουλάχιστον Half Life 2 Episode 3.

Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία, αλλά οι οπαδοί δεν χάνουν την ελπίδα. Είναι σίγουροι ότι κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσει και θα κλείσει το cliffhanger. Άλλοι βέβαια πάλι είναι σχεδόν σίγουροι ότι δεν θα το δούνε ποτέ. Ποιο από τα δυο ισχύει, δεν μπορούμε να ξέρουμε. Μόνο ο άρχοντας της Valve Gabe Newell, ξέρει τι πραγματικά γίνεται. Θα δούμε Half Life 3; Η όχι;

Εγώ τι πιστεύω; Ο Gabe απλά περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να το κυκλοφορήσει. Και ειδικά τώρα με την νέα γένια που βγήκε, δεν υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή. Φανταστείτε τώρα Half Life 3 με  γραφικά και gameplay του τώρα. Πιθανώς να πειραματίζεται και με τη Virtual Reality δυνατότητα όπως αναφέρουν αρκετά δημοσιεύματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ντε και καλά έτσι θα το κυκλοφορήσει.

Αυτό βέβαια δεν γίνεται μόνο με τη σειρά Half Life καθώς και με άλλα όπως Team Fortress και Portal. Και αυτό βέβαια όπως είναι φυσικό, έχει εκτοξεύσει διάφορα ανέκδοτα και memes, όπως για παράδειγμα ο Newell δεν μπορεί να πει τον αριθμό 3 όταν μπαίνει στο ταξί για να πάει στην E3, επειδή πολύ απλά περιέχει τον αριθμό αυτό. Και γενικά πολλά τέτοια.

Για αυτό λοιπόν, προτείνω υπομονή. Η αλήθεια είναι πως όλο το internet είχε ξεσαλώσει ΄το θα υπάρξει ανακοίνωση στις αρχές Μαρτίου και παρότι δεν υπήρξε, η αναφορά και μόνο του τίτλου Half Life προκάλεσε πανικό χωρίς να γίνει ξεκάθαρη η αλήθεια στην αρχή.

Μείνετε μαζί μας για περισσότερα νέα και ίντριγκες…

Related post