Κλωτσίες, μπουνιές και ροπαλιές…

Κλωτσίες, μπουνιές και ροπαλιές…

Μιας και είμαι παίκτης της ομάδας του Παναθηναϊκού στο Baseball, λέω να μοιραστώ μια εμπειρία, που γενικώς παίχτηκε πολύ στα media την προηγούμενη βδομάδα. Ένα βρωμόξυλο που έκανε σε όλους γνωστό ότι έχουμε ελληνικό πρωτάθλημα baseball (ω, ναι έχουμε!).

Αν νομίζετε πως η ένταση των παικτών στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ- ΟΣΦΠ για το κύπελλο Ελλάδας ήταν κάτι σπουδαίο, δεν έχετε δει τίποτα.

Την Κυριακή 5 Μαΐου στο γήπεδο baseball του Ελληνικού και στον αγώνα μεταξύ του Παναθηναϊκού και των Leaders, όλα ξεκίνησαν όταν ο βοηθός διαιτητή πήρε μια λάθος απόφαση. Τότε, ένας παίκτης των Leaders άρχισε να διαμαρτύρεται πολύ έντονα. Ο βοηθός όμως δεν μάσησε και του απάνταγε σε ανάλογο ύφος. Ο παίκτης τότε κινήθηκε προς τον βοηθό σαν μαινόμενος ταύρος κλωτσώντας τον.

Δεν ήξερε όμως μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια… Πως μόλις είχε χτυπήσει έναν πρώην πυγμάχο. Ο βοηθός-μποξέρ απάντησε με 3 αριστερά κροσέ στο σώμα και απώθησε τον παίκτη. Κάπου εκεί μπήκαν όλοι οι παίκτες στο γήπεδο με σκοπό να ηρεμήσουν τα πνεύματα (ή να ρίξουν και αυτοί καμία στη ζούλα). Πρώτος έφτασε ο catcher του Παναθηναϊκού και στην προσπάθεια του να σταματήσει τον καυγά έπιασε τον αντίπαλο παίκτη. Με τα σπρωξίματα όμως που πέφτανε, προσγειώθηκε στο έδαφος και κάποιος του πάτησε το χέρι. Να ενημερώσω εδώ πως τα παπούτσια που φοράνε στο μπέιζμπολ δεν είναι σαν τα ποδοσφαιρικά, αλλά κάπως έτσι.

Untitled

Αποτέλεσμα αυτού του… πατήματος ήταν ένα βαθύ κόψιμο. Μόλις είδαν τα αίματα οι υπόλοιποι η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη.

Ανάμεσα στις βρισιές και τα σπρωξίματα, εγώ προσπαθούσα να συγκρατήσω έναν συμπαίκτη μου. Ήμουν ο μόνος που στεκόταν ανάμεσα σε αυτόν και τον θύτη (αυτόν που είχε κλοτσήσει τον βοηθό). Αν και λίγο πιο μεγαλόσωμος από εμένα πίστευα πως μπορώ να τον συγκρατήσω. Τελικά δεν έκανα και πολύ καλή δουλεία… Βρέθηκε φάτσα με τον αντίπαλο και με άγριες διαθέσεις. Σε άλλη περίπτωση μπορεί να τον άφηνα, αλλά είδα τον άλλον να κρατάει το ρόπαλο.

“Ωχ”, σκέφτηκα.

Αμέσως τράβηξα τον συμπαίκτη μου προς τα πίσω και κάποιος άλλος τράβηξε τον ροπαλοφόρο. Παρόλα αυτά η ροπαλιά “εκτοξεύθηκε”, χωρίς ωστόσο να υπάρξει σοβαρός τραυματισμός, παρά μόνο ένα χτύπημα λίγο πάνω από τον καρπό, χωρίς κάποια σοβαρή ζημιά.

Τελικά με την επέμβαση και κάποιων θεατών (παίκτες από άλλες ομάδες) ηρέμησαν λίγο τα πράγματα. Όταν έμαθαν όμως και οι άλλοι παίκτες του Παναθηναϊκού ότι χτυπήθηκε ένας συμπαίκτης τους με ρόπαλο έφευγαν κάτι “κότες, με ρόπαλα ξέρετε μόνο” προς τον απέναντι πάγκο. Για συμπλήρωμα είχαμε τον πρόεδρο των Leaders που ήταν στον κόσμο του και έλεγε πως θα πάει στη δικαιοσύνη γιατί κάποιος τον είπε μουνόπανο. Όταν τελείωσε ο αγώνας μάθαμε πως ο συμπαίκτης μας που είχε πατηθεί το χέρι, του είχαν γίνει 8 ράμματα στο νοσοκομείο, ενώ ήταν και τυχερός, γιατί παραλίγο να του κοπεί ο τένοντας.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, αλλά πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ρόπαλο σε καυγά. Για αυτό και έγινε τόσος ντόρος σε όλα τα μέσα. Για να καταλάβετε τι περίπου έγινε ακολουθεί ένα βίντεο με ξύλο από το επαγγελματικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

[embedvideo id=”th1ZCuTTbDw” website=”youtube”]

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *