Τι θα πάθει η Marvel όταν ο Stan Lee… πεθάνει;

Τι θα πάθει η Marvel όταν ο Stan Lee… πεθάνει;

[dropcap size=dropcap]Ο[/dropcap] Stan Lee παρά τα 92 χρόνια (θα πάει 93 τον Δεκέμβριο του 2015), δείχνει ακμαίος, δυνατός και ενεργός δίπλα στον κολοσσό της Marvel. Δεν δίστασε δε να απαντήσει στην ερώτηση: «Τι θα γίνει η Marvel όταν αφήσεις τα εγκόσμια;».

Αυτή η ερώτηση θα μπορούσε από πολλούς να χαρακτηρισθεί ακόμα και αγενής, αλλά ο τυπάρας Stan απάντησε χωρίς ίχνος βεντετισμού: «Τίποτα δεν θα γίνει. Υπάρχουν τόσες ιδιοφυίες που κάνουν τα κόμικ και τις ταινίες μας. Εγώ απλά πάω σε conventions και δίνω συνεντεύξεις πια».

Άφησε και το καλύτερο για το τέλος: «Θα μου λείψουν τα cameo μου στις ταινίες».

Όσο για το δύσκολο ξεκίνημα του: «Ο κόσμος μισούσε τα κόμικ. Πίστευαν πως τα παιδιά θα απομακρύνονταν από τα βιβλία για τα κόμικ λόγω των έγχρωμων εικόνων. Άλλαξα το όνομα μου (σημ.  Stanley Martin Lieber) γιατί φοβήθηκα πως θα είμαι ο άνθρωπος που κατάργησα το διάβασμα».

Για τις αγαπημένες του ταινίες Marvel είτε από τα δικά της studio είτε από άλλα: «Νομίζω πως το πρώτο Spider-Man και το πρώτο Iron-Man έπιασαν ακριβώς το συναίσθημα και είναι αγαπημένες μου».

Ενώ τρόλαρε άσχημα την DC: «Μέχρι το 1968 λεγόμασταν Atlas Comics. Όταν ξεκινήσαμε τις σειρές των Fantastic Four και Spider-Man συνειδητοποίησα ότι είμαστε μπροστά σε κάτι νέο. Και χρειαζόμασταν νέο όνομα. Ποτέ δεν μου άρεσε το Atlas έτσι και αλλιώς. Σκέφτηκα το Marvel! Σκέφτηκα ότι θα χτυπάει καλύτερα στις διαφημίσεις. Η DC τότε λεγόταν National Comics. Και μόλις αλλάξαμε όνομα, το έκαναν και αυτοί. Σκέφτηκαν, σκέφτηκαν, σκέφτηκαν και κάποιο… κελεπούρι τους πρότεινε το… DC; Τι βαρετό όνομα για comic μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Καλύτερα να έμεναν στο National Comics».

Ακούστε όλες του τις δηλώσεις από το Edmonton Comic & Entertainment Expo 2015, έχει τρελό γέλιο:

[embedvideo id=”tWNK9vyK_Vw” website=”youtube”]

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *