Όλα έτοιμα για το Cobalt…σχεδόν

Όλα έτοιμα για το Cobalt…σχεδόν

[dropcap size=dropcap]Μ[/dropcap]ε αφορμή την τελευταία δήλωση της Gale Anne Hurd, παραγωγός της επερχόμενης spin-off σειράς του «The Walking Dead», και επειδή ο καθ’ ένας βγαίνει και λέει το μακρύ και το κοντό του, ζήλεψα και αποφάσισα να γίνω και εγώ ένας από αυτούς. Τώρα είτε θα σας βοηθήσω είτε θα σας μπερδέψω περισσότερο (ελπίζω το δεύτερο).

Πριν περάσουμε στο δια ταύτα όμως θα σταθώ λίγο στην δήλωση της κυρίας Gale, όπου σε πρόσφατη συνέντευξη της ανέφερε ότι τα γυρίσματα του πρώτου επεισοδίου είναι έτοιμα και το μόνο που μένει είναι το τελικό OK από το AMC (το κανάλι που έχει τα δικαιώματα της σειράς). Τι γνωρίζουμε όμως μέχρι τώρα;

Α) Πρόκειται για μια σειρά που θα έχει σαν περιεχόμενο την ίδια ακριβώς ιστορία με αυτήν που έχει η «μαμά» σειρά, δηλαδή επιβίωση από πεινασμένα ζομπι(α), τρέξιμο (συνήθως προς τις λάθος κατευθύνσεις) και ξεκοιλιάσματα.

Β) Πάλι θα έχει σαν κύρια πρόσωπα της ιστορίας μια ομάδα ατόμων. Πιο συγκεκριμένα, τον Sean Cabrera (ένας καλοκάγαθος δάσκαλος που πάντα προσπαθεί να κάνει τα πάντα για το καλό των συντρόφων του), την Nancy Tompkins (μια ανύπαντρη μητέρα τριών παιδιών ), Nick Tompkins (ο πειραγμένος γιός της Nancy) (αυτό θα έχει ενδιαφέρον), την Ashley Tompkins (κόρη της Nancy και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ή θα είναι badass ή πολύ bitch), τον Cody Cabrera (γιος του Sean και γνωστός για το πιο «ατίθασο» παιδί της γειτονιάς) και τέλος την Andrea Chapman (μια σαραντάρα που θέλει να ξεπεράσει τον πρόσφατο χωρισμό της).

Γ) Χρονικά θα διαδραματίζεται κατά την διάρκεια που θα ξεσπάει ο ιός. Περίπου την ίδια χρονική περίοδο με αυτήν που ο Rick είναι σε κώμα, μόνο που τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πως αντέδρασαν οι χαρακτήρες στην αρχή (όχι να ξυπνήσουν σε ένα ήδη εξελιγμένο «Post-apocalyptic» σκηνικό). Διλήμματα όπως φεύγουμε ή κλειδαμπαρωνόμαστε σπίτι, τον σκοτώνω ή περιμένω να δω αν θα ηρεμήσει, θα ανθήσουν.

Δ) Όσο αναφορά την τοποθεσία η όλη ιστορία θα εξελίσσετε στο L.A. που σημαίνει πολύς κόσμος άρα ΠΟΛΛΛΛΛΛΑΑΑΑΑ ζομπι(α).

Ε) Το όνομα της σειράς αρχικά είχε αποφασιστεί να είναι «Cobalt», προσωρινά όμως έχει σαν τίτλο «Fear the Walking Dead». Λογικά και τα δύο είναι working titles και το τελικό θα το μάθουμε σύντομα.

Ζ) Η σειρά αυτή δεν θα έχει καμία αναφορά στο αρχικό “TWD” (έλα βαριέμαι να το γράφω κάθε φορά ολόκληρο) και ούτε πρόκειται (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) να ενωθούν οι δύο ιστορίες.

H) Η ημερομηνία προβολή της δεν έχει ακόμα επίσημα φιξαριστεί, ωστόσο οι φήμες λένε ότι θα παίζεται στην off season του The Walking Dead, ανάμεσα στα δυο μισά του 6ου κύκλου για αρχή.

Θ) Τέλος, η spin-off σειρά δεν είναι βασισμένη στο κόμικ, οπότε δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε (και θα γλυτώσουμε επιτέλους και από την γκρίνια όλων αυτών των «wanna be» σκληροπυρηνικών οπαδών του κόμικ).

Δεν ξέρω τι πρέπει να περιμένουμε από την σειρά, σίγουρα όμως δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι πολύ διαφορετικό από το the Walking Dead (ίσως λίγο λιγότερο δράμα και περισσότερη δράση…. ελπίζω)

Related post

2 Comments

  • Το ενδιαφέρον κομμάτι θα είναι το χρονικό περιθώριο στο οποίο θα διαδραματίζεται η σειρά. Δηλ θα είναι ένα μήνα πριν?5 ημέρες ?Γιατί κ στη σειρά δν ξέρουμε πόσο καιρό ήταν σε κώμα ο Rick,μόνο υποθέσεις κάνουμε…
    Θεωρώ πως ανάλογα το χρονικό περιθώριο που θα μας δώσει η καινούργια σειρά τόσες season θα βγουν (στο περίπου)

    • File Kosta… logika i seira xronika tha ksekinaei kapou metaksi tou atiximatos tou Rick kai prin ksipnisei sto nosokomio…. Tha mas diksei ta prota krousmata ara fantazome oti kapou ekei tha einai!!! Tora ipomoni mexri na arxisei… Oso anafora tis season opos eipa den akolouthei tin istoria kanenos comic opote exoun tin anesi (aneksartita apo to pote tha ksekinisei i istoria xronika) na kanoun oses season theloun. Mporei na einai mia… mporei kai na ginei ta nea “Friends” (an exei epituxia).

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *