Το Endgame μόλις βύθισε τον Τιτανικό

Το Endgame μόλις βύθισε τον Τιτανικό

Συμπληρώσαμε κάτι λιγότερο από δυο βδομάδες προβολής του Avengers Endgame και μπουμ! οι συνολικές παγκόσμιες εισπράξεις, ξεπέρασαν την 2η ταινία όλων των εποχών στο Box office, τον Τιτανικό του James Cameron (ξιδάκι James).

Με σχεδόν 2,2 δισεκατομμύρια, η 4η ταινία Avengers έχει πλέον ξεκάθαρο στόχο το Avatar του 2009, που βλέπει από ψηλά με τα 2,8 δις του. Ποτέ μην λες ποτέ όμως.

Η συζήτηση που γίνεται πλέον για τους λάτρεις των στατιστικών είναι πως, πριν 10 χρόνια, τα εισιτήρια των κινηματογράφων (στις ΗΠΑ κυρίως) ήταν αρκετά φτηνότερα, έτσι για να είναι flawless victory (αν και εφόσον υπάρξει) των Avengers επί της των μπλε εξωγήινων της Pandora, θα πρέπει να πιάσει στρογγύλα τα 3 δις. Βέβαια, η εξίσωση είναι δύσκολη, γιατί τα περισσότερα εισιτήρια του Avatar ήταν για τις 3D, προβολές που ήταν ακριβότερες. Ακόμα δεν ξέρουμε το ποσοστό που έχει η ταινία των Russos Brothers.

Το ξιδάκι που που προείπαμε για τον James Cameron, είναι για συγκεκριμένο λόγο. Φυσικά τον λατρεύουμε για όσα έχει προσφέρει στο sci-fi/horror/geek cinema, αλλά η μανία του να βρίζει τους δημιουργούς, αλλά και τους οπαδούς των super hero movies, είναι εμμονική.

Avengers Endgame | Και η Captain Marvel στο τελικό trailer

Όταν στα 80s και στα 90s, James, σε λοιδορούσαν οι artsy κριτικοί που έκανες ταινίες με τον Arnie να λέει 1-2 ατάκες (I’ll Be Back, Hasta La Vista Baby), ένιωθες ότι δεν κατανοούν το έργο σου. Τώρα, εσύ κάνεις το ίδιο πράγμα. Αν και κανείς πια δεν περιμένει τα Avatar, έχεις προαναγγείλει τόσα χρόνια τώρα, με χαρά θα τα δούμε να επιστρέφουν (αν αξίζουν).

Για να επανέλθουμε όμως στους Avengers, από χτες κυκλοφορεί και η φήμη πως στα σχέδια της Marvel, μετά την επανένταξη στο ρόστερ της των X-Men, είναι πως το επόμενο μεγάλο saga, σε βάθος χρόνου, θα είναι Avengers vs X-Men.

Με τέτοια έσοδα, τίποτα δεν μας εκπλήσσει πια.

Διαβάστε ακόμα:

I Love You 3000 | Η ατάκα του Robert Downey Jr που έφερε ο ίδιος στο σενάριο

Όλη η ιστορία της Marvel. Από την χρεοκοπία στην κορυφή!

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *