Το πρόβλημα με τα copyrights στο Marvel Universe

Το πρόβλημα με τα copyrights στο Marvel Universe

[dropcap size=dropcap]Π[/dropcap]λέον το ξέρουν και οι πέτρες πως είμαι φανατικός Marvelάκιας, οπότε ήταν ιερό καθήκον να γράψω δύο πράγματα περί του προβλήματος σχετικά με τα copyrights. Δε σκοπεύω να σας τα κάνω πλανήτες με δήθεν ψαγμένα σχόλια, ούτε να βγάλω χολή για τις εταιρείες, απλά θα εστιάσω σε δύο μόνο χαρακτήρες, ξεκινάμε λοιπόν.

Το καλοκαίρι, είδα το “X-Men: Days of future past” με τους κολλητούς μου. Για τη ταινία εγώ προσωπικά, δεν έχω να πώ κουβέντα. Είναι κινηματογραφική μεταφορά, προφανώς και δε θα ακολουθήσει πιστά το comic. Ίσα ίσα, το πήγαν πολύ ωραία και άφησαν περιθώρια για μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέχεια. Είδαμε και το γιο του Magneto, τον Quicksilver, τι άλλο θέλουμε.

Για να σας προλάβω παιδάκια, το γεγονός πως δεν αναφέρθηκε η συγγένεια των δύο παραπάνω, δικαιολογείται στο time travel, οπότε και εδώ, όλα κομπλέ, δεν ήξεραν ο ένας τον άλλο.
Το πρόβλημα έρχεται και δένει στο γεγονός πως τα πνευματικά δικαιώματα των X-men και των Avengers, ανήκουν σε διαφορετικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να δούμε τον Quicksilver στους Avengers, κατα πάσα πιθανότητα χωρίς το backround του και να ενσαρκώνεται από άλλο ηθοποιό. Dick move.. Ο ίδιος χαρακτήρας, λες και ανήκει σε διαφορετικά universe.
Αυτό όσο να’ ναι με χαλάει… Βγαίνει λίγο ο judgy comic fan που του τα ισοπεδώνουν όλα.

Πάμε και στο δεύτερο μεγάλο μου πρόβλημα, τον Spiderman, πάλι διαφορετική εταιρεία. Ρε φίλε, ναι, εδώ θα κάνω σα σπασαρχίδης fan-boy, δε γίνεται να μη δώ έστω και σε μία ταινία των Avengers, τον Spidey.

Απλά και μόνο φανταστείτε τι έχει να γίνει έτσι και κάνει την εμφάνιση του, ο άνθρωπος αράχνη.

10941256_1603487366546888_479700782_n

Και εδώ, έχω την απαίτηση να ακολουθήσουν τη γραμμή του comic. Δεν υφίσταται “Marvel’s Civil War” χωρίς τον Spiderman. Ήταν χαρακτήρας κλειδί στην υπόθεση, καθώς είχε βρεθεί ανάμεσα στον Ironman και τον Captain America, χωρίς να ξέρει με ποιον να ταχθεί. Δηλαδή τολμάνε έστω και να σκεφτούν, να αφήσουν έξω κάτι τόσο σημαντικό; Το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε, δε θέλω να το αναφέρω, όπως είχα κάνει και σε προηγούμενο άρθρο, απλά και μόνο επειδή δε χωράνε spoilers σε αυτό το έπος.

Το αρχικό πλάνο αυτού του άρθρου, είχε να κάνει με τις φήμες που ακούγονται το τελευταίο καιρό για την εμφάνιση του Spiderman στους Avengers, αλλά σα κλασικός δύσπιστος, άμα δε δώ επίσημη ανακοίνωση, το θεωρώ μια απλή παπάτζα για περισσότερα views. Αποφάσισα να μοιραστώ λοιπόν τη γνώμη μου πάνω στο θέμα, μαζί σας.

Σας είπα λοιπόν για τον Spiderman και τον Quicksilver και ερωτώ, μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν συνεργασίες; Στη τελική είναι 100% σίγουρο πως θα σπάσουν ταμεία, ειδικά με τον πρώτο, από comic fans και μη. Ήρθε η ώρα το Marvel Universe, να ξαναγίνει ένα.

Θελώ να ελπίζω πως οι κουστουμάτοι τύποι στα γραφεία, το έχουν καταλάβει ήδη και μας ετοιμάζουν κάτι καλό, μέχρι τότε θα κάτσω να χαίρομαι στη γιάφκα με τα comics μου.

Όχι, άλλαξα γνώμη, θα κράξω με μία τελευταία εικόνα. Γιατί γαμώ το κεφάλι μου, να επικρατεί αυτό το χάος, τρείς εταιρείες και να μου καταστρέφουν τη παιδική μου ηλικία; Απαιτώ να αλλάξει, δείτε και κρίνετε, δεν αντέχω άλλο, η Disney πήρε τους Power Rangers σε μία φάση και τους κατακρεούργησε, είναι κρίμα και άδικο να γίνει και στο Marvel Universe το ίδιο.

Έφυγα,πάω να τους ανατινάξω!

Till next time mates.

Related post