Τι είναι τελικά αυτό το Ultimate Universe της Marvel;

Τι είναι τελικά αυτό το Ultimate Universe της Marvel;

[dropcap size=dropcap]Μ[/dropcap]ετά από παράκληση αναγνώστη σε προηγούμενο άρθρο, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια επεξήγηση του τι είναι το Marvel Ultimate Universe και τι διαφορές έχει από το κανονικό Marvel Universe.

Το συγκεκριμένο Universe λοιπόν, είναι μια σειρά κόμικ της Marvel, όπου μας εισάγει καινούργιους χαρακτήρες όπως τον Miles Morales (νέος Spider-Man) αλλά και παλιούς γνώριμους χαρακτήρες που έφαγαν reboot και άλλαξαν εμφάνιση και storyline, όπως ο Spider-Man, οι X-Men, οι Fantastic Four και φυσικά οι Avengers.

Η σειρά έκανε ντεμπούτο το 2000 με τον Ultimate Spider-Man και μετά τους Ultimate X-Men να ακολουθούν. Το συγκεκριμένο universe, είναι γνωστό και ως Earth- 1610 μέσα στο Marvel Multiverse. Βλέπετε υπάρχουν πάρα πολλά σύμπαντα… Μέχρι και σύμπαν που είναι όλοι οι ήρωες zombies υπάρχει.

Σε άλλο universe ο Peter Parker έχει αλλάξει σώμα με τον Dr. Octopus, πεθαίνει και τότε όλες οι αναμνήσεις του Peter Parker κατακλύζουν τον τελευταίο, ο οποίος και έχει ένα change of heart, με αποτέλεσμα να αποφασίζει να πάει με το μέρος των καλών παιδιών και να γίνει καλύτερος Spider-Man από το προκάτοχο του ώστε να τιμήσει τη μνήμη του και έτσι γεννιέται ο Superior Spider-Man. Marvel universe παιδάκια, ένα όνομα, μια επική ιστορία!

Μία αξιοσημείωτη διαφορά, είναι πως οι περισσότεροι χαρακτήρες που εμφανίζονται και στα δύο universes, έιναι πως στο Ultimate εμφανίζονται σε πιο νεαρή ηλικία. Άλλο γαμάτο plot είναι η μεταμόρφωση του Reed Richards a.k.a Mr Fantastic σε έναν badass villain. Πάντα τον θεωρούσα μαλθακό, αλλά ήρθε το Ultimate Universe να με διαψεύσει. Επίσης ο Thor έχει μια επική γενειάδα αλλά δε νομίζω να είναι σημαντικό. Αυτό που μου αρέσει κυρίως, είναι η προσέγγιση στη πραγματικότητα. Δεν είναι όλα ασπρόμαυρα και για κανένα λόγο δε καταλήγει σ’ ένα τέλος με μονόκερους και ουράνια τόξα.

Προσαρμόστηκε στην εποχή και μας δείχνει τη σκληρή πλευρά των πραγμάτων, ακόμα και στο κόσμο των σούπερ ηρώων. Κακά τα ψέματα, στο τέλος της ημέρας, κανείς δεν είναι άφθαρτος.

Ένα τελευταίο που θα ήθελα να θίξω, είναι το γεγονός πως υπήρξαν αντιδράσεις όταν ο Miles Morales ανέλαβε σαν νέος Spider-Man, γιατί είναι μαύρος! Ρε, είστε με τα καλά σας γαμώ τη πουτάνα μου; Μη πώ τίποτα πιο βαρύ και προσβληθεί κανένας Rambo του ” Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια”.

Έχει μπεί 2015 το ρημάδι και ακόμα σκεφτόμαστε έτσι; Άντε και καλό Μεσαίωνα! Αλλάξτε μυαλά γιατί αυτή τη μαλακία την έχω ακούσει και ο ίδιος, δεν το διάβασα μόνο σε ξένα sites, άνθρωποι είμαστε ΟΛΟΙ, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ διαφορά. Απολαύστε τη τέχνη, είτε λέγεται λογοτεχνεία, είτε μουσική, είτε comic, είτε δε ξέρω και εγώ τι! Μη μπαίνετε σ’ αυτό το τρυπάκι, μόνο κακό μπορεί να προξενήσει.

Τέλοσπαντων, αυτά τα ολίγα για το Marvel Ultimate Universe, ζητώ συγνώμη αν ξέφυγα λίγο απ’ το θέμα, κάποια πράγματα όμως πρέπει να λέγονται. Ελπίζω να βοήθησε και ότι άλλο, εδώ είμαστε να το εξηγήσουμε.

Till next time..

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *