Τα Marvel Studios υπό την ομπρέλα της Disney – Μια κίνηση με τη σφραγίδα του Feige

Τα Marvel Studios υπό την ομπρέλα της Disney – Μια κίνηση με τη σφραγίδα του Feige

[dropcap size=dropcap]T[/dropcap]o σωτήρα της Marvel γνωστό και ως Kevin Feige σίγουρα θα τον θυμάστε από παλιότερα άρθρα, αν όχι αξίζει να σημειώσουμε πως είναι ο πρόεδρος των Marvel Studios και ο άνθρωπος που έσωσε τη Marvel από τη χρεοκοπία και τη μεταμόρφωσε στον κολοσσό που αγόρασε η Disney το 2009 για 4 δισεκατομμύρια δολάρια!

Μετά από «μερικά χρόνια πίεσης και οργής» όπως περιγράφει μια πηγή, ο Kevin Feige έθεσε σε ισχύ από αυτή τη βδομάδα την αναδιοργάνωση των Marvel studios με τον ίδιο να λογοδοτεί πλέον στον επικεφαλής των Disney Studios Alan Horn και CEO της Disney Bob Iger, σε αντίθεση με παλιότερα που είχε να κάνει με τον CEO της Marvel Isaac «Ike» Perlmutter. 

Bob Iger CEO της Disney
Bob Iger CEO της Disney

«H Marvel κάνει το επόμενο λογικό βήμα με τη Disney, με τον πρόεδρο Kevin Feige και τον αντιπρόεδρο Louis D’Esposito, να συνεχίζουν διευθύνουν το team των Marvel Studios και να λογοδοτούν στον Alan Horn», δηλώνει άνθρωπος μέσα από τη Disney.

Αυτή η αλλαγή βέβαια είναι ένα βαρύ χτύπημα για τον 72χρονο δισεκατομμυριούχο Isaac Purlmutter, ο οποίος σύμφωνα με το The Hollywood Report είχε μπει μεταμφιεσμένος το 2014 στη πρεμιέρα του Iron-Man 3 και έκανε θέμα το γεγονός πως κερνούσαν τους δημοσιογράφους δύο αναψυκτικά αντί για ένα, τα συμπεράσματα δικά σας. Παρόλα αυτά ο Jeph Loeb επικεφαλής της Marvel TV θα συνεχίσει να λογοδοτεί στον Purlmutter, o οποίος θα επιβλέπει τη πορεία της Marvel στη μικρή οθόνη, καθώς και όποιο άλλο project έχει βάση τη Νέα Υόρκη.

Το γεγονός πως ο Perlmutter επέτρεψε στον Feige να κάνει αυτή τη κίνηση μαρτυρά τη δύναμη που έχει αποκτήσει ο δεύτερος μέσα από την αυτοκρατορία της Disney. Φυσικά όλα τα παραπάνω θα έχουν βάλει τον CEO της Disney Bob Iger σε σκέψεις, αφού πέρα από τη Marvel σαν ανεξάρτητα studios έχουν και τη Pixar αλλά και τη Lucasfilm που ναι μεν έδωσαν παραπάνω αξία με τον ερχομό τους, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα παρασκηνιακά politics.

«Όλοι ξέρουν πως ο Perlmutter είναι δύσκολος άνθρωπος και η πράξη του Feige ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα του, είναι απολύτως λογική», λέει μια πηγή από την εταιρεία. Μια άλλη πηγή δηλώνει πως με την επιτυχία του όντας εκεί από το πρώτο Iron-Man μέχρι και το Ant-Man, κέρδισε την ευκαιρία του να ελευθερωθεί από τον Perlmutter, o οποίος όχι μόνο έχει εμμονή με τον έλεγχο αλλά είναι και καρμίρης μέχρι εκεί που δε πάει.

Τώρα μένει να δούμε κατά πόσο θα συνεχίσει η τεράστια επιτυχία της Marvel χωρίς το τελευταίο λόγο στον Perlmutter αλλά στον Bob Iger της Disney. Αν με ρωτήσετε, πιστεύω στον Kevin Feige.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *