Η τσιγκούνα DC θα βυθίσει το Cinematic Universe

Η τσιγκούνα DC θα βυθίσει το Cinematic Universe

[dropcap size=dropcap]Θ[/dropcap]υμάστε πως έκανα για τις επερχόμενες ταινίες του DC universe σε συνεργασία με τη Warner Bros; Μέχρι και θεωρία για τον Joker του Jared Leto έγραψα… Αν και ποτέ δεν ήμουν fan της συγκεκριμένης εταιρείας είπα στα γεράματα, να της δώσω μια ευκαιρία και πιστέψτε με το εννοούσα. Έλα όμως που ένα άρθρο ήρθε να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους του κάθε comic fan. Παρακάτω ακολουθεί το άρθρο του bloody disgusting που μας ξεκαθαρίζει, γιατί η DC comics θα ναυαγήσει τα μελλοντικά της project με τη Warner Bros.

Χρήματα. Σίγουρα σημαντικά για όλους μας, το θέλουμε ή όχι. Τα χρειαζόμαστε για να φάμε, να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας και να περάσουμε καλά. Επίσης είναι ωραίο να σε πληρώνουν για το έργο που παράγεις, πόσο μάλλον όταν έχει αποδώσει καρπούς. Μερικοί κράζουν τους δημιουργούς των comics, αλλά εγώ δε θα το κάνω, πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να αμείβεται, ανεξαρτήτως τομέα.
Το παραπάνω, κάποιος πρέπει να το πει και στη DC comics. O εκδότης παραέχει αφήσει πίσω τις πληρωμές των δημιουργών. Κάπου εκεί έρχεται η Warner Bros που αναγκάζεται να πονοκεφαλιάσει τη creative team και να τους βάζει να λύνουν γρίφους, ώστε να αποφύγουν πιθανά φάουλ. Ναι, κάπου εδώ ήρθε η ώρα να σας πώ, πως στις μελλοντικές ταινίες της DC θα μείνουν πολλοί χαρακτήρες και storylines στην απ’ έξω, επειδή κάποιος ξέχασε να βάλει το χέρι στη τσέπη. Οι πληροφορίες by the way, διέρρευσαν ανώνυμα πάντα και από τις δύο εταιρείες.
Είναι εκνευριστικό σίγουρα, αλλά αυτό συμβαίνει όταν δε πληρώνεις ταλέντα όπως τον Kirby Estate, τον Frank Miller, τoν Jim Starlin και άλλους πολλούς αυτά που τους χρωστάς. Σου κοστίζει τη χρήση των δημιουργημάτων τους, όπως τον Jason Todd (Redhood) για παράδειγμα. Σίγουρα του χρόνου στο Batman vs Superman: Dawn of Justice, θα έχουμε στοιχεία από το Dark Knight Returns, αλλά μη περιμένετε πως θα έχει καμία επαφή με το έπος του  Frank Miller. Για την ακρίβεια πολλά κόπηκαν από την επερχόμενη ταινία επειδή η DC comics έχει θέματα με τον Frank Miller. Όπως; Η Jena Malone, θα υποδυθεί τη Barbara Gordon στο Batman vs Superman, το αρχικό concept όμως ήταν να υποδυθεί τη Carrie Kelly (τρίτος Robin στη Γη 31), αλλά να τι γίνεται όταν χρωστάς στον Frank Miller…

O Joker του Jared Leto θα είναι ο Jason Todd που αποτρελάθηκε όπως είχα γράψει σε προηγούμενο άρθρο; Για κανένα λόγο! Από τη στιγμή που η DC χρωστάει στον Gerry Conway και στον Jim Starlin, η χρήση του χαρακτήρα απαγορεύεται. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως θα πάρει τη θέση του κάποιος άλλος Robin, ας πούμε ο Dick Grayson, κατά πάσα πιθανότητα δε θα μάθουμε το όνομα του Robin, τουλάχιστον στο Batman vs Superman. Μπορεί στο solo Batman, o Ben Affleck να βρει κάποια λύση και να μας σώσει. Φυσικά κάποιοι gamers θα πείτε πως κάνω λάθος, o Jason Todd αναφέρεται στο Batman: Arkham Knight. Θα σας ρωτήσω το εξής, αναφέρεται σε κάποιο σημείο σαν Jason Todd ή απλά σαν Robin ή Jason; Αγαπάμε τις λαμογιές της DC, χρησιμοποιεί με διάφορα παραθυράκια τους χαρακτήρες αλλά όταν έρχεται η ώρα να πληρώσει κοιτάει αλλού…

Καλό θα ήταν να παραδειγματιστεί από τη Marvel η οποία ήταν στα όρια της χρεοκοπίας και κατάφερε να γίνει το μεγαθήριο που είναι σήμερα, παρά να κοιτάει πως θα ρίξει τον εκάστοτε δημιουργό, γιατί αν είναι να δημιουργεί θέματα στη Warner Bros από τώρα, δε βλέπω να κρατά πολύ αυτή η συνεργασία.

Διαβάστε ακόμα:

Joker, ο villain με το αιώνιο χαμόγελο

Τρομερή  animation μάχη MARVEL VS DC

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *