Παίξαμε το Outlast (fuck)

Παίξαμε το Outlast (fuck)

Είχα την ευκαιρία να παίξω ένα horror gameγια να δοκιμάσω τα νεύρα μου. Έπρεπε να κάνω ένα τεστ για να είμαι σίγουρος. Οφείλω να ομολογήσω ότι το Outlast πέρασε το τεστ και εύκολα μάλιστα (αν 10 είναι το άριστα τότε αυτό πήρε 13). Με σιγουριά λοιπόν μπορώ να πω ότι είναι ένα από τα πιο δυνατά horror games της χρονιάς.

Outlast και το σκατό στη κάλτσα.

Η υπόθεση του παιχνιδιού είναι απλή. Ένας δημοσιογράφος, ο οποίος δέχεται μια πληροφορία από μία ανώνυμη πηγή και πάει να ερευνήσει μία ψυχιατρική κλινική. Ναι. Διαδραματίζεται σε μια ψυχιατρική κλινική(horror game είναι τι περίμενες, να διαδραματίζεται σε ένα λιβάδι με πόνι και μονόκερους;). Γεμάτο ανώμαλους, ψυχοπαθείς και κάθε λογής απόβρασμα που μπορείτε να φανταστείτε, ο πρωταγωνιστής πρέπει να μάθει τι στο διάολο γίνεται εκεί και φυσικά να τη γλυτώσει χωρίς να τον έχουν βιάσει, ακρωτηριάσει η οποιαδήποτε άλλη ανωμαλία έχετε σκεφτεί.

outlast_richard_trager-1920x1080

Όσο για το gameplay πιο απλό δε γίνεται. Όπλα για να αμυνθείς δεν υπάρχουν. Μόνο μια κάμερα για να καταγράφεις ότι βλέπεις η οποία έχει και νυχτερινή όραση για να βλέπεις στο σκοτάδι. Και επί την ευκαιρία εδώ είναι και ένα από τα αγχωτικά σημεία του παιχνιδιού, η μπαταρία της κάμερας τελειώνει σιγά σιγά και πρέπει να βρίσκεις μπαταρίες να την γεμίζεις, αν δε θες να είσαι μέσα στο σκοτάδι και να μην βλέπεις ούτε τη μύτη σου. Tώρα όσο αναφορά του εχθρούς του παιχνιδιού δεν έχω να πω και πολλά. Κάθε φορά που σας την πέφτει ένας εχθρός έχετε 3 επιλογές. Να τρέξετε, να κρυφτείτε ή να πεθάνετε. Η επιλογή είναι δική σας.

Προσωπικά πιστεύω ότι το  Outlast είναι μια ωραία horror εμπειρία για τους φαν του είδους και μη. Αξίζει να το βιώσετε. Είναι έντονο, σκοτεινό, βίαιο, ανατριχιαστικό σε πολλά σημεία  που σου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο, όπως ακριβώς πρέπει να είναι ένα horror game. Ποιο horror game σε βάζει από την αρχή να πας στο υπόγειο; Το Outlast.

ΥΓ. Επειδή το ξέχασα. Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία που έφτιαξε το παιχνίδι είναι η RedBarrels. Είναι μια independentεταιρεία η οποία κατάφερε να μας παραδώσει ένα truehorrorgame. Κάτι που μεγάλες εταιρείες (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε, Capcom) προσπαθούν να κάνουν τελευταία και δεν το πετυχαίνουν. Φάτε σκόνη λοιπόν.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *