Πάμπλουτοι οι Aerosmith λόγω… Guitar Hero

Πάμπλουτοι οι Aerosmith λόγω… Guitar Hero

[dropcap size=dropcap]Μ[/dropcap]πορεί το θέμα να είναι λίγο μπαγιάτικο, για κάποιο λόγο όμως το internet το θυμήθηκε και πάλι, κάνοντας αναλύσεις επί αναλύσεων. Ίσως επειδή οι πωλήσεις της μουσικής είναι οριστικά, νεκρές.

Συγκεκριμένα, ένα παλιό άρθρο του PC Magazine αναδημοσιεύτηκε αρκετά, που ανέφερε πως οι Aerosmith έχουν πουλήσει 150 εκ. κόπιες των άλμπουμ τους και έχουν βγάλει από 100 εκ. δολάρια το κάθε μέλος της μπάντας.

Το θέμα είναι, πως η πλειονότητα των χρημάτων δεν προέρχεται από τη μουσική βιομηχανία, αλλά από αυτή των videogames. Το 2007 οι Aerosmith έκαναν bingo στην συμφωνία τους με την Activison, την εταιρία που έφερε το Guitar Hero.

Συγκεκριμένα, παραχώρησαν τα δικαιώματα για 29 τραγούδια και ένα χρόνο αργότερα το Guitar Hero: Aerosmith είχε φέρει κέρδη της τάξης των 25 εκ δολαρίων (600.000 κόπιες), ενώ αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχει φτάσει τις 4 εκ κόπιες, όταν το άλμπουμ τους το 2004 Honkin’ on Bobo, πουλησε 160.000 κόπιες.

Τα χρήματα που εισέπραξαν από την activision ήταν πολύ περισσότερα από κάθε άλμπουμ που κυκλοφόρησαν, επιβεβαιώνει και ο CEO της εταιρίας Bobby Kotick.

Όλα τα άρθρα καταλήγουν ότι με τις πωλήσεις να πέφτουν δραματικά (το 2014 πουλήθηκαν 257 εκ άλμπουμ παγκοσμίως σε CD, Βινύλιο και ψηφιακά, 298 εκ. το 2013 και πέφτουμε), η συνεργασία των μουσικών με την πανίσχυρη βιομηχανία των games είναι μονόδρομος.

Εγώ σαν μουσικός έχω να προσθέσω πως, σίγουρα για μπάντες του διαμετρήματος όπως οι Aerosmith, αν θέλουν να βγάλουν ζεστό παραδάκι, αυτή είναι μια καλή λύση. Αλλά για μια άγνωστη μπάντα; Ο δρόμος θα παραμείνει πάντα ένας. Demos, demos, demos και lives…

[embedvideo id=”A-B90K2Y2h0″ website=”youtube”]

Related post