Ο Dickinson μιλάει για τη σφαγή στο Bataclan

Ο Dickinson μιλάει για τη σφαγή στο Bataclan

[dropcap size=dropcap]Ο[/dropcap] frontman των Iron Maiden, Bruce Dickinson βρέθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη στο Σαράγεβο και μίλησε για το πώς αντιμετωπίζει το να περιοδεύει υπό την απειλή της τρομοκρατίας.

O Bruce και η προσωπική μπάντα που είχε, όταν και είχε φύγει πια από τους Iron Maiden είχε επισκεφτεί το 1994 to Σεράγεβο, όταν και εξελισσόταν ο εμφύλιος πόλεμος της Γιουγκοσλαβίας. Διέσχισαν την πρώτη γραμμή του πολέμου και κατάφεραν να δώσουν ένα μνημειώδες live και σε λίγο καιρό κυκλοφορεί το ‘Scream For Me Sarajevo’ – ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει τα γεγονότα που έλαβαν τότε χώρα.

«Δεν μπορείς να πάρεις την ευθύνη για κάτι που μπορεί να αποδειχθεί μία τρέλα, να θυσιάσεις ανθρώπους, μόνο γιατί θέλεις να είσαι macho και να στέκεσαι και να λες: Ναι ναι, το κάναμε αυτό και μας απείλησαν, αλλά είμαστε macho άνδρες. Γιατί αυτό είναι ωραίο, μέχρι που κάποια μέρα, κάποιος θα κάνει κάτι και έχουμε πολλές γυναίκες και παιδιά νεκρά. Και μετά θα πεις πως ίσως δε θα έπρεπε να είχαμε κάνει αυτό το show επειδή υπήρχε μία υπολογίσιμη απειλή. Για αυτό, δυστυχώς, πρέπει να είσαι ώριμος με αυτό. Αλλά, την ίδια στιγμή, πρέπει να είσαι και ικανός να προσφέρεις στους ανθρώπους την ελπίδα και να στέλνεις αυτό το μήνυμα, εκεί έξω. Δεν μπορούν να σταματήσουν… Η ζωή συνεχίζεται.

Ενώ αναφερόμενος, πιο συγκεκριμένα, στην περίφημη εμπειρία του από το Σαράγεβο, δήλωσε τα εξής:

Ήταν η επιλογή μου. Στην πραγματικότητα η επιλογή μας συλλογικά, διότι όλοι μαζί είπαμε πως είμαστε αρκετά τρελοί για να δοκιμάσουμε να το κάνουμε αυτό και να οδηγήσουμε στο Σαράγεβο, στη μέση του πολέμου, και να δούμε εάν μπορούμε να φτάσουμε και να κάνουμε μία συναυλία. Και δεν είμαστε σίγουροι αν θα ξαναγυρίσουμε. Αλλά αυτοί οι καημένοι άνθρωποι που πήγαν για μία συναυλία στο Bataclan, δεν είχαν επιλογή – Ήταν εντελώς αθώοι, με κάθε πιθανό τρόπο. Και φυσικά, κανένας δεν ήξερε πως το μέρος αποτελούσε στόχο. Έτσι, δυστυχώς, υπάρχει μία απόφαση που πρέπει να πάρουν οι άνθρωποι και πρέπει να την παίρνουν, βασισμένοι στις καλύτερες πληροφορίες που είναι διαθέσιμες.

[embedvideo id=”TL7GLVB-y5M” website=”youtube”]

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *