Ο καλλιτέχνης Norman Reedus

Ο καλλιτέχνης Norman Reedus

[dropcap size=dropcap]Ό[/dropcap]ποιος έχει ασχοληθεί λίγο με την περιπτωσάρα που ακούει στο όνομα Norman Reedus, καταλαβαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι περιπτωσάρα και έχει πιάσει το νόημα της ζωής.

Χωρίς να είναι το πρώτο όνομα στο Hollywood (ούτε κάν δεύτερο ή τρίτο), έχει έναν από τους πλέον αξιομνημόνευτους ρόλους στην TV σαν Daryl, ενώ αν και δεν είναι το πρότυπο αυτού που λέμε «ωραίος», έχει πέραση στις γυναίκες. Και δεν μένει εκεί. Είναι μουσικός, σκηνοθέτης και φωτογράφος.

Για αυτό το τελευταίο μίλησε στην τελευταία του συνέντευξη, καθώς από τις 12 Νοέμβρη μέχρι και το τέλος του Δεκέμβρη τρέχει μια δική του έκθεση φωτογραφίας στο L.A.


Είναι η φωτογραφική μηχανή ένα μαγικό εργαλείο;

Περισσότερο θα έλεγα πως το μάτι μου είναι η φωτογραφική μηχανή. Πρώτα βλέπω κάτι με τον τρόπο που θέλω και μετά θέλω να το απαθανατίσω. Είναι ο τρόπος που ηρεμώ. Έχω την εταιρία BigBaldHead όπου ο κόσμος βλέπει τι κάνω και εκφράζει το ενδιαφέρον του.

Αναγνωρίζεις την ομορφιά μέσα σε τρομακτικές φωτογραφίες;

Δεν ξέρω αν το κατάφερα να το περάσω μέσα από τις μίνι ταινίες που έχω σκηνοθετήσει αλλά προσπάθησα να περάσω αυτά επίπεδα. Η αγαπημένη μου ταινία μικρός ήταν το The Omen. Αν κάτι με τρομάξει, κάθομαι και το παρατηρώ για καιρό και ελκύομαι είναι η αλήθεια.

c_limit,q_80,w_880-http---images-origin.playboy.com-ogz4nxetbde6-3GJa0cQXy8AgWkaac6iQ4w-ffa0d53e22bc6451bfc9409456121527-03_tulumΝιώθεις άνετα με τη φυσική σου ομορφιά;

Κάποτε ο σκηνοθέτης Joel Schumacher είχε πει για μένα πως έχω ενδιαφέρουσα φυσιογνωμία αλλά δεν είμαι όμορφος. Τι σημαίνει φυσική ομορφιά; Δεν ξέρω καν.

Εκπαιδεύτηκες σαν φωτογράφος; Έχεις κάποιο συγκεκριμένο στιλ;

Επίσημη εκπαίδευση δεν είχα ποτέ. Ήξερα ωστόσο πολλούς φωτογράφους που έμαθα από αυτούς. Μου αρέσει να μαθαίνω νέα πράγματα. Κάποια στιγμή ήθελα να παίξω μπάσο και ρώτησα ένα μπασίστα φίλο ποιο να πάρω και μου είπε αυτό που θα μου κάνει το «κλικ» γιατί έτσι θα μάθω ποιο γρήγορα. Κάπως έτσι δούλεψε και η φωτογραφία. Κάθε τρεις μήνες σχεδόν αλλάζω φωτογραφική μηχανή για να ανανεώνω το ενδιαφέρον μου.

Προτιμάς φιλμ ή ψηφιακές;

Και τα δυο. Μου αρέσει η διαδικασία και τα χημικά με τις παραδοσιακές φωτογραφίες αλλά δεν είμαι αντίθετος στις ψηφιακές.

Ο Andre Lincoln (Rick) είπε για τις φωτογραφίες σου πως μοιάζουν αυτοβιογραφικές.

Ναι. Κάθε φωτογραφία κρύβει μια ιστορία από πίσω της. Κάποιες είναι πολύ περίπλοκες μάλιστα.

Αυτή με την λυκάνθρωπο και τις τηγανίτες;

Μου αρέσουν οι μάσκες, μου αρέσουν και οι τηγανίτες. Αυτό.

Πως ξέρεις ότι μια φωτογραφία αξίζει να την κρατήσεις;

Μου αρέσει να έχω δισεκατομμύρια φωτογραφίες σε σκληρούς δίσκους. Μου αρέσει να επιστρέφω να τις δω όλες. Πιστεύω στο ένστικτο. Μερικές φορές ακούω και ανθρώπους που εμπιστεύομαι και είναι ταλαντούχοι.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *