Μερικά από τα καλύτερα easter eggs του Captain America: Civil War

Μερικά από τα καλύτερα easter eggs του Captain America: Civil War

[dropcap size=dropcap]Ό[/dropcap]πως όλοι γνωρίζουμε, από μια ταινία που περιέχει πολλούς σούπερ-ήρωες (που κάθε ένας από αυτούς έχει από πίσω του μια τεράστια ιστορία) δεν μπορούν να λείπουν και τα Easter Eggs. To School of Rock σας παρουσιάζει τα σημαντικότερα που συναντήσαμε στο Captain America: Civil War.

13. Ο Spider-Man είναι fan του Star Wars

Ο Spider-Man κατά την διάρκεια της μεγάλης σύγκρουσης χρησιμοποίησε την ίδια τακτική που είχε χρησιμοποιήσει η Rebel Alliance για να νικήσει τον Hoth στο Star Wars: The Empire Strikes Back, για να καταφέρει να «ρίξει» τον GiAnt-Man.

Untitled

12. Cameo εμφανίσεις

Στον ρόλο του καθηγητή MIT που ενοχλεί τον Tony Stark για τις επιδοτήσεις βρισκόταν ο Jim Rash του Community. Στον ρόλο του ψυχίατρου που σκότωσε ο Zemo είδαμε τον σκηνοθέτη της ταινίας, Joe Russo. Φυσικά υπήρχε και το καθιερωμένο cameo του Stan Lee να υποδύεται τον delivery guy της Fed Ex και να προφέρει λάθος το όνομα του Tony Stark.

11. «I can do this all day»

Το easter egg έκανε την εμφάνιση του από το trailer κιόλας με τον Captain America να σηκώνεται μετά από το χτύπημα του Iron Man λέγοντας «I can do this all day», σας θυμίζει κάτι; Πίσω στην πρώτη ταινία του Captain America όταν ήταν μικρός και δέχτηκε επίθεση από έναν μεγαλόσωμο τύπο που τον χτυπούσε χωρίς σταματημό, ο Rogers έμεινε όρθιος λέγοντας την παραπάνω φράση. Στο τέλος της ίδιας ταινίας ο Captain America αναφέρει ξανά αυτή την φάση στην μάχη με τον Red Skull.

10. Το παρελθόν των Black Widow & Winter Soldier

Όταν ο Bucky γίνεται πάλι ο Winter Soldier και επιτίθεται στην Black Widow, εκείνη του λέει «you could have at least recognized me» που παραπέμπει στην συνάντηση τους στην προηγούμενη ταινία του Captain America. Παρόλα αυτά, στο ομώνυμο comic οι Natasha & Bucky έχουν ερωτική σχέση καθώς δούλευαν και οι δύο για τους Ρώσους.

1

9. Ο GiAnt-Man και το βέλος του Hawkeye

Κατά την διάρκεια της μεγάλης σύγκρουσης ο Ant-Man χρησιμοποιεί το μυστικό του όπλο και γίνεται ο GiAnt-Man για πρώτη φορά στο MCU! Επίσης την τιμητική του είχε το τεύχος #223 των Avengers όταν ο Ant-Man ξάπλωσε στο βέλος του Hawkeye για να διεισδύσει στην στολή του Iron Man.

[embedvideo id=”9x3QRaD1VFs” website=”youtube”]

8. Η υποθαλάσσια φυλακή Raft

Κατά την διάρκεια της ταινίας η Team Cap αιχμαλωτίζεται σε μια θεόρατη υπόγεια φυλακή κάτω από το νερό με όνομα Raft. Η φυλακή αντικαθιστά την Prison 42 του ομώνυμου comic που βρίσκεται στην Negative Zone η οποία είχε χτίσει ο Iron Man με την βοήθεια του Mr. Fantastic, εκεί ήταν φυλακισμένος ο Baron Zemo.

7. Σκηνικές ομοιότητες με το ομώνυμο comic

Ενώ η ταινία διαφέρει σημαντικά από την πηγή υλικού παρόλα αυτά υπάρχουν μερικές στοιχειώδης ομοιότητες με το comic. Π.χ όταν ο Iron Man ρίχνει στον Captain από απόσταση αναπνοής, όταν ο Black Panther γρατζουνάει την ασπίδα του Captain America και όταν ο Spider-Man κλέβει την ασπίδα του. Επίσης όταν ο Tony Stark «φλερτάρει» με την τεχνητή νοημοσύνη της στολής του αναφέρει πως την φαντάζεται σαν «καυτή κοκκινομάλλα», αυτό παραπέμπει στο comic όταν την ζωντανεύει ως ολόγραμμα στην παραπάνω μορφή.

 6. O λόγος της Sharon στην κηδεία της Peggy Carter

Στην ταινία ο Steve Rogers πηγαίνει στην κηδεία της Peggy Carter οπού εκεί μαθαίνει πως η Sharon ήταν ανιψιά της, αυτό είναι σχετικά υιοθετημένο από την πηγή υλικού μιας και στο comic η Sharon είναι μικρότερη αδερφή της Peggy. Η ομιλία της Sharon που αποκαλύπτεται ότι είναι λόγια της θείας της στην πραγματικότητα είναι η καλύτερη ομιλία του Captain America από όλα τα comics και είχε γίνει προς τον Spider-Man.

5. Το Αραχνοσινιάλο του Spider-Man

Όπως είχε γίνει και στο comic, ο Tony Stark επινοεί ένα καινούριο κουστούμι για τον Spider-Man με την διαφορά πως στο comic ήταν η μεταλλική στολή του Web Crawler. Επίσης στην post-credit σκηνή ο Peter ανακαλύπτει το αραχνοσινιάλο που εκπέμπει ο μηχανισμός ιστού του που δεν το έχουμε ξαναδεί σε ταινία του Spider-Man.

2

4. H σχέση της Scarlet Witch και του Vision

Σύμφωνα με το comic, οι Scarlet Witch & Vision έχουν ερωτική σχέση και μάλιστα σε μελλοντικά τεύχη αποκτούν και παιδιά μαζί! Το προέδαφος φάνηκε στην ταινία μιας και οι δύο χαρακτήρες ήρθαν πιο κοντά και φάνηκε να υπάρχει ένα ιδιαίτερο φλερτ ανάμεσα τους.

Untitled1

3. Το «Leak» του Homecoming

Βλέποντας την εισαγωγή του Spider-Man στο MCU, δεν μπορούμε να περιμένουμε για την solo ταινία του με τίτλο «Spider-Man: Homecoming» που αναφέρεται παράδοξα από τον Zemo ως μια από τις λέξεις-κλειδιά που μετατρέπουν τον Bucky σε Winter Soldier. Επίσης οι λέξεις «One», «Nine» και «Freight Car» παραπέμπουν στην χρονολογία γέννησης του Captain America (1917) και στον θάνατο του Bucky όταν πέφτει από το βαγόνι.

2. Η εμφάνιση του Redwing

Την παρθενική του εμφάνιση στην μεγάλη οθόνη έκανε το Redwing, το Drone που φάνηκε να χρησιμοποιεί ο Falcon για αναγνώριση στόχων και εναέρια απόσπαση πληροφοριών. Στα comics το Redwing είναι ένα πραγματικό γεράκι που είχε αγοράσει ο Sam Wilson στην Βραζιλία ενώ το μυαλό τους είναι συνδεδεμένο τηλεπαθητικά.

ll

1. Captain America…. τέλος;

Το τέλος της ταινίας μας άφησε να εννοηθεί πως ο Steve Rogers ίσως να μην συνεχίσει ως Captain America μιας και αφήνει την ασπίδα του όταν σώζει τους φίλους του από την φυλακή.  Αυτό δείχνει την παρομοίωση με το comic όπου ο Rogers πεθαίνει. Mε τον Captain America και την ομάδα του να είναι καταζητούμενοι ο Tony Stark με βάση το comic ίδρυσε τους New Avengers (Spider-Woman, Wolverine & Luke Cage). Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το πρώτο Infinity War για να δούμε πως οι ήρωες θα μείνουν χωρισμένοι.

Civil_War_marvel captain america

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *