Μα τι θα δούμε στο Fear The Walking Dead τελικά;

Μα τι θα δούμε στο Fear The Walking Dead τελικά;

[dropcap size=dropcap]Μ[/dropcap]ε το προηγούμενο άρθρο που σχεδόν επίσημα πια (πάντα κρατάμε μια πισινή), οι δημιουργοί του Fear of The Walking Dead αποκλείουν να δούμε το λόγο για τον οποίο γίνονται όλα αυτά, πολλοί αναρωτηθήκατε. «Ωραία και τι σκατά θα δούμε δηλαδή; Απλά μερικές zombie ιστορίες ακόμα;».

Εμείς από τη σειρά μας σαν School Of Rock αλλά και fans των walkers, φάγαμε το internet (irony) και μπορούμε να πούμε πως βρήκαμε κάποιες απαντήσεις που συνοψίζουν πως θα εξελιχθεί η ιστορία και τι να περιμένουμε. Είτε μας αρέσει, είτε όχι.

Στο trailer έδειξε σαν οικογενειακό δράμα.

Ε, ναι! Αυτό είναι. Ακόμα δεν έχει ξεσπάσει η zombie apocalypse οπότε από κάπου πρέπει να ξεκινήσει η ιστορία. Και αυτό το κάπου είναι ο καθηγητής Travis Manawa και η Madison Clark που είναι ζευγάρι και συνάδελφοι με παιδιά από προηγούμενους γάμους. Οπότε να ξέρετε ότι θα έχει και ελάχιστες μάχες στην αρχή, γιατί όσο και χεσμένος να ήταν ο Rick στο πρώτο επεισόδιο (για όσους θυμούνται), δεν παύει να ήταν μπάτσος και να ήξερε να χειριστεί όπλα. Ο καθηγητάκος και οι άλλοι άμαχοι, θα έχουν να ρίξουν πολύ τρεχάλα.

Είναι ιστορίες από το comicbook;

Όχι αν και αυτό είναι δημιούργημα του Kirkman. Το σύμπαν είναι κοινό όμως.

Άρα θα δούμε επεισόδιο που χαρακτήρες της μίας σειράς θα εμφανιστούν στην άλλη;

Μπααα… Όπως τονίζει τόσο και ο Scott Gimble όσο και ο Dave Erickson για την ώρα δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια. Ο δεύτερος κύκλος να θυμίσουμε ότι είναι 15 επεισόδια σε σχέση με τα 6 του πρώτου, οπότε ποτέ δεν ξέρεις λέμε εμείς.

Οι walkers θα είναι οι ίδιοι; Θα τους λένε… walkers;

Τα zombies/walkers φυσικά θα έχουν την ίδια λογικά με την parent σειρά, απλά θα είναι πολύ φρέσκα. Ελάχιστη σαπίλα και πολύ δύναμη γιατί θα είναι οι πρώτοι φορείς του ιού. Όσο για την ονομασία τους, θα λέγονται The Infected.

Μα αλήθεια τώρα δεν θα δούμε ποτέ το origin story;

ΟΧΙ! Βρήκαμε τουλάχιστον 10 συνεντεύξεις και δηλώσεις του Kirkman που το αρνούνται πεισματικά. Δεν τον νοιάζει, δεν τον ενδιαφέρει. «Δείτε την εξέλιξη της ιστορίας, μη ρωτάτε το γιατί. Σταματήστε!», ανέφερε σε μία από αυτές.

Κυριακή 23/08 πρώτη προβολή, χωρίς ελληνική τηλεοπτική κάλυψη. Fear the Walking Dead…

[embedvideo id=”s8HJVBrSpMs” website=”youtube”]

Related post

3 Comments

  • Αστεία – αστεία, όσο πάει, όλο και περισσότερο πιάνω τον εαυτό μου να αγωνιά για το πότε θα κάτσω και θ’ απολαύσω αυτή τη νέα σειρά, καθώς είμαι βέβαια προετοιμασμένος ότι θα δω κάτι εφάμιλλα καλό με το υπέροχο “The walking dead”! Κι ακόμα περισσότερο επειδή η νέα σειρά, θα εμβαθύνει στο ομολογουμένως σκοτεινό πλην τόσο κρίσιμο κομμάτι της αρχής του κακού.

    Ωστόσο, ειλικρινά, ΔΕΝ καταλαβαίνω αυτήν την τόσο έντονη εμμονή και των δύο ζομποσειρών, στο να μη θέλουν να μας κάνουν πιο ξεκάθαρα τα “πώς” και τα “γιατί” της πολύ αρχής του κακού! Και δεν ήταν ανάγκη να μπουν σε κάθε λεπτομέρεια, όμως εδώ που έχουμε φτάσει, θα ήταν απολύτως “αναμενόμενο” ή έστω θεμιτό, το να γνωρίζαμε αρκετά περισσότερα πράματα σχετικά. Κι όχι τίποτ’ άλλο αλλά έτσι με κάνουν να “φοβάμαι” για μια πιθανή σεναριακή κενότητα σε επίπεδο βάσης της σειράς, πράμα που θα με χάλαγε πάρα πολύ καθώς το υπόλοιπο το στηρίζουν ως τώρα μια χαρά (εντάξει, με μικροκενάκια).

    • Όπως γράψαμε και σε κάποιο από το group του The Walking Dead, η δευτερη σειρά θα είναι σχεδόν αποκλειστικά για τους φίλους των zombies αν ισχύει- που ισχύει- ότι δεν θα υπάρχει καμία εξήγηση.

      Ο Kirkman αν επιμέινει μέχρι τέλος στο να μην δώσει εξήγηση θα κάνει τρομερό λάθος. Άλλο πράγμα ένα comicbook, άλλο ταινία (στο zombieland πχ. δεν εχει εξήγηση αλλά είναι τέλεια ταινία) και άλλο μια σειρά που τραβάει τόσο χρονιά.

      Ίσως απλά το λέει για να μας έρθει αναπάντεχο. Δεν μπορώ να πιστεψω ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν θα μας ετοιμάσει κάτι

      • Όπως το λες. Θα είναι τρελό λάθος να μας αφήσει χωρίς εξηγήσεις στο βασικότερο κομμάτι της ιστορίας και μάλιστα τη στιγμή που μας κρατά στις επάλξεις επί τόσα χρόνια ως τόσο πετυχημένη τηλεοπτική σειρά.

        Κι εγώ ελπίζω πάντως πως είτε θ’ αλλάξουν γνώμη στην πορεία (ίσως μάλιστα μετά κι από “εσωτερικές” πιέσεις) είτε απλώς μας το κρατάνε για έκπληξη – δωράκι καθώς, κανονικά, κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχει “σχεδιαστεί” σεναριακά πριν καν την υπόλοιπη εξέλιξη, ανεξάρτητα με το πότε θα κριθεί σκόπιμο να μας παρουσιαστεί.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *