Θα πεθάνει ο Rocky στο Creed;

Θα πεθάνει ο Rocky στο Creed;

[dropcap size=dropcap]Σ[/dropcap]ας είχαμε ενημερώσει (ΕΔΩ και ΕΔΩ) για την εξέλιξη της spin off ταινίας Rocky, με την ονομασία Creed που όπως καταλαβαίνουν οι μυημένοι, είναι η ιστορία ενός μέλους της οικογένειας του Apollo και συγκεκριμένα του Adonis, του υιού.

Η σύνοψη της ταινίας που μάθαμε σήμερα άφησε πολύ κόσμο με την απορία: «Θα πεθάνει ο Rocky ρε γαμώτο;». Διαβάστε την και αναλύουμε από κάτω…


«Ο Adonis Johnson ποτέ δεν γνώρισε τον διάσημο πατέρα του, τον πρωταθλητή βαρέων βαρών Apollo Creed, ο οποίος πέθανε πριν από τη γέννησή του. Η πυγμαχία, όμως, είναι στο αίμα του. Έτσι λοιπόν ο Adonis πηγαίνει στην Φιλαδέλφεια, στην πόλη που έλαβε χώρα ο θρυλικός αγώνας του πατέρα του με έναν τότε άσημο Rocky Balboa.

Φτάνοντας στην Πόλη της Αδελφικής Αγάπης, ο Adonis εντοπίζει τον Rocky και του ζητάει να τον προπονήσει. Παρά το ότι ο Rocky έχει αποσυρθεί για τα καλά από το κύκλωμα, βλέπει στον Adonis την δύναμη και την αποφασιστικότητα που είχε γνωρίσει στον Apollo, τον άγριο αντίπαλό του που έγινε καλύτερός του φίλος. Ο Rocky συμφωνεί να αναλάβει τον νεαρό πυγμάχο, έστω κι αν παράλληλα έχει να πολεμήσει έναν αντίπαλο πιο θανατηφόρο από οτιδήποτε είχε να αντιμετωπίσει εντός ρινγκ.

Με τον Rocky στη γωνία του, ο Adonis δεν αργεί να έχει την ευκαιρία για τον τίτλο… θα καταφέρει όμως να αναπτύξει την καρδιά ενός πραγματικού μαχητή εγκαίρως;».


Λοιπόν, δεν θέλω να περιαυτολογήσω αλλά είμαι αληθινός γνώστης του σύμπαντος του Rocky και όχι μόνο από ότι έχουμε δει κινηματογραφικά αλλά και την κάθε σκέψη του Sylvester Stallone για αυτό τον χαρακτήρα, που έγινε ένα από τα πιο πετυχημένα franchise στον κόσμο και του χάρισε του ίδιου αναγνωρισιμότητα και χρήμα. Μην ξεχνάτε ότι πέρσι υπήρξε παράσταση στο Broadway όπου γινόταν χαμός για ένα εισιτήριο.

Έχω παρακολουθήσει κάθε συνέντευξη του… Ο Sly είναι δεμένος με τον Rocky. Είναι πραγματικά το Alter Ego του. Στην πρώτη ταινία, αν βγάλεις το μποξ και βάλεις την κινηματογραφική βιομηχανία μέσα, είναι ακριβώς η ζωή του. Στο πικ της καριέρας του, εκεί στα late 80s όταν και γυριζόταν το Rocky V ήθελε να το λήξει. Αλλά είχαν μπλεχτεί πολλοί παράγοντες και βγήκε μια κακή ταινία. Στο Rocky V ήταν να πεθάνει ο Rocky από τις γροθιές του Tommy gun. Τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη και έπεισε τους παραγωγούς να κάνουν απλά αυτή την ταινία που είδαμε (η σκηνή του θανάτου άλλαξε λίγα λεπτά πριν γυριστεί).

Δεν ξέρω τι είναι πιο ηρωικό από τον σιδεροκέφαλο πυγμάχο της Φιλαδέλφεια. Να πέθαινε τότε λίγο μετά τη μεγάλη του νίκη κατά του Ivan Drago σαν αλήτης σε ένα κωλόδρομο ή να καταλήξει από μια αρρώστια (π.χ. Καρκίνος) όπως αφήνεται να εννοηθεί; Τα σενάρια είναι δυο κατά την άποψη μου…

1) Γίνεται αυτό που εννοείται στο σύνοψη και μας δείχνει σαν όνειρο ότι ο Rocky βρίσκει γαλήνη στο πονεμένο του σώμα και συναντά και πάλι την Andrian, τον Apollo, τον Mickey σε μια σκηνή που θα κλάψει ο κάθε πικραμένος. Bασικά τώρα που το γράφω με πήραν τα ζουμιά. Και ίσως αυτό δεν είναι πιθανό γιατί έτσι, θα έκλεβε το άστρο της ταινίας που δεν είναι ο Rocky, αλλά ο Adonis.

2) Με κάποιο τρόπο την σκαπουλάρει και αφήνει παράθυρο για μια άλλη ταινία που θα γίνει ό,τι είπαμε παραπάνω. Ή να αφήσει το ενδεχόμενο ότι ούτε ο καρκίνος δεν τον βγάζει νοκ άουτ και ότι κάποια στιγμή θα πεθάνει απο γειρατειά.

Και τώρα η σειρά σας. Τι προτιμάτε;

1) Οριστικό τέλος και κλάμα μέχρι λιποθυμίας

2) Ο Rocky δεν πεθαίνει ποτέ (μόνο όταν το αποφασίσει)

Τι νομίζετε (ή θέλετε) πως θα γίνει με τον Rocky;

  • Ο Rocky δεν πεθαίνει... (19 Votes)
  • Θα κλάψουμε... (18 Votes)

Total Voters: 37

Loading ... Loading ...

 

Για μπόνους, πάρτε και μερικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα…

B-KcOshIQAE_c-A B-KcOsvIcAA0tKw B-KcOfTIYAABh-Z B-KcOsgIIAA1RrH

 

Related post