Η Marvel δεν έχει σκοπό για R Rated ταινίες

Η Marvel δεν έχει σκοπό για R Rated ταινίες

[dropcap size=dropcap]Ν[/dropcap]αι, μην μπερδεύεστε. Μπορεί ο Deadpool να είναι δημιούργημα της Marvel όπως και οι υπόλοιποι X-Men αλλά τα ανυπόστατα studios της και η δυσχερής οικονομική κατάσταση γενικά της εταιρίας την ώθησε να πουλήσει τα κινηματογραφικά δικαιώματα τους στα studio της FOX.

Περισσότερα για την ιστορία της Marvel στο μεγαλειώδες άρθρο του Φίλιππου Συμεωνίδη!

Ο σκηνοθέτης του Guardians of The Galaxy, James Gunn, λάτρεψε τον Deadpool και το πως χρησιμοποίησε το R Rated που κατέκτησε με το… σπάθι του, τονίζοντας πως πολλά studio θα ακολουθήσουν την πεπατημένη, χωρίς απαραίτητα να έχουν την επιτυχία του Mr. Pool.

Και σωστά σκέφτεται. Ο κόσμος έχει ανάγκη καλές και διασκεδαστικές ταινίες με την βία και το σεξ να είναι απλά το κερασάκι, όπου χρειάζεται. Και κάπως έτσι ενεργεί η Marvel όπου τον στεγάζει. Όπως τονίζεί ο πρόεδρος της Disney που από τον Σεπτέμβριο εμπλέκεται πιο ενεργά στις δουλειές της Marvel (ανήκει κινηματογραφικά στη Disney από το 2009).

Καμία από τις ταινίες που έχουν προαναγγελθεί για το Phase Three δεν είναι ούτε καν υπό συζήτηση για να βγουν ως ακατάλληλες για ανηλίκους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι για παιδάκια καθώς στο Civil War πολλά μάτια θα δακρύσουν όπως τονίζει, αυτού αυτή η εμφύλια μάχη θα προκαλέσει μια συναισθηματική αλλά και σωματική έκρηξη των ηρώων. Φυσικά υπάρχει και το Universe του Netflix που εκεί είναι άλλη ιστορία με την Jessica Jones αλλά και τον Daredevil. Ειδικά τώρα που θα σκάσει μύτη ο Frank Castle aka The Punisher.

Η Marvel δείχνει να τραβάει το δικό της δρόμο και μένει να δούμε αν έχει δίκιο.

Related post

2 Comments

  • 1)Μιλάμε για disney όχι για marvel. 2)Όπως έγραψα και αλλού εκεί που μετράει ο λόγος της marvel δηλαδή στα κόμικ οι ιστορίες είναι ενάντια σε όσους είναι κάτω των 15 και δεν είναι οικείοι σε μέγιστο βαθμό με το σύμπαν και τους χαρακτήρες. Οι εταιρείες κόμικ δυστυχώς δεν ενδιαφέρονται για τους κάτω των 40 που έχουν πλέον καταστεί μειοψηφία στη βάση του αναγνωστικού κοινού 3) αν η μάρβελ ήταν κατά του +18 ποιος ο λόγος να καταπολεμήσει το comics code authority (σε αντίθεση με την dc που το υποστήριζε πάντα)… Οι ταινίες είναι απλά licensed properties της μαμάς εταιρείας. Πραγματικά μάρβελ ήταν οι ιστορίες των Lee/Kirby/ Sinnot/ Buscema/ Roussos/ Quesada etc αυτο που βλέπουμε στο πανί έίναι η άποψη σκηνοθετων πάνω στις ιστορίες.

    • Κοίτα, για αυτό λέγεται και cinematic universe. Είναι βασισμένες στα κόμικ και όχι πιστή απεικόνιση γιατί αλλάζει το μέσο (άλλο χαρτί, άλλο κινηματογράφος). Και καλά κάνουν. Πιστεύουμε ότι πέραν κάποιων εξαιρέσεων, καλύτερα που δεν τις κάνουν R Rated. Και ο λόγος είναι απλός. Μικρότερο κοινό, μικρότερα κέρδη. Άρα και μικρότερες παραγωγές. Ο Deadpool είναι «Η» εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

      Επίσης, το αναφέρουμε στο άρθρο ότι η disney κάνει κουμάντο αλλά στην ουσία από τον Σεπτέμβριο πήρε όλες τις εξουσίες στα χέρια της από τον Kevin Feige.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *