Είδαμε το Hellboy | Από την κόλαση με αγάπη

Είδαμε το Hellboy | Από την κόλαση με αγάπη

Το Hellboy είναι σε σκηνοθεσία Neil Marshall και πρωταγωνιστούν οι David Harbour (Stranger Things, Suicide Squad), Mila Jovovich (Resident Evil), Ian McShane (John Wick, American Gods) και η νεαρή Sasha Lane (After Everything)

Κατά τον 5ο αιώνα μ.Χ. ο Βασιλιάς Αρθούρος μαζί με τον βοηθό του, τον Μάγο Μέρλιν, προσπαθούν να εξαλείψουν τις σκοτεινές δυνάμεις της Μάγισσας Νίμουε. Εκείνη εξολοθρεύεται αλλά όχι για πάντα και όταν «ξυπνάει» στο σήμερα, ο μοναδικός που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα από τη μοχθηρή μάγισσα είναι ο Hellboy.

Κατευθείαν στα «βαθιά» o Hellboy

Αυτό που έκανε η ταινία από το πρώτο λεπτό, και είναι κάτι που μου αρέσει ιδιαιτέρως όταν συμβαίνει, είναι οτι μπήκε στο κλίμα απευθείας δίχως «φανφάρες» που δεν χρειάζονταν. Απευθύνεται στο θεατή γνωρίζοντας αυτός τι ταινία πάει να δει και δεν επικεντρώθηκε στο βαρετό-κλασικό-μοντάζ που βλέπουμε τον εκάστοτε πρωταγωνιστή με μουσική υπόκρουσ, απλώς να κάνει κάτι απλό και καθημερινό (π.χ. να πλένει το αμάξι του). Με το που βλέπουμε και τον εξαιρετικό στο ρόλο του David Harbour σαν Hellboy εκεί ξεκινάει και το όλο «ζουμί» της ταινίας, με τον ίδιο να δέχεται μια πληροφορία που στη συνέχεια του φιλμ θα πρέπει να «αποκρυπτογραφήσει» με σκοπό να δει τι τον περιμένει.

Κανένα βαρετό σημείο

Στη δίωρη διάρκεία του το Hellboy δε με άφησε στιγμή να βαρεθώ, ούτε καν να κοιτάξω το κινητό μου για να δω την ώρα. Ευτυχώς οι πληροφορίες που δέχεται ο θεατής καθ’όλη τη διάρκεια είναι σημαντικές και για τον ίδιο αλλά και για την πλοκή και δεν χάνονται σε ένα χάος ασύνδετων λογυδρίων, που θα κούραζε και θα φάνταζε αδιάφορο. Συν τοις άλλοις υπάρχουν και αρκετά easter eggs μέσα στην ταινία (κυρίως σαν lines) οπότε είναι και τα σημεία που ο σκηνοθέτης μας κλείνει το μάτι (με τη καλή έννοια).

hellboy kritiki tainias

Καλύτερη προσπάθεια στο CGI

Αν διέκρινα κάποια θεματάκια αυτά ήταν στον τομέα των σπέσιαλ εφέ. Δεν αναφέρομαι σε όλες τις σκηνές που υπήρχαν, αλλά σε ένα σημείο, που αν κατάλαβα σωστά, μάλλον γυρίστηκε κατ’αυτόν τον τρόπο με σκοπό να εξυπηρετήσει και το κοινό που θα το παρακολουθήσει σε 3D αλλά με γυμνό μάτι φάνταζε κακογυρισμένο. Σε γενικές γραμμές όμως κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα η χρήση των εφέ. Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στα gore στοιχεία που είχε η ταινία. Δεν περίμενα να δω τόσο αίμα είναι η αλήθεια, ακόμα και σαν rated-R που είναι. Πραγματικά κάποιες στιγμές μου θύμισαν fatalities απο το Mortal Kombat.

Απολαυστικοί πρωταγωνιστές

Ναι, όλοι όσοι είχαν πρώτο ή δεύτερο ρόλο στο Hellboy έδωσαν ρέστα, αυτό που τους ζητήθηκε αυτό και έκαναν. Ο David Harbour, έχει δείξει ήδη από το Stranger Things πόσο του πάει ο ρόλος του “macho”, τουλάχιστον οπτικά, ενώ σαν «παιδί της Κολάσεως»  δείχνει πως μόλις ξεκλείδωσε έναν νέο χαρακτήρα που θα υποδύεται για καιρό. Η MIla Jovovich όσο βρίσκεται On Camera παραδίδει μαθήματα πως μπορεί κανείς να παίξει μια σκοτεινή μάγισσα, ο Ian McShane είναι όσο χαρισματικός και απολαυστικός τον έχουμε συνηθίσει στο John Wick και το American Gods, ενώ η ευχάριστη έκπληξη είναι η νεαρή Sasha Lane η οποία δείχνει ο ρόλος που της ανατέθηκε να είναι τόσο φυσικός για εκείνη που ταίριαξε απίστευτα και μέσα στη ταινία.

hellboy tainia harbour

Εν Κατακλείδι

Το Hellboy είναι μια ταινία που θα πρέπει να πάει κάποιος να δει στο σινεμά, ιδίως με τη παρέα του διότι θα απολαύσει ωραίες μάχες, ωραίες ατάκες, ακόμα καλύτερο χιούμορ και μια ιστορία με τα Ups και τα Downs της που θα αφήσει τον θεατή χορτασμένο. (σ.σ. μείνετε μετά το τέλος διότι έχει κι άλλο Hellboy).

Η επιστροφή του παιδιού από την κόλαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
3

Summary

Πήγαμε με 0% προοπτική και αυτό βοηθησε. Αν είσαι fan του Ron Perlman, ίσως έχεις μικρα θεματακια.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *