Βρε, ποιος σατανάς έγραψε ΑΥΤΗΝ την περίληψη του Rocky στο Wikipedia;

Βρε, ποιος σατανάς έγραψε ΑΥΤΗΝ την περίληψη του Rocky στο Wikipedia;

Ξαφνικά φάγαμε φλασιά πριν λίγες ώρες, πως ξεχάσαμε να ποστάρουμε το all time κείμενό μας για το Rocky, αφού στις 21 Νοεμβρίου 1976 είχε την πρεμιέρα στην Νέα Υόρκη.

Μάλιστα, το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως μιλάμε για ταινία που κυκλοφόρησε 40 χρόνια πριν, και παρόλα αυτά, σύμφωνα πάντα με το IMDB έκανε να έρθει στην Ελλάδα μόλις… 3 μήνες μετά, όντας ο 2ος διεθνής προορισμός της μετά την Βραζιλία. Εντυπωσιακό αν αναλογιστείς ότι το πρώτο Creed πριν 3 χρόνια, έκανε τον ίδιο χρόνο, αλλά σε εποχές πιο σύγχρονες.

Ευτυχώς που το Creed II θα το δούμε σε κανονικό χρόνο. Στο θέμα μας όμως…

Μια το ένα και μια το άλλο, η περιήγησή μας, μάς έφερε στο λήμμα του Rocky στην ελληνική Wikipedia και κοντέψαμε να πέσουμε από τις καρέκλες μας.

Απολαύστε:

Απο εδώ ξεκινά η διήγηση της ιστορίας του Ρόκυ Μπαλμπόα, ενός ερασιτέχνη πυγμάχου, που ζει στις φτωχογειτονιές της Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. και βιοπορίζεται εισπράττοντας οφειλές για λογαριασμό ενός τοπικού “τοκογλύφου” του Γκάτσο ενω πάλευε σε μια τοπική λέσχη όπου έβγαζε και εκεί ενα μικρό μερίδιο. Μια μέρα πριν την Πρωτοχρονιά (εκεί θεωρείται ως “Η Μέρα των Ευχαριστιών”), ο Απόλλο Κρήντ ήθελε να αγωνιστεί κάπως διαφορετικά. Αυτοσχεδιάζοντας, σκέφτηκε να δώσει μια τεράστια ευκαιρία σε εναν ερασιτέχνη πυγμάχο, και αυτός έτυχε να είναι ο Ρόκυ.
Ο Ρόκυ απο την πλευρά του, δέχτηκε νιώθοντας πως θα ρεζιλευτεί, κάτι όμως που δεν έγινε. Χάρη στον γερό-Μάικ τον τοπικό του προπονητή, ο οποίος αναλαμβάνει για πρώτη φορα, επαγγελματική καριέρα και “τσιτώνει” τον Ιταλοαμερικάνο με την σκληρή του γυμναστική και την δύναμη της θέλησης και της αυτοπεποίθησης που του μετέφερε. Με όλα αυτά, ο Ρόκυ πήρε τα πάνω του και αγωνίστηκε σαν καταξιωμένος επαγγελματίας αθλητής, ζώντας μια μεγάλη εμπειρία στην ζωή του.

Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις; Η Μέρα των Ευχαριστιών είναι η… παραμονή Πρωτοχρονιάς; Ο Απόλλο ήθελε να αγωνιστεί… διαφορετικά; Ο γέρο-Μάικ; Κλάμα…

Και να και η απόδειξη αν δεν μας πιστεύεται δηλαδή (γιατί κάτι μας λέει ότι θα αλλάξει σύντομα).

Βρε, πΒρε, ποιος σατανάς έγραψε ΑΥΤΗΝ την περίληψη του Rocky στο Wikipedia;οιος σατανάς έγραψε την περίληψη του Rocky στο Wikipedia;

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *