Άμεση σύνδεση του Ultron με το Civil War; (spoilers)

Άμεση σύνδεση του Ultron με το Civil War; (spoilers)

[dropcap size=dropcap]Υ[/dropcap]πάρχουν πάρα πολλά που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το νέο Avengers: Age of Ultron, από την εξέλιξη του Hawkeye στο ν καλύτερο Avenger ever, μέχρι τη μεγάλη αποκάλυψη που θα ακολουθήσει, αλλά και την άμεση της σύνδεση με το Captain America: Civil War.

Σε τέτοιου είδους ταινίες, είτε θα αγαπήσεις τον main villain ή θα τον μισήσεις. Στη περίπτωση του Ultron όμως, δημιουργούνται ανάμεικτα συναισθήματα ξεκινώντας από τις επικές του ατάκες, μέχρι τους σκοπούς του αλλά και τη προέλευση του χαρακτήρα του.

Στη ταινία βλέπουμε πως ο Ultron και οι πράξεις του είναι ευθύνη του Tony Stark και σε μικρότερο βαθμό του Bruce Banner, όντας οι δημιουργοί του. Έτσι έχουμε ένα μεγαλομανή οργανισμό τεχνητής νοημοσύνης να απειλεί το κόσμο και κάπου εκεί οι Avengers καλούνται να επέμβουν, όλα καλά μέχρι εδώ. Το ερώτημα είναι το εξής, γιατί ο Ultron είναι έτσι;

Από τη στιγμή που ο Ultron στην ουσία είναι ένα δημιούργημα των δύο μεγαλύτερων μυαλών του σύμπαντος και φτιαγμένος σύμφωνα με την εικόνα του ήρεμου και μετρημένου J. A. R. V. I. S, είναι μια φονική μηχανή και σαρκαστικός σε σημείο αηδίας. Είναι γενικά κάπως περίεργος, πνευματώδης με ωφελιμιστικούς σκοπούς και αποφασισμένος να τερματίσει τους πολέμους που μαστίζουν την ανθρωπότητα με κάθε τρόπο. Υπάρχει όμως λόγος που ο Ultron είναι έτσι και η ευθύνη πέφτει σε έναν και μόνο άνθρωπο.

Συγκεκριμένα ο τρόπος σκέψης και ο χαρακτήρας του Ultron, πρέπει να προέρχονται από έναν άνθρωπο, όπως συνέβη και με τον J. A. R. V. I. S, ο οποίος είναι στην ουσία ο μπάτλερ από τη παιδική ηλικία του Tony Stark, Edwin Jarvis. Ικανότατος, ευγενέστατος και πιστός μέχρι εκεί που δε παίρνει, όπως ακριβώς θα ήθελε κάποιος να προγραμματίσει έναν οργανισμό τεχνητής νοημοσύνης, στη περίπτωση του Ultron όμως αυτό δεν ισχύει.

Στο comic ο Ultron δημιουργήθηκε από τον επιστήμονα Hank Pym, ο οποίος βάσισε τον «εγκέφαλο» του δημιουργήματος του, στον δικό του. Στο Avengers: Age of Ultron όμως, δεν υπάρχει ο Hank Pym και ο Ultron δημιουργήθηκε από τους Tony Stark και Bruce Banner, με τον Ultron από ότι φαίνεται να είναι βασισμένος στον Tony Stark.

Άλλωστε, για ποιό άλλο λόγο ο Ultron να έχει κλίση στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Stark αλλά και την ατελείωτη ανάγκη να κάνει χαζά αστεία; Ας βάλουμε στη μίξη και τη βαθεία επιθυμία να προστατεύσει το κόσμο, ό,τι και να γίνει και την ανάγκη να δημιουργεί καινούργια ρομπότ να «παίζει», έχουμε μια καλή εικόνα του Tony σε ανδροειδές. Υπάρχει και μία σκηνή όπου τον συγκρίνουν με τον Stark και φρικάρει, ουρλιάζοντας συγκεκριμένα να μη τον συγκρίνουν με τον Stark. Οπότε μπορούμε να βάλουμε και τα προβλήματα με τον μπαμπάκα και το υποσυνείδητο μίσος προς τον εαυτό του, στη λίστα με τις ομοιότητες.

Το κακό σε αυτό είναι πως αν ο Ultron είναι βασισμένος στο χαρακτήρα του Tony Stark, τότε όχι μόνο ο τελευταίος είναι υπεύθυνος για τις καταστροφές που δημιούργησε ο πρώτος, αλλά δημιουργείται ο υπαινιγμός πως μία από τις μεγαλύτερες απειλές που γνώρισε η ανθρωπότητα, ήταν μια προέκταση του μυαλού του.

Με απλά λόγια είναι μια ματιά στο μέλλον, όπου ο Tony Stark εξελίσσεται σε έναν σύγχρονο τύραννο του οποίου οι προσπάθειες να προστατέψει το κόσμο και να τον βελτιώσει μέσω της λογικής και των πανοπλιών του, θα εξελιχθούν σε αιματοχυσία και απώλειες.

Έτσι το Captain America: Civil War συνδέεται με το Age of Ultron παραπάνω απ’ όσο νομίζαμε, ο Tony Stark αποτυγχάνει να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και οδηγεί ξανά ανθρώπους στο θάνατο σε ένα πόλεμο που θα αλλάξει για πάντα το κόσμο της Marvel.

Διαβάστε όσα θέλετε να ξέρετε για το Civil War.

marvel civil war

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *