Το σφάλμα της DC και της Warner Bros

Το σφάλμα της DC και της Warner Bros

[dropcap size=dropcap]Τ[/dropcap]α τελευταία χρόνια η DC σε συνεργασία με τη Warner Bros έχουν βγάλει κάποιες αξιόλογες ταινίες, καλή ώρα τη τριλογία του Dark Knight, όπως και σειρές με μεγάλη απήχηση σαν το Smallville και πιο πρόσφατα παραδείγματα τις σειρές Flash και Arrow. Έχουν πέσει όμως σ’ ένα μεγάλο σφάλμα, που κατά τη γνώμη μου, θα αποβεί μοιραίο σε μερικά χρόνια.

Ο επόμενος χρόνος θα είναι μεγάλος για το DC cinematic Universe, με το Batman vs Superman: Dawn of Justice, να ξεκινά την ένωση του DC Universe στις οθόνες μας το Μάρτιο και μετά να ακολουθεί το Suicide Squad του David Ayer, τον Αύγουστο. Έχουν αρχίσει όμως και κυκλοφορούν κάποια άρθρα στο εξωτερικό, όπου αναφέρουν κάποια προβληματάκια που αντιμετωπίζει η Warner Bros στη παραγωγή των ταινιών αλλά και τη κατεύθυνση που έχει πάρει.

Σε αντίθεση με τη Marvel, η Warner Bros βάζει στην ουσία τους σεναριογράφους της να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο, τουλάχιστον για κάποια από τα μεγάλα projects που υπάρχουν στα σκαριά. Έτσι, έχουμε πέντε σεναριογράφους να «παλεύουν» για το ποιος θα κερδίσει τη δουλειά για τη ταινία της Wonderwoman και τρεις μέχρι στιγμής για το σενάριο του Aquaman. Αυτό σίγουρα μόνο ομαδική δουλειά δε μπορεί να χαρακτηριστεί.

Marvel, από την χρεοκοπία στην κορυφή…

Μιας και ανέφερα τη ταινία του Aquaman, ένας από τους σεναριογράφους έφτιαξε -ακολουθώντας κατά γράμμα τους κανόνες των παραγωγών- ένα πολύ καλό σενάριο, το οποίο κατέληξε να διαγραφεί διότι δεν ακολουθούσε πλέον τους κανόνες του Universe που άλλαξαν. Ένα άλλο σενάριο πάλι, έχει παγώσει εδώ και μήνες μέχρι να αποφασιστεί η πορεία που θα παρθεί όσον αφορά το concept.

Για να είμαι ακριβοδίκαιος όμως, είναι ένα μεγάλο βήμα για τη DC το οποίο δεν έχει ξανακάνει, αντίθετα με τη Marvel και είναι απαραίτητο όλες οι κινήσεις να γίνονται με σκακιστική ακρίβεια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ίσως πως η Warner Bros και η DC, δεν έχουν ένα άτομο σαν τον Kevin Feige της Marvel, τον έχω αναφέρει σε παλιότερο άρθρο σχετικό με τη παραλίγο χρεοκοπία της Marvel. Ό,τι πιο κοντινό έχουν σε αυτό τον άνθρωπο, είναι ο Zack Snyder, ο οποίος είναι director στο Batman vs Superman: Dawn of Justice, καθώς και στα επερχόμενα Justice League. Οπότε ήδη έχει να ασχοληθεί με πολλά και για το καλό της όλης πορείας του cinematic Universe της DC, πρέπει να είναι απόλυτες επιτυχίες.

Κάτι που θεωρώ εξίσου λάθος; Η γραμμή των studios είναι να δοθεί απόλυτο creative control στους παραγωγούς των ταινιών, ένα καλό παράδειγμα είναι ο David Ayer με το Suicide Squad. Σε αντίθεση με τη Marvel, όπου το τελευταίο λόγο τον έχει ο Feige και αν το καλοσκεφτείτε, μιλάμε για τη σύνδεση όλου του universe, δε μπορεί ο εκάστοτε παραγωγός να κάνει ό,τι θέλει και να μη δένει το πάντρεμα των ταινιών στο τέλος.

Λέγοντας όλα τα παραπάνω, η εντύπωση που σχηματίζεται μαζί με κάποια εξτραδάκια που έχω διαβάσει, η DC δεν είναι έτοιμη κατά τη γνώμη μου να προχωρήσει σε ένα τόσο μεγάλο project σαν αυτό και αν δεν αποβάλει το σκεπτικό να ανταγωνιστεί τη Marvel στο σημείο που βρίσκεται, προβλέπω σκοτεινό το τέλος της για τη μεγάλη οθόνη.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *