Game of Thrones: The board game

Game of Thrones: The board game

[dropcap size=dropcap]Η[/dropcap] σειρά Game of Thrones,βασισμένη στη λογοτεχνική σειρά A song of Fire and Ice του George R.R. Martin, έχει μπει για τα καλά στο πετσί μας, αναμενόμενη λοιπόν και η μεταφορά σε strategy game.

Brace yourselves people of Westeros and let the games begin.

Του Φίλιππου Συμεωνίδη

Martell, Tyrell, Greyjoy, Baratheon και Stark πολεμούν για τον Iron Throne,σε ένα παιχνίδι γεμάτο ανατροπές,ίντριγκες,συμμαχίες και τη μια προδοσία μετά την άλλη,φυσικά παραμένει αξιοσημείωτη η απουσία του οίκου Targaryen, αλλά δε μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας.

Τρεις έως έξι παίκτες διαλέγουν έναν εκ των προαναφερθέντων οίκων με σκοπό την ανάδειξη του νικητή, μέσω των στρατηγικών και διπλωματικών τους ικανοτήτων. Ο κάθε παίκτης ξεκινά έχοντας στη κατοχή του ένα στρατό απαρτιζόμενο από πεζικάριους, ιππότες, πολιορκητικούς κριούς και πλοία, tokens εντολών για το στρατό (choose wisely) και μια τράπουλα εφτά καρτών του οίκου, οι οποίες χρησιμοποιούνται εναντίων των άλλων οίκων.

10743763_1569769723251986_1769942040_n

Το παιχνίδι αποτελείται από δέκα γύρους,οι οποίοι χωρίζονται σε τρεις φάσεις,Westeros phase-Planning phase-Action phase. Κατά το Westeros phase, ανοίγουν οι τρεις τράπουλες του Westeros, όπου η καθεμία έχει και ένα διαφορετικό effect ώστε να επηρεάσει τη ροή του παιχνιδιού.

Στο Planning phase, ίσως και το σημαντικότερο του παιχνιδιού, το οποίο μπορεί να πάρει και εκνευριστικά πολύ κάποιες φορές (γκουχ,γκουχ,ναι για σας λέω τομάρια) τοποθετούνται τα order tokens, παίρνονται κρίσιμες αποφάσεις, δημιουργούνται και καταστρέφονται συμμαχίες, κάτι σα το χτυποκάρδια στο Beverly Hills, σε πιο epic μορφή (ξέφυγα πάλι). Συνεχίζουμε…

Και πάμε στο Action phase. Ενεργοποιούνται τα effect των order tokens και τα Goblin, οι Uruk Hai, οι Power Rangers και τα χελωνονιτζάκια σφάζονται για τη κυριαρχία (ουπς λάθος χαρακτήρες), αλλά το πιάσατε εν πάση περιπτώση. Ερχόμενοι σε μάχη λοιπόν οι παίκτες διαλέγουν μια κάρτα από το House deck τους, τις ανοίγουν ταυτόχρονα και αναλόγως των effect token και κάρτας, κρίνεται ο νικητής της μάχης.

Άλλες σημαντικές λεπτομέρειες, για να υπάρξει νικητής, πρέπει να έχει στη κατοχή του εφτά κάστρα (τα κατακτάς μέσω μάχης προφανώς) ή να τελειώσει ο δέκατος γύρος και νικητής είναι ο παίκτης με τα περισσότερα κάστρα στη κατοχή του. Επίσης υπάρχει ένα ακόμα deck των Wildlings, το οποίο ανοίγει σε περίπτωση που τραβηχτεί η ανάλογη κάρτα στο Westeros deck και στις περισσότερες των περιπτώσεων, αναγκάζει τους παίκτες να συνεργαστούν ώστε να αποφύγουν τη στιγμιαία απειλή με τα εκνευριστικά της side-effects.

Σε γενικές γραμμές το θεωρώ ένα από τα καλύτερα strategy games που έχω παίξει, με μόνο του μειονέκτημα πως είναι πολύωρο έχοντας σαν αποτέλεσμα να κουράζει σε κάποιους γύρους και να δημιουργούνται χαζοεντάσεις (μεγάλο λαμόγιο ο δημιουργός) και σε καμία περίπτωση μη δοκιμάσετε να βάλετε χρόνο στους γύρους,το κάναμε και απέτυχε, παταγωδώς, απλά αποδέχεστε πως είναι παιχνίδι, το διασκεδάζετε και όλα τα άλλα βρίσκονται στη πορεία, enjoy!!

10743831_1569770536585238_951963189_n

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *