Dragon Age: Origins

Dragon Age: Origins

[dropcap size=dropcap]Ε[/dropcap]πειδή ο καράφλας… εχμ συγγνώμη ο συνάδελφος Αλέξης αρνείται κατηγορηματικά να γράψει για το Dragon Age (αλλά που θα μου πάει, θα σε κάνω άνθρωπο ρε κοντέ), είπα να πάρω τη πρωτοβουλία και να ξεκινήσω, το διπλό αφιέρωμα, με το Dragon Age: Origins.

Ήρθε η ώρα να πούμε μερικά πράγματα για το Franchise.

Με πολυετή εμπειρία στο rpg-making, χαρίζοντας μας φοβερές στιγμές συγκίνησης και δέους (αχ, αναμνήσεις), η BioWare αποφάσισε να φτιάξει ένα fantasy rpg (και όταν λέω rpg δεν εννοώ rocket propelled grenade, για να είμαστε εξηγημένοι) καθαρά βασισμένο σε δικό τους original universe και όχι πάλι στο κόσμο του Forgotten Realms (D&D campaign setting για τους cool τύπους που ίσως να μην το γνωρίζουν).

Το Dragon Age: Origins είναι το πρώτο της σειράς, των επιτυχημένων video game RPGs της καναδικής εταιρίας BioWare (η οποία ανήκει στο μεγαθήριο EA). Κυκλοφόρησε το 2009, για τα Windows και τις κονσόλες PlayStation 3 και Xbox 360. Φυσικά οι κριτικές που πήρε και οι πωλήσεις που είχε, βοήθησαν τη BioWare να το μετατρέψει σε ολόκληρο franchise με ένα expansion, άπειρα (υπερβολή) DLCs, δύο sequels, πέντε νουβέλες μέχρι στιγμής και τέλος μία animated ταινία (η οποία είναι χάλια btw, αλλά story-wise αξίζει).

Όσον αφορά το story τώρα, θα κάνω μία σύντομη περιγραφή.

Με την απρόσμενη επιστροφή ενός αρχαίου εχθρού και το βασίλειο βυθισμένο σε εμφύλιο πόλεμο, ο/η πρωταγωνιστής/ρια έχει επιλεγεί από τη μοίρα να ενώσει το βασίλειο και να σκοτώσει έναν αρχιδαίμονα. Ναι παιδιά, δεν θα περιγράψω άλλο.

Στην αρχή του παιχνιδιού, έχουμε το character creation, όπως συνήθως σε όλα rpgs, όπου ο παίκτης μπορεί να διαλέξει φυλή μεταξύ human, elf και dwarf. Μετά έχουμε την επιλογή φύλου, προφανώς άντρας ή γυναίκα, έχω λόγο που το λέω φυσικά. Στη συνέχεια ένα από τα τρία αρχικά classes, warrior, rogue και mage. Το κάθε class σε συνδυασμό με τη φυλή, έχει διαφορετικό origin story (εξού και το όνομα Dragon Age: Origins), το οποίο ο παίκτης πρέπει να ολοκληρώσει για να μπει στο ζουμί της ιστορίας.

Όπως σχεδόν σε όλα τα role-playing video games, τον ήρωα μας ακολουθούν διάφοροι companions, όπου μπορείς να διαλέξει μέχρι τρεις ώστε να σχηματιστεί ένα party τεσσάρων ατόμων. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να χάσεις μερικούς από αυτούς, ανάλογα με τις επιλογές που κάνεις μέσα στο game.

Κάτι άλλο που έχει σχέση με τους companions, είναι ότι ο πρωταγωνιστής μπορεί να έχει ερωτική σχέση με κάποιους από αυτούς (yay!). Eίναι από τα λίγα video games που το κάνουν αυτό (όλοι οι singles κάνουν πάρτυ με αυτό, νομίζουν ότι θα αποκτήσουν επιτέλους σχέση). Και δεν σταματάει εδώ. Το Dragon Age: Origins, είναι ο πρώτος ΑΑΑ τίτλος που επιτρέπει ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Ναι, καλά ακούσατε κυρίες και κύριοι. Φυσικά κάποιοι σκληροπυρηνικοί δεν το δέχτηκαν αυτό και για μια ακόμη φορά τα media επιτέθηκαν εναντίων των games. Τέλος πάντων…

Ξενέρωσα τώρα που το θυμήθηκα…

Anyway το game είναι τρίτου προσώπου, το gameplay είναι party-based όπως ανέφερα πριν και τέλος μπορείς να κάνεις pause το game εν ώρα μάχης, ώστε να φτιάξεις τις τακτικές που θα ακολουθήσουν οι companions.

Αυτά είναι το Dragon Age: Origins, ένα game γεμάτο μάχες, ίντριγκες και πάθος (:P). Ο κάθε άνθρωπος που θεωρεί τον εαυτό του gamer και fan του fantasy πρέπει να το παίξει επειγόντως. Σπατάλησα αρκετές ώρες από τη ζωή μου σε αυτό το game, το οποίο παρεπιπτώντος δεν είναι μικρό (περίπου 60 ώρες), και δεν το μετανιώνω καθόλου.

Υ.Γ. Αλέξάκη στρώσε το κωλαράκι σου κάτω και γράψε για το ρημάδι τo Dragon Age II επιτέλους!!! Κάπως πρέπει να συνεχιστεί το αφιέρωμα.


10704133_10152394319636640_7999140699728294135_n
Παρασκευή 21/11 το Excalibur κλείνει τα 10 Χρόνια Πατήστε εδώ για το event

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *