Όταν Metal Gods διασκευάζουν άλλους Metal Gods

Όταν Metal Gods διασκευάζουν άλλους Metal Gods

[dropcap size=dropcap]Ο[/dropcap] Scott Ian των Anthrax είχε πει σε μια από τις αμέτρητες συνεντεύξεις του (νομίζω στο Ελληνικό Metal Hammer κάπου στα early ’00), όταν ένα group κάνει μια διασκευή σε ένα κομμάτι, στην ουσία είναι μια απόδειξη ζήλιας που δεν μπόρεσε να συνθέσει η ίδια (ή ίδιοι) το συγκεκριμένο κομμάτι.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο ακριβές είναι αυτό, καθώς μερικές διασκευές απογειώνουν τα κομμάτια, άλλες απλά ρεζιλεύουν τις μπάντες που το τόλμησαν. Εμείς στο schoolofrock.gr απλά διαλέξαμε τις αγαπημένες μας διασκευές, άλλες για την “απογείωση” που προσφέρουν και άλλες για το… ρεζιλίκι που λέγαμε.

Τα σχόλια δικά σας…

Iron Maiden – Communication Breakdown (Led Zeppelin)

Δεν είναι πολλές φορές που θα σε απογοητεύσουν οι Iron Maiden, αυτό το κομμάτι δεν είναι ακριβώς μια από αυτές, αλλά σίγουρα δεν το λες και κορυφαία τους στιγμή.

[embedvideo id=”cuJR91Y8MVU” website=”youtube”]

Metallica – Remember Tomorrow (Iron Maiden)

Ναι το ξέρω πως από αυτό εδώ το site έχουμε κατακράξει τους  4 Horsemen (που να δείτε τι έρχεται στη συνέχεια), παρόλα αυτά στις διασκευές τα πάνε πολύ καλά (έχουν χρόνο αφού δεν γράφουν δικά τους τραγούδια!!!!!). Πολύ καλή δουλειά σε τραγούδι του Di Anno όμως, για να μην ξεχνιόμαστε…

[embedvideo id=”1ZZBnZexM6E” website=”youtube”]

Manowar – Heaven and Hell (Dio – Black Sabbath Era)

Ως μεγάλος fan του Eric Adams δεν πίστευα ότι θα υπήρχε κάποιο τραγούδι όπου, έστω και σε λίγο σημεία, θα φαινόταν λίγος. Μπροστά στον μεγάλο Κοντό, βεβαίως βεβαίως.

[embedvideo id=”lE0-jFP0dt8″ website=”youtube”]

Dio ft Malmsteen –  Dream On (Aerosmith)

Μεγάλο κομμάτι, μεγάλη ερμηνεία, κουραστικά solos. Και ένας “απλός” guitar hero σου έφτανε ρε Ronnie, τι τον ήθελες τον τρελό;

[embedvideo id=”tZamjrXCDvo” website=”youtube”]

Sepultura – Orgasmatron (Motorhead)

Ως εκπρόσωπος της γενιάς που η υπερδισκάρας Arise, σάρωνε τα playlists των Εξαρχείων (1999-2000), ανεξήγητο μιας και ο δίσκος ήταν του 1991, ομολογώ ότι πολλοί πέσαμε στη λούμπα να νομίζουμε ότι το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν των Βραζιλιάνων και όχι των Motorhead. Απλά εξαιρετικό…

[embedvideo id=”R-nWczD9NwA” website=”youtube”]

Iced Earth – Screaming For Vengeance (Judas Priest)

Άλλη μια μπάντα που αγαπά τις διασκευές. Το καλοκαιράκι του 2001 είχαν κυκλοφορήσει μια συλλογή με 5  cd (νομίζω). Τα 4 ήταν με επανακυκλοφορίες και το 5ο, σαν δέλεαρ ήταν το Tribute To Gods, όπου είχε ένα κάρο διασκευές μέσα. Πολύ καλές δουλειές (αν εξαιρέσεις τα δυο των Maiden), με το αγαπημένο μου προσωπικά να είναι αυτό.

[embedvideo id=”A0wO_vPYICw” website=”youtube”]

Judas Priest – Jonny B Goode (Chuck Βerry)

Ένας  rock n’ roll  ύμνος μετατρέπεται σε μια heavy/power φούσκα. Καλό αν δεν έχεις ακούσει (και νιώσει) το πρωτότυπο.

[embedvideo id=”2zxoGFjFJlk” website=”youtube”]

Death – Painkiller (Judas Priest)

Τι να λέμε τώρα. Ο Chuck μας πήρε από τα μαλλιά (που είχαμε παλιά) και μας κοπάνησε στον τοίχο με την ένταση αυτού του κομματιού. Εξαιρετικό δείγμα του πως παίρνεις ένα κομμάτι που είναι στο 97% και το πας στο 200%.

[embedvideo id=”8By9DnqCHac” website=”youtube”]

Slayer – Born to Be Wild (Steepenwolf)

Έβγαλαν και οι Slayer κάποτε δίσκο με διασκευές (Undisputed Attitude 1996). Το ακούς και σε πιάνει κατάθλιψη από τις φαλτσαδούρες. Κανονικά θα έπρεπε γέλιο, αλλά εμένα μου ξινίζει το στόμα όταν το ακούω.

[embedvideo id=”_RykHcqFz5U” website=”youtube”]

Bruce Dickinson – The Zoo (Scorpions)

Η ιστορία είναι lame πίσω από το κομμάτι που τα σπάει! Η συγκεκριμένη ηχογράφηση έγινε το 1998 για μια συλλογή όπου θα ήταν το soundtrack του παγκοσμίου πρωταθλήματος wrestling (συγκεκριμένα το Extreme Championship Wrestling).

[embedvideo id=”5JN742pkDZo” website=”youtube”]

Hammerfall – Detroit Rock City (Kiss)

Τίμια διασκευή από τους poser-head της μεταλλικής κοινότητας.

[embedvideo id=”fhrV9GkVkXE” website=”youtube”]

Blind guardian – Spread Your Wings (Queen)

Η αγαπημένη μπάντα, στη δισκάρα του 1992 Somewhere Far Beyond  αποτείνουν φόρο τιμής στους υπέρτατους Queen. Αρκετά καλό, πόσο μάλλον όταν διασκευάζεις Queen.

[embedvideo id=”sMTrm2wRoyc” website=”youtube”]

Sonata Arctica – Still Loving You (Scorpions)

Πραγματικά από τις αγαπημένες διασκευές. Αυτό το κομμάτι με έκανε να ξεχωρίσω από τον ορυμαγδό των μέτριων και cop-ιαριστών power-άδικων συγκροτημάτων από τα βόρεια, του Φινλανδούς. Πήραν ένα (αγαπημένο) κλαψομούνικο κομμάτι και του έδωσαν στο σφρίγος που χρειαζόταν.

[embedvideo id=”rgpJPJ7MAZ0″ website=”youtube”]

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *