Το headbanging προκάλεσε αιμάτωμα σε 50χρονο

Το headbanging προκάλεσε αιμάτωμα σε 50χρονο

Ένας 50χρονος οπαδός των Motorhead, μετά τη συναυλία της αρμάδας του Lemmy στο Αννόβερο της Γερμανίας που παρακολούθησε μαζί με τον γιο του, παραπονιόταν συχνά για πονοκεφάλους.

Ο metalhead είχε αναπτύξει θρόμβο του αίματος στον εγκέφαλο της οποίας είχε προηγηθεί αιμορραγία. Οι χειρουργοί στο την Ιατρική Σχολή του Αννόβερο αφαίρεσαν με επιτυχία τον θρόμβο, αλλά στην έκθεση  τους, προειδοποίησαν: “Κάποιοι οπαδοί θα μπορούσαν  να τεθούν σε κίνδυνο από το υπερβολικό headbanging, αλλά γενικά ΔΕΝ επικίνδυνο να το κάνει. Η επαναλαμβανόμενη επιθετική κίνηση της κεφαλής μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη που προκλήθηκε στον εγκέφαλο, καθώς κινείται μέσα στο κρανίο, αλλά είναι δίκαιο να πούμε ότι αυτό είναι μια πολύ ασυνήθιστη περίπτωση. Μόλις τέσσερις περιπτώσεις αιματόματος στο παρελθόν έχουν συνδεθεί με το headbanging”.

Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας δεν ήταν…. γερό ποτήρι ποτέ του, δεν είχε προηγούμενο τραύμα στο κεφάλι και δεν έπαιρνε φάρμακα κανενός είδους. Οι προς και πίσω επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις από την ένταση της μουσικής, προκάλεσαν μια ρήξη στις φλέβες και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Η είδηση έρχεται καθώς οι  Motorhead ετοιμάζονται  για να παίξουν στο Hyde Park του Λονδίνου με τους Black Sabbath σήμερα (04/07) και στο  Sonisphere φεστιβάλ στο Knebworth.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *