«Το Book Of Souls είναι ενδεικτικό στο που βρίσκονται οι Iron Maiden σήμερα»

«Το Book Of Souls είναι ενδεικτικό στο που βρίσκονται οι Iron Maiden σήμερα»

[dropcap size=dropcap]Ο[/dropcap] Jannick Gers σε συνέντευξη του στο Glide Magazine, μίλησε για την επερχόμενη κυκλοφορία των Iron Maiden, το The Book of Souls στις 4 Σεπτεμβρίου.

Το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι τους τίτλους των κομματιών και ότι θα διαρκέσει 92 λεπτά. καθώς και ότι έχει δυο εξ ολοκλήρου συνθέσεις του Bruce Dickinson με την μία μάλιστα να είναι 18 λεπτά και να παίζει πιάνο ο ίδιος.

«Καταλήξαμε σε 11 τραγούδια στα 92 λεπτά, είναι πολύ για ένα άλμπουμ αλλά νομίζω πως είναι καλό. Βάζουμε όλοι τις ιδέες μας και δοκιμάζουμε διαφορετικά πράγματα. Ποτέ δεν περιορίζουμε τις μελωδίες και τις αρμονίες μας. Αν το κομμάτι βγει μεγάλο, ας είναι. Έτσι απλά… Αρκεί να το νιώθεις σωστό. Το άλμπουμ δείχνει που βρίσκονται οι Iron Maiden του 2015. Δεν είμαστε μια μπάντα που κοιτάει το παρελθόν. Προσπαθούμε πάντα να αναπτύξουμε νέες ιδέες και στρατηγικές στα κομμάτια. Και το The Book of Souls το αποδεικνύει. Τα κομμάτια είναι δυνατά και αιχμηρά. Έχουν επιρροές από κλασική μουσική, από τζαζ, από ροκ, από μπλουζ».

Ο Gers αναφέρει ακόμα γιατί δεν έχουμε ακούσει κάποιο single ή δείγμα ακόμα:

«Δεν θέλαμε να κάνουμε τίποτα πριν ο Bruce γίνει 100% καλά. Το άλμπουμ ήταν να κυκλοφορήσει νωρίτερα μέσα στο 2015 και να υπήρχε τώρα περιοδεία, αλλά η κατάσταση της υγεία του το πήγε πίσω. Θέλαμε ο Bruce να γίνει καλά. Ήταν το σημαντικότερο. Ίσως είναι λίγο παλιομοδίτικο, αλλά καλύτερα δεν είναι να πάρεις όλο το άλμπουμ με τη μία; Να μην διαχέετε στο internet λίγο λίγο;».

Όσο για το αν είναι ο τελευταίος τους δίσκος:

«Ειλικρινά, κάθε άλμπουμ νομίζουμε ότι θα είναι το τελευταίο. Με το The Final Frontier κάναμε μεγάλη περιοδεία. Δεν ξέρεις πως θα αντιδράσουν τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, μπορεί να μην τους αρέσει πια, όποτε πάντα σκέφτεσαι πως αυτό που κάνεις, ίσως το κάνεις για τελευταία φορά. Αυτό που έγινε με τον Bruce με σόκαρε. Όλους μας σόκαρε, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Μισώ αυτές τις μπάντες που κάνουν τις “τελευταίες περιοδείες” και μετά από έναν χρόνο επιστρέφουν με νέο άλμπουμ και νέα περιοδεία. Θα συνεχίσουμε όσο καιρό το διασκεδάζουμε αυτό που κάνουμε. Μόλις κάναμε το καλύτερο άλμπουμ που μπορούσαμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή».

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *