Τελικά οι Slayer έρχονται αλλά όχι στο Rockwave

Τελικά οι Slayer έρχονται αλλά όχι στο Rockwave

Η παρεξήγηση λύθηκε, οι Slayer έρχονται για μια τελευταία συναυλία στην Ελλάδα στο νέο AthensRocks Festival.

Eίναι επίσημο! Οι Slayer τελικά έρχονται στην Ελλάδα για μια τελευταία συναυλία, το Σάββατο 13 Ιουλίου στο πρώτο AthensRocks Festival που συστήνεται στο ελληνικό κοινό με τον πιο δυνατό τρόπο!

Για την ιστορία, να θυμίσουμε το αλαλούμ που είχε δημιουργηθεί πριν από μερικές μέρες, όταν το συγκρότημα με ανάρτησή του στο facebook ανέφερε τη χώρα μας στους σταθμούς της τελευταίας παγκόσμιας περιοδείας του. Τότε οι Slayer ανακοίνωναν ότι θα βρεθούν στη σκηνή του Rockwave Festival (την ίδια ημερομηνία), χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται επίσημα από τη διοργανώτρια εταιρεία.

Θέλουν οι Slayer να κρυφτούν και η χαρά δεν τους αφήνει, με λίγα λόγια, και έτσι μετά από λίγες ώρες, η μπάντα τροποποιεί την επίμαχη ανάρτηση αφαιρώντας την ελληνική συναυλία και αφήνοντας με τη γλύκα τους χιλιάδες Έλληνες φαν της…

Τελικά οι Slayer έρχονται αλλά όχι στο Rockwave

Μέχρι σήμερα, που το (πλατύ) χαμόγελο επιστρέφει και πάλι στα χείλη των φίλων των Slayer καθώς η επιθυμία τους γίνεται πραγματικότητα από τη νεοσύστατη μεν, πολύπειρη δε, εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών «High Priority Promotions».

Να υπενθυμίσουμε ότι η συναυλία των Slayer στη χώρα μας έχει ιδιαίτερη σημασία για τους φίλους της thrash metal σκηνής, καθώς θα είναι η τελευταία ευκαιρία να τους δούμε ζωντανά, αφού στις αρχές του 2018 ανακοίνωσαν ότι κρεμάνε τις κιθάρες τους αποχαιρετώντας το κοινό τους με μια παγκόσμια περιοδεία που ξεκίνησε από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια τον περασμένο Μάιο.

Με τον τρόπο αυτό οι Slayer θέλουν ευχαριστήσουν τους θαυμαστές τους για την υποστήριξη όλα αυτά τα 37 χρόνια γεμάτα με όμορφες στιγμές και αξέχαστες εμπειρίες.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο. Περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές των εισιτηρίων και το χώρο της συναυλίας αναμένονται σύντομα.

«The end is near…»

«Δίνοντας ένα δείγμα από την πιο “επιθετική” μουσική που θα μπορούσε δημιουργηθεί, παίζοντας σε σχεδόν 3.000 συναυλίες ανά τον κόσμο, κερδίζοντας αμέτρητα βραβεία, κάνοντας εκατοντάδες εξώφυλλα και δυστυχώς βιώνοντας την απώλεια ενός εκ των ιδρυτικών μελών μας (του κιθαρίστα Τζεφ Χάνεμαν), η εποχή των Slayer, ενός εκ των μεγαλύτερων thrash/metal/punk γκρουπ όλων των εποχών φτάνει στο τέλος της», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανάρτηση της μπάντας στα social media, που ήρθε μια ημέρα μετά το βίντεο με το οποίο ανακοίνωναν την τελευταία περιοδεία τους με αφετηρία τις Η.Π.Α.

Συνολικά οι Slayer έχουν κυκλοφορήσει 12 studio άλμπουμ, με πιο πρόσφατο το «Repentles» το 2015 και δυο live δίσκους, ενώ τέσσερις φορές έχουν προταθεί για βραβείο Grammy, κερδίζοντας τελικά δυο. Το 2007 για το τραγούδι «Eyes of the Insane» και το 2008 για το τραγούδι «Final Six».

Κατά τη διάρκεια της πορείας τους οι Slayer έχουν παίξει ζωντανά στην Ελλάδα άλλες 5 φορές:

  • 12 Ιουλίου 1996 – Rock of Gods festival, Πειραιάς
  • 31 Οκτωβρίου 1998 – Γήπεδο Περιστερίου, Αθήνα
  • 8 Ιουλίου 2005 – Rockwave festival, Terravibe, Μαλακάσα, για πρώτη φορά με τo original line up
  • 24 Ιουνίου 2010 – Sonisphere festival, Terravibe, Μαλακάσα
  • 1η Ιουλίου 2013 – Heavy By The Sea festival, Πλατεία Νερού, Αθήνα

Trivia

  • Oι Slayer βρίσκονται στη λίστα με τις 50 σημαντικότερες metal μπάντες του 21ου αιώνα
  • Πριν γίνει μέλος των Slayer, ο Τομ Αράγια εργαζόταν ως θεραπευτής αναπνευστικού συστήματος (μια περιζήτητη ειδικότητα στις Η.Π.Α.)
  • Ο Ντέιβ Λομπάρντο γνωρίστηκε με τον Κινγκ όταν ο πρώτος εργαζόταν ως διανομέας σε πιτσαρία
  • Φήμες που ήθελαν ο αρχικός τίτλος της μπάντας να είναι Dragonslayer, από την ομώνυμη ταινία του 1981, δεν ευσταθούν. Ο Κινγκ μάλιστα το έχει διαψεύσει αυτό δηλώνοντας: «Ποτέ δεν υπήρξαμε ως Dragonslayer. Είναι ένας μύθος που παραμένει έως σήμερα»
  • Το τραγούδι «Necrophobic», από το άλμπουμ «Reign in Blood» του 1986 είναι το πιο γρήγορο των Slayer, με 250 beats ανά λεπτό
  • Αν παίξετε το τραγούδι «Hell Awaits» ανάποδα θα ακούσετε τη φράση «Join Us»
  • Το τραγούδι «213» που βρίσκεται στο άλμπουμ «Divine Intervention» οφείλει τον τίτλο του στον αριθμό του διαμερίσματος του serial killer Τζέφρι Ντάμερ (γνωστός και ως Cannibal Killer)
  • Ο Κέρι Κινγκ έχει τη δική του bobble-head φιγούρα
  • Το «Payback», το τελευταίο τραγούδι του άλμπουμ «God Hates Us All» (2001) έχει το μικρότερο κιθαριστικό σόλο σε τραγούδι των Slayer. Διαρκεί μόνο 10 δευτερόλεπτα
  • Το τραγούδι «Eyes of the Insane» συμπεριλήφθηκε στο σάουντρακ της ταινίας «Σε Βλέπω ΙΙ» και κέρδισε Βραβείο Grammy Καλύτερου Metal τραγουδιού. Ωστόσο η μπάντα δεν παρέστη στην Τελετή Απονομής των Βραβείων καθώς βρισκόταν σε περιοδεία
  • Το πρώτο βιντεοκλίπ του συγκροτήματος ήταν για το τραγούδι «Seasons in the Abyss» του 1990 και γυρίστηκε στις Πυραμίδες της Γκίζας
  • Ο ντράμερ των Slayer, Ντέιβ Λομπάρντο αποχώρησε για πρώτη φορά από το γκρουπ το Νοέμβριο του 1986 και τον αντικατέστησε ο Τόνι Σκαλιόνε από το thrash metal συγκρότημα, Whiplash. Το 1987 ο Λομπάρντο επέστρεψε στους Slayer για να ξαναφύγει το Μάιο του 1992, δημιουργώντας το δικό του συγκρότημα, τους Grip Inc. Αντικαταστάτης του τότε ήταν ο Πολ Μπόσταφ των Forbidden. Αρχικά ο Μπόσταφ σταμάτησε να παίζει με την μπάντα για ένα χρόνο περίπου και αντικαταστάθηκε από τον Τζον Ντέτε των Testament. Τον Δεκέμβριο όμως του 2001 ο Πολ Μπόσταφ άφησε το συγκρότημα λόγω χρόνιου προβλήματος στον αγκώνα και αντικαταστάθηκε από ποιον λέτε; Τον Ντέιβ Λομπάρντο! Το Μάιο του 2013 ο Λομπάρντο ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το συγκρότημα για τρίτη -και τελευταία- φορά, με τον Πολ Μπόσταφ να επιστρέφει. Λίγους μήνες αργότερα, ανακοινώθηκε και η επίσημη ένταξη του Γκάρι Χολτ των Exodus
  • Aν και o Tζεφ Χάνεμαν προωθούσε τις κιθάρες ESP η κιθάρα που χρησιμοποιούσε πάντα στη σκηνή ήταν μια Jackson
  • Το 1996 οι γονείς της Έλις Πάλερ, άσκησαν μήνυση στους Slayer, γιατί θεώρησαν ότι η μουσική του συγκροτήματος επηρέασε τους δολοφόνους της κόρης τους. Η συγκεκριμένη κοπέλα ναρκώθηκε, βιάστηκε και μετά θυσιάστηκε στο Σατανά από τρεις οπαδούς των Slayer. Ωστόσο, το 2001 η μήνυση αποσύρθηκε για λόγους ελευθερίας του λόγου, έλλειψης ευθυνών, κ.α.
  • Το άλμπουμ «God Hates Us All» κυκλοφόρησε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, την ημέρα της τρομοκρατικής επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους
  • O Kέρι Κινγκ έπαιξε στο τραγούδι «What We’re All About» της pop/punk μπάντας Sum 41 και επίσης εμφανίστηκε και στο βίντεο του τραγουδιού. Όταν τον ρώτησαν για τη συμμετοχή του εκείνη, απάντησε: «Οι Sum 41 είναι μεγάλοι θαυμαστές των Slayer και ωραίοι τύποι, έρχονται και σε πολλές συναυλίες μας. Ωστόσο, στην πραγματικότητα το έκανα γιατί ένας τύπος από τη δισκογραφική μας δεν σταματούσε να με πρήζει». Επίσης, ο Κέρι Κινγκ έπαιζε και το κιθαριστικό σόλο στο τραγούδι των Beastie Boys «No Sleep till Brooklyn»

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *