Σε 12ιντσο picture βινύλιο θα κυκλοφορήσει το Empire Of The Clouds των Iron Maiden

Σε 12ιντσο picture βινύλιο θα κυκλοφορήσει το Empire Of The Clouds των Iron Maiden

[dropcap size=dropcap]Ο[/dropcap]ι Iron Maiden θα κυκλοφορήσουν στις 16 Απριλίου, στην Record Store Day το single με το Empire Of The Clouds, όπου θα κοπεί σε 12ιντσο βινύλιο και θα περιλαμβάνει ένα μοναδικό artwork, μαζί με μια ρεπλίκα της εφημερίδας Daily Mirror από το μακρινό 1930, η οποία αναφέρεται στο εξώφυλλο στο αεροπορικό δυστύχημα που πραγματεύεται το τραγούδι.

Το βρετανικό αεροσκάφος R101 συνετρίβη στις 5 Οκτωβρίου του 1930 σε γαλλικό έδαφος, σκοτώνοντας τα 48 από τα 54 μέλη του πληρώματος, τραγωδία που ενέπνευσε τον Bruce Dickinson να γράψει το επικό, μακράς διάρκειας track.

Ο Bruce Dickinson εξηγεί τη διαδικασία σύνθεσής του:

Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που κέρδισα ένα πιάνο σε μια λοταρία! Χαχαχα, ναι, το κέρδισα! Κέρδισα πιάνο σε διαγωνισμό! Το κουβάλησα στο σπίτι και ξεκίνησα να παίζω. Ήταν η περίοδος που ο John Lord4 (Άγγλος πιανίστας, συνθέτης και κιμπορντίστας γνωστότερος για τη συνεργασία του με τα συγκροτήματα των Deep Purple, των Whitesnake και των Paice, Ashton & Lord) είχε αρρωστήσει.
Συζητούσαμε μαζί του μήπως και δουλέψουμε μαζί, οπότε δοκίμαζα κι εγώ νέα πράγματα. Δυστυχώς, ο John μας άφησε, εγώ συνέχισα όμως να δουλεύω στο πιάνο… Προσπαθούσα να γράψω ένα κομμάτι για τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το άφησα προς στιγμήν και έσμιξα με τον Adrian Smith για να γράψουμε το ‘Death Or Glory’. Έπειτα σκέφτηκα το R101, είπα στον εαυτό μου τι θα γίνει με αυτό; Και έτσι, η ιδέα μου άρχισε να αναπτύσσεται!

Το B-Side θα περιλαμβάνει επίσης ένα ηχητικό απόσπασμα συνέντευξης του Bruce Dickinson, στην οποία ο frontman των Iron Maiden εξιστορεί το πώς εμπνεύστηκε το κομμάτι. Το single θα κυκλοφορήσει με την υπογραφή της Parlophone Records.

[embedvideo id=”YbAhn7iKLPc” website=”youtube”]

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *