Παρεξηγημένοι κακοί του κινηματογράφου

Παρεξηγημένοι κακοί του κινηματογράφου

[dropcap size=dropcap-big]Χ[/dropcap]τες το βράδυ, μην έχοντας τι να κάνω για ακόμη μια φορά, αποφάσισα να περάσω το χρόνο μου βλέποντας ταινία. Απλή, οικονομική και εύκολη λύση. Αφού λοιπόν το πήρα απόφαση, έπρεπε μετά να διαλέξω και πια ταινία θα δω. Πέρασα τουλάχιστον 40 λεπτά βλέποντας τρέιλερς στο διαδίκτυο μέχρι να διαλέξω και να σας πω την αλήθεια… απογοητεύτηκα . Όταν ξαφνικά το μάτι μου έπεσε πάνω στο «Dictator» του εκκεντρικού Sacha Baron Cohen.

Ομολογώ ότι είμαι από τους λίγους που δεν την είχα δει (κυρίως λόγο προκατάληψης εξαιτίας του “Borat” που το σιχαίνομαι) αλλά ρε παιδιά…. είναι ταινιάρα τελικά. Όχι λόγο του χιούμορ (που είναι πολύ κάψιμο) αλλά ούτε και για τα «μηνύματα» που περνάει. Ο λόγος που ξετρελάθηκα είναι ο χαρακτήρας του Admiral General Aladeen που τελικά δεν είναι τόσο «κακός» όσο φαίνεται.

Τώρα θα με ρωτήσετε γιατί κάθομαι και σας τα λέω όλα αυτά, και με το δίκιο σας.

Έχω δύο απαντήσεις:

Απάντηση Α: Γιατί όταν τελείωσε η ταινία, κάθισα και σκέφτηκα άλλους γαμάτους «κακούς» που έχουν εμφανιστεί σε ταινίες που και αυτοί με την σειρά τους ήταν κάπως… παρεξηγημένοι (επίσης με είχε πιάσει και μια λιγούρα αλλά δεν νομίζω να σας ενδιαφέρει αυτό). Έτσι αποφάσισα να κάνω ένα μίνι αφιέρωμα σε δαύτους.

Απάντηση Β: Επειδή ήθελα να φαίνεται μεγαλύτερο το κείμενο και βαριόμουν να βρω άλλη εισαγωγή.

Πριν αρχίσω να αναφέρω τους υποψήφιους που κατά την γνώμη μου αξίζουν να αναφερθούν πρέπει να αναλογιστούμε τι τους ώθησε στο να πάρουν το στραβό δρόμο που έλεγε και η γιαγιά μου.

Όλοι τους ανήκουν σε τρεις κατηγορίες:

Α) Είτε θα έχουν φάει χυλόπιτα στην νεαρή τους ηλικία και μετά αποφάσισαν να καταστρέψουν τον κόσμο (όταν μεγαλώσουν),

Β) είτε επειδή οι γονείς τους τα κάνανε σκατά (και που λεφτά για παιδοψυχολόγους τώρα, δεν γαμιέται άστον θα βρει τον δρόμο του όταν μεγαλώσει) ή..

Γ) είτε επειδή του «φάγαν το μπιφτέκι του» κάποια στιγμή στη ζωή του (όσοι ανήκουν εδώ είναι πειραγμένοι γενικώς).

Και αφού το ξεκαθαρίσαμε και αυτό μπορούμε να αρχίσουμε επιτέλους. Παρεξηγημένοι κακοί…

– Dr. Evil (Austin Powers)

Εδώ έχουμε ίσως τον καλύτερο κακό που έχει γραφτεί σε σενάριο EVER. Ο καημένος το μόνο που ήθελε ήταν να κατακτήσει τον κόσμο (και καρχαρίες με λέιζερ) αλλά κανείς δεν τον καταλάβαινε. Έτσι αναγκάστηκε να το κάνει με τον δύσκολο τρόπο. Μόνο που όταν στο τέλος, με την αποκάλυψη ότι ο Austin είναι αδερφός του, έγινε τόσο μαλακός που κοβόταν με την καρδιά ενός μαρουλιού (ναι αυτό ήταν ότι πιο έξυπνο μπορούσα να σκεφτώ υπάρχει πρόβλημα;)

[embedvideo id=”tg_TnFHK3wI ” website=”youtube”]

– Darth Vader (Star Wars)

Κλασική περίπτωση πατέρα που κάνει τα πάντα για να σώσει τα δικά του παιδιά. Τι νομίζατε, ότι όλα αυτά τα έκανε επειδή τρελάθηκε από την σκοτεινή πλευρά της Δύναμης; ΌΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Για αυτό τον λόγο σκότωσε και την γυναίκα του( και τον μισό πληθυσμό του γαλαξία του). Θέλω να δω εσάς όταν θα κάνετε παιδιά τι θα κάνετε.

[embedvideo id=”bv20ZoBcdO8″ website=”youtube”]

– Mr. Freeze (Batman and Robin)

Όλα για τα μάτια μιας γυναίκας, που λέει και το τραγούδι (μπορεί να είναι και από ταινία δεν είμαι και σίγουρος). Πόσο μάλλον όταν αυτή είναι η γυναίκα σου, είναι ετοιμοθάνατη και εσύ σόνι και ντε πρέπει να την σώσεις. Ακόμα και μετά από το ατύχημα που τον έκανε κάτι σαν χιονάνθρωπο με δονητή on steroids, αυτός εκεί παλεύει για να σώσει την γυναίκα του (που είναι πολύ πιθανών να τον παρατήσει, αν ποτέ ξυπνήσει, έτσι όπως έχει γίνει). Θα μπορούσαν πολύ απλά να τον αφήσουν στην ησυχία του, αλλά αυτός ο νυχτεριδάκιας εκεί να τον ενοχλεί συνέχεια. Ήταν φυσικό να ξεσπάσει κάποια στιγμή και αυτός.

[embedvideo id=”YkTHtWX7CCY ” website=”youtube”]

– Severus Snape (Harry Potter and the deadly Hallows part 2)

Μην ακούσω αηδίες του τύπου «Μα ο Snape δεν ήταν κακός». Και εγώ, και εσύ, και η Rowling, ακόμα και ο ίδιος ο Snape πίστευε ότι ήταν κακός μέχρι να βγει το τελευταίο βιβλίο και να μάθουμε πόσο ψυχούλα ήταν τελικά. Και πάλι όμως, όλα αυτά για μια γυναίκα (τυχαίο).

[embedvideo id=”LHolRZeQNG4 ” website=”youtube”]

[embedvideo id=”iqyf-kJWwIg ” website=”youtube”]

– Magneto (X-Men First Class)

Εδώ έχουμε μια περίπτωση που η ίδια η ζωή του λέει τράβα σε μια δημόσια τουαλέτα να αυτοκτονήσεις πνίγοντας τον εαυτό σου σε μια χρησιμοποιημένη λεκάνη (δημόσιας τουαλέτας το τονίζω) ακούγοντας Παντελίδη (ναι, νομίζω δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι χειρότερο τώρα). Αιχμάλωτος τον Γερμανών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (φτάνει αυτό η να συνεχίσω), σκοτώνουν τους γονείς του (άραξε έχει και άλλα), σκοτώνουν την γυναίκα του (έχει και άααααααλλα), τα παιδιά του τον μισούν και στρέφονται εναντίων του (λίγα ακόμα), κόμπλεξ κατωτερότητας με τον κολλητό του φίλο και γενικά όλοι τον μισούνε. Μετά από όλα αυτά πιστεύω όλοι τα ίδια θα κάναμε, μην σας πω και χειρότερα.

[embedvideo id=”kkVPTLh_HY4 ” website=”youtube”]

– Jaime Lannister (Game of Τhrones)

Χμμμμ…. Δύσκολη περίπτωση. Σίγουρα είναι κακός, η ελεύθερη πτώση που ανάγκασε τον Bran μας το ξεκαθαρίζει απόλυτα αυτό. Αλλά, το έκανε μόνο και μόνο επειδή του το ζήτησε η άλλη η μαλάκω. Συν άλλες δυο τρεις περιπτώσεις κατά την διάρκεια της ιστορίας μας κάνουν να αμφιβάλουμε για το αν όντος είναι ίβολ. Αλλά ρε παιδιά, μεταξύ μας τώρα, αφού το ξέρουμε ότι το…. σέρνει καράβι (έστω και αν αυτό είναι της ίδιας σου της αδερφής!!!!), δεν μπορούμε να του πούμε και τίποτα περισσότερο από το ότι είναι ο μεγαλύτερος παντοφλάκιας που έχει εμφανιστεί.

[embedvideo id=”f9I_eCCEl8k ” website=”youtube”]

Υ.Γ. Σε μια λίστα που αναφέρονται (ανεξάρτητα από την κατηγορία και τα κριτήρια) κακοί δεν μπορεί να μην υπάρχει ίσως ο πιο κακός των κακών. Ένας τύπος που όταν ήταν μικρός οι υπόλοιποι κακοί δεν τον έπαιζαν γιατί ήταν πολύ κακός για αυτούς. Ο ένας και μοναδικός…… Mojo Jojo. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *