Ο William Regal μιλά για το WWE και το Professional Wrestling

Ο William Regal μιλά για το WWE και το Professional Wrestling

[dropcap size=dropcap]Α[/dropcap]ν με ρωτούσατε ποιον Professional Wrestler θα διάλεγα να με εκπαιδεύσει, θα σας απαντούσα δίχως δεύτερη σκέψη ο William Regal. O 47χρονος  Άγγλος, είναι ένας ζωντανός θρύλος και αν και δε κατάφερε να κατακτήσει τη μεγάλη ζώνη κατά τη θητεία του στο WWE, για πολλούς από μας είναι σα να το έχει κάνει. Παρακάτω ακολουθεί μεταφρασμένο απόσπασμα της συνέντευξης του βετεράνου για λογαριασμό του περιοδικού Fighting Spirit.

«Οι scouters του WWE αυτή τη στιγμή ψάχνουν για μια σειρά από διαφορετικά ταλέντα και κυρίως ενδιαφέρονται για την οξύτητα τους στο ring. Οι μέρες που ψάχναμε ένα συγκεκριμένο τύπο παλαιστή έχουν περάσει», τονίζει ο Regal. «Για την ακρίβεια ψάχνουν άτομα που θα μπορέσουν να καλύψουν απαραίτητα κενά στην εταιρεία με το ρόλο τους και κυρίως ενδιαφέρονται για άτομα που έχουν γίνει ήδη over σε άλλα promotions».

Σύμφωνα με τον Regal, όταν κάποιος προτείνει έναν παλαιστή, η πρώτη ερώτηση του Triple H είναι αν πείθει πως μπορεί να πλακώσει κάποιον στο ξύλο. Αμφότεροι Regal και Triple H, πιστεύουν πως η αληθοφάνεια είναι απαραίτητη σε αυτή τη δουλειά. Θυμάται ένα περιστατικό πριν 18 μήνες περίπου, όπου έκανε try- out σ’ ένα νεαρό παλαιστή και παρά το γεγονός πως ήταν πολύ καλός τον απέρριψε. Για την ακρίβεια, ήθελε κάποιον που να μοιάζει με άντρα και όχι με παιδάκι, του είπε να ξαναπροσπαθήσει σε μερικά χρόνια.

Όταν ερωτήθηκε ποια είναι η ιδανική ηλικία για έναν παλαιστή, απάντησε πως οι καλύτεροι παλαιστές είναι γύρω στα 30.

Όσον αφορά τα ταλέντα που δεν ήρθαν από την ανεξάρτητη σκηνή του Pro Wrestling, o Regal απαντά πως κατά κύριο λόγο, ψάχνουν Superstars οι οποίοι θα γράφουν καλά σαν φιγούρες, τουλάχιστον πρέπει να πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Επίσης αν και αυτονόητο, τονίζει πως οι πιο επιτυχημένοι παλαιστές στη βιομηχανία, είναι αυτοί που τους διακατέχει μια απίστευτη εργασιακή ηθική. Παλιότερα η αναπτυξιακή μονάδα του WWE ήταν τίγκα στους bodybuilders, τι να το κάνεις όμως από τη στιγμή που έβρισκες κάτι αξιόλογο μια φορά στις χίλιες.

Επίσης εγκωμιάζει τον πρώην ποδοσφαιριστή Stuart Tomlinson (Hugo Knox), ο οποίος πρόσφατα άρχισε να εμφανίζεται στα live events του NXT, λέγοντας πως ανοίγει νέες πόρτες για το WWE στην Ευρώπη, δεδομένου του ήδη υπάρχον image του.

Όταν ερωτήθηκε ποιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις για έναν professional wrestler, έθιξε το παράδειγμα των Seth Rollins και Ryback, οι οποίοι κάνουν burpees διότι το απλό αερόβιο από μόνο του δε μπορεί να σε κρατήσει σε παλαιστική φόρμα. Επίσης σε μεγάλη εκτίμηση έχει και το τρέξιμο σε λόφο, όπως και ασκήσεις με kettlebells.

11774532_1679626348932989_659842915_n

Αν και πολλοί θεωρούν σημαντικό το backround στην ελευθέρα πάλη, o Regal πιστεύει πως με τα σημερινά δεδομένα η προπόνηση του MMA είναι πιο κοντά στα θέλω του Professional Wrestling. Επίσης θεωρεί καλό backround και αυτό της πυγμαχίας, δεδομένου πως οι βηματισμοί της είναι πιο κοντά στους βηματισμούς του Professional Wrestling.

Γνώμη του Regal είναι πως οι ακαδημίες θα έπρεπε πρώτα να διδάσκουν στους παλαιστές τους το σωστό ρολάρισμα μέσα στο ring και μετά πως να πέφτουν. Από τη στιγμή που θα μάθεις να ρολάρεις σωστά σε κάθε γωνία του ring, το να προστατεύεις τον εαυτό σου σε κάθε πτώση, γίνεται δεύτερη σου φύση.

Στο τέλος έθιξε και το θέμα της αλλαγής στη κουλτούρα του wrestling. Δε θεωρεί πλέον καλή ιδέα οι παλαιστές να χρησιμοποιούν κινήσεις όπως το brainbuster, υπάρχει κίνδυνος να πέσουν με το κεφάλι ή το λαιμό, συν πως οι απλοί fans νομίζουν πως ήταν botch ενός vertical suplex. Πέρσι έκανε μια πολύ σοβαρή επέμβαση στον αυχένα του και ισχυρίζεται πως ο εν λόγω τραυματισμός, τον έκανε να κοιμάται μόνο τρεις ώρες την ημέρα. Στο τέλος πρόσθεσε πως αν δεν έκανε ασκήσεις για τον αυχένα του, όπως γέφυρες δε θα είχε αντέξει όσο καιρό άντεξε χωρίς χειρουργείο.

Fans ή όχι του κυρίου, δε μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως είναι ένας απ’ τους καλύτερους εν ζωή και σίγουρα η συνέντευξη του ήταν ένα καλό boost γνώσεων για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το professional wrestling. Enjoy!

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *