Ο Dickinson μιλάει για το αεροπλάνο του στο Bloomberg

[dropcap size=dropcap]Ο [/dropcap] Bruce Dickinson μίλησε στο επιχειρηματικό κανάλι Bloomberg TV στις 15 Ιουλίου, παρουσιάζοντας το αεροπλάνο του, το Airlander.

Στην αρχή ξέραμε για την ικανότητα του να πιλοτάρει και αργότερα μάθαμε πως μέσα από την προσπάθεια του να βρει επενδυτές για να γυρίσει την ταινία του, The Chemical Wedding, βρέθηκε ο ίδιος να είναι επενδυτής σε μια μικρή (τότε) εταιρία κατασκευής αεροσκαφών.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το BBC, το Airlander, που θα είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου, θα έχει τη δυνατότητα να μείνει στον αέρα μέχρι και 3 εβδομάδες (!!!), θα μπορεί να μεταφέρει τόνους ανθρωπιστικό υλικό, βαριά φορτία αλλά και πολυτελές ταξίδι για τους επιβάτες. Δεν χρειάζεται αεροδιάδρομο για να απογειωθεί και έχει μηδαμινή ρύπανση και… ηχορύπανση.

Κατασκευασμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, εκτός από τον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα μπορέσει να προσφέρει, θα καινοτομήσει σε μια νέα μορφή ταξιδιού. Αδόκιμα ας το ονομάσουμε, αεροκρουαζιέρα, καθώς μπορεί να ταξιδεύει για πάρα πολλές μέρες.

Τα πρώτα επιβατικά ταξίδια του προγραμματίζονται για το 2016, ενώ όπως λέει ο Dickinson: “Το σχέδιο του Airlander υπήρχε χρόνια, απλά έπρεπε εμείς να περιμένουμε την εξέλιξη της τεχνολογίας για να το υλοποιήσουμε”.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *