Ο Bale αποκαλύπτει πως η Warner ήθελε 4η ταινία Batman με τον Nolan

Ο Bale αποκαλύπτει πως η Warner ήθελε 4η ταινία Batman με τον Nolan

Αν και άφηνε ένα hint για τον Robin το The Dark Knight Rises, η 3η ταινία Batman με πρωταγωνιστή τον Christian Bale και σκηνοθέτη τον Christopher Nolan, ο δημοφιλής σκηνοθέτης δεν ήθελε να συνεχίσει τη σειρά.

Μια επιμονή του Nolan από την πρώτη στιγμή που είχε τονίσει ότι το project του, στην καλύτερη των περιπτώσεων είχε βάθος τριλογίας, το μακρινό 2005 και το Batman Begins. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο Bale, υπήρξε πρόταση από την Warner Bros. παρά την επιθυμία του, για 4η ταινία, όπως και ήταν λογικό αφού το franchise ήταν επιτυχημένο.

«Όταν ανακοίνωσα σε γνωστούς πως πρόκειται να δημιουργήσουμε μια νέα ταινία Batman εκείνοι κυριολεκτικά γελούσαν. Νομίζω πως οι ταινίες «λειτούργησαν» επειδή τις ανέλαβε ο Christopher Nolan. Πότε δεν ήμασταν αφελής, ώστε να υποθέσουμε πως θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε παραπάνω από μια ταινία τη φορά.

Ο Bale αποκαλύπτει πως η Warner ήθελε 4η ταινία Batman με τον Nolan

Ο Christopher έλεγε πάντα: «Αυτό είναι. Κάνουμε μια ταινία. Αυτό είναι το μόνο που έχουμε. Στη συνέχεια, όταν μας είπαν αν θέλουμε να φτιάξουμε κι άλλη νιώσαμε φανταστικά. Αλλά και πάλι λέγαμε: Αυτό είναι. Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία. Τότε ήρθαν και μας είπαν και για τρίτη ταινία. Ο Cristopher μου είχε πει πως αν ήμασταν τυχεροί και φτιάχναμε μία τριλογία θα σταματούσαμε εκεί.

Βέβαια, ήρθαν -όπως ήταν αναμενόμενο- και μας ρώτησαν αν θέλουμε να δημιουργήσουμε και τέταρτη ταινία. Τότε είπα όχι, πρέπει να σεβαστούμε το όραμα του Christopher Nolan, το οποίο ήταν πάντα να φτάσουμε τις τρεις ταινίες. Θα ήμασταν υπερβολικοί αν βγάζαμε τέταρτο κεφάλαιο. Γι’ αυτό το λόγο εγώ και ο Chris σταματήσαμε».

Μετά τον πολύ καλό Bale, ήρθε ο Ben Affleck σε μια αρκετά πιο πιστή εκδοχή του Bruce Wayne / Batman ως comic φιγούρα και όχι αστυνομικής ταινίας με υπόβαθρο το Gotham, ωστόσο είχε την ατυχία να πέσει στην εποχή που οι Warner/DC είχαν πάθει πανωλεθρία από την Marvel (έτσι το έβλεπαν, εκείνες σύμφωνα με αυτό που προσπάθησαν να κάνουν εν τέλει) και οι ταινίες της DCEU εποχής, να είναι θεαματικές φούσκες.

Και πάλι τις αγαπάμε όλες τους.

Ο Joker του Ledger ήταν να εμφανιστεί και στο The Dark Knight Rises

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *