Ο Adrian Smith μιλάει το νέο, «δημοκρατικό» τρόπο σύνθεσης στους Iron Maiden

Ο Adrian Smith μιλάει το νέο, «δημοκρατικό» τρόπο σύνθεσης στους Iron Maiden

[dropcap size=dropcap]Ο[/dropcap] Adrian Smith σε συνέντευξή του στο Total Guitar, παραδέχτηκε πως ο τρόπος που οι Iron Maiden συνθέτουν τα τραγούδια τους έχει αλλάξει, αφού ο Steve Harris αφήνει περισσότερο χώρο για τους υπόλοιπους να εκφραστούν, κάνοντας το αποτέλεσμα μια ομαδική δουλειά.

«Η διαδικασία έγινε περισσότερο δημοκρατική. Σε μια μπάντα υπάρχουν συμβιβασμοί αλλά αυτό είναι καλό. Στα 80s o Steve κατά τη διάρκεια της παραγωγής είχε πάντα 4-5 σχεδόν τελειωμένα κομμάτια, αλλά τώρα του αρέσει περισσότερο η παραγωγή, οι στίχοι και οι μελωδίες. Θα με ρωτήσεις για τις ιδέες μου και συνήθως έχω ολοκληρωμένη άποψη. Συνήθως αυτό που του πάω πρώτο, αυτό είναι και που του αρέσει. Τραγουδάει τις μελωδίες και γράφει τους στίχους».

Συγκεκριμένα για το The Book Of Souls:

«Το ίδιο έγινε και τώρα με τον Bruce. Δεν είχαμε καθίσει μαζί να γράψουμε πιο μικρά κομμάτια από την εποχή του Can I Paly With Madness. Έτσι γράψαμε τα Speed Of Light και Death Or Glory».

Για το αν σκέφτονται να ικανοποιήσουν τον κόσμο την ώρα της σύνθεσης:

«Η πρώτη φορά που έγινε αυτό ήταν με το Wasted Years. Είχα γράψει το riff αλλά μου φαινόταν πολύ εμπορικό και δεν πίστευα ότι θα του άρεσε. Ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς θα λειτουργήσει καλά με το κοινό. Ο Steve επέμενε να το χρησιμοποιήσουμε και το κάναμε».

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *