Μούσια σημαίνει αρρενωπότητα

Μούσια σημαίνει αρρενωπότητα

[dropcap size=dropcap]Χ[/dropcap]τες που λέτε, καθόμουν και σπαταλούσα τον λιγοστό και πολύτιμο χρόνο μου (κοινώς… είχα πάρει τσουγκράνα) προσπαθώντας να βρω κάτι ενδιαφέρον σερφάροντας στο διαδίκτυο.

Ο χρόνος αδυσώπητα (πςςς) περνούσε και εξακολουθούσα να μην βρίσκω τίποτα. Τα δευτερόλεπτα έγιναν λεπτά και τα λεπτά ώρες(τελικά δεν ήταν και τόσο λίγος ο ελεύθερος χρόνος μου) και οι ώρες έδωσαν την σειρά τους σε μέρες και αυτές στις βδομάδες(δεν ξέρω γιατί το τράβηξα τόσο αλλά το είχα δει σε ένα κείμενο και ήθελα να το χρησιμοποιήσω και εγώ κάποια στιγμή).

Η απογοήτευση είχε αρχίσει να με τυλίγει και είχα αρχίσει να παίρνω απόφαση ότι θα δω για εξηκοστή φορά το “The Walking Dead”.

Όχι όμως! Το μάτι μου έπεσε σ’ενα κείμενο στο οποίο παρομοίαζε ένα παίχτη του της ομάδας μπάσκετ του Ρεθύμνου με τον Τομ Χάνκς από την ταινία “Ναυαγός”. Ο λόγος … επειδή ο άνθρωπος έχει μεγάλο μούσι!!!!!

fab8d65b2044bd88f6044e291f25b491_L

Το κείμενο το βρήκα αρκετά ειρωνικό και όντας και εγώ ο ίδιος άνθρωπος με αξιοσέβαστη γενειάδα, συμπάσχω και αντιπαρέρχομαι.

Ένας αθλητής πρέπει να κρίνεται βάσει των ικανοτήτων του και όχι βάσει του παρουσιαστικού του (αν ήταν έτσι εγώ έπρεπε να παίζω στο ΝΒΑ, ναι είμαι ψωνάρα υπάρχει πρόβλημα;). Προς Θεού δεν απαξιώνω τους ανθρώπους χωρίς τρίχες στα μάγουλά τους, αλλά…

Τα γένια από αρχαιοτάτων χρόνων κύριοι, ήταν σύμβολο δύναμης, πυγμής, αρρενωπότητας κ.α (και τεμπελιάς, έλλειψης ξυραφιών αλλά ας το αγνοήσουμε αυτό). Οπότε, πού το κακό σε έναν αθλητή (και όχι μόνο) που έχει μούσια; Οεο..

Φανταστείτε να είστε αθλητές και να πρέπει να ξεπεράσετε έναν τύπο που αντί για κεφάλι, έχει μια τριχωτή μπάλα που φαίνονται μόνο τα μάτια. Αν μη τι άλλο, είναι τρομακτικό. Δεν ξέρεις αν θα σε μαρκάρει ή θα σε σκοτώσει και μετά θα πιεί το αίμα από το κρανίο σου (καλά υπερβολή είναι αυτό αλλά γαμάει σαν σκηνικό).

Άρα, σύμφωνα με λογικά πάντα επιχειρήματα (όπως αυτό που θα πιεί το αίμα από το κρανίο σου), ειδικά για τους παίχτες που αγωνίζονται σε αθλήματα που απαιτούν σωματική επαφή, όχι μόνο δεν είναι κακό, αλλά μην σας πω ότι επιβάλλεται κάποιος να έχει μούσια.

Θα κλείσω όμως με ένα παράπονο. Εδώ και αρκετές μέρες ακούω/διαβάζω, από παντού, ότι πλέον το να έχεις μούσι είναι η καινούρια μόδα, ότι πλέον είναι “mainstream”. ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΣΑΣ. Επειδή η νέα γενιά λελέδων αποφάσισαν να αφήσουν πέντε έξι τρίχες στο πρόσωπό τους για να κρύψουν την λελεδοσύνη (μου φαίνεται ότι μόλις ανακάλυψα καινούργια λέξη), δεν πάει να πει ότι πλέον όσοι είναι μουσάτοι είναι και “mainstream” (τελικά την σιχαίνομαι αυτή την λέξη). Κάποιοι έχουν παλέψει και έχουν μοχθήσει για να είναι περήφανοι για τα μούσια τους (ή απλά βαριούνταν να ξυριστούν). Ας σταματήσει αυτή η αηδία επιτέλους.

Υ.Γ. Για να δείτε πόσο δίκιο έχω σας καλώ να ανατρέξετε στην (βασισμένη σε αληθινά γεγονότα) ταινία «300». Ένας δεν είχε μούσια και τον πέταξαν στον Καιάδα.

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *