Μερικά πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για το Scrooged

Μερικά πράγματα που ίσως δεν ξέρατε για το Scrooged

[dropcap size=dropcap]Η[/dropcap] Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς, ίσως είναι η πιο πολυδιασκευασμένη ιστορία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Και πως να μην είναι; Αφού είναι από τα καλύτερα γραπτά που άφησε ανθρώπινο χέρι.

Μια από αυτές είναι ο Scrooged με τον Bill Murray. Αυτό που μάθαμε στην Ελλάδα ως «Πάρτι Φαντασμάτων». Μια αρκετά πρωτότυπη διασκευή, που τον ρόλο του Scrooge αναλαμβάνει ο Frank Cross, ένας κυνικός πρόεδρος καναλιού, ενώ δεν υπάρχει ανιψιός σαν την κλασική νουβέλα. Αντί αυτού, υπάρχει αδερφός… Φυσικά έχει σχεδόν εξαφανιστεί η παρουσία του «Κράτσετ», που το περνάει ξυστά η γραμματέας του.

Η παρακάτω σκηνή, τραυμάτισε σοβαρά τον Bill Murray. Τόσο που αναγκάστηκαν να σταματήσουν τα γυρίσματα για λίγες μέρες μέχρι να επουλωθεί η πληγή στο χείλος του.

scrooged-lip

Παίζουν και τα τέσσερα αδέρφια Murray: Πέρα από τον Bill, βλέπουμε τον John (κάνει τον αδερφό του), Brian Doyle (κάνει τον πατέρα του) και τον Joel (μετέχει απλά στο πάρτι).

murray-brothers-scrooged

Αυτοι που λένε τα κάλαντα στο δρόμο είναι οι master της Jazz: Paul Schaffer, Miles Davis, Larry Carlton, and David Sanborn.

Ο Bill Murray απείχε ήδη τέσσερα χρόνια από τη βιομηχανία του κινηματογράφου και ήταν δύσκολος στο να τον πείσουν να επιστρέψει για αυτή την ταινία αλλά και η συμβίωση στα πλατό με τον σκηνοθέτη, Richard Donner.

Η εταιρία «Belle» όπου ανήκει το ταξί του πρώτου Φαντάσματος είναι φυσικά μια αναφορά στην πρώτη και μοναδική αγάπη του Ebenezer Scrooge.

scrooged-belle

Το πρώτο tagline της ταινίας ήταν ανοικτά μια αναφορά στους Ghostbusters αν και δεν κράτησε πολύ. «Ο Bill Murray επιστρέφει μαζί με φαντάσματα αλλά αυτή τη φορά είναι τρεις εναντίον ενός». Το παρακάτω, που ήταν και η ατάκα του Frank Cross το αντικατέστησε…

scrooged-promo

Related post

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *